Fenerbahçe 'ÇALIRSAN BAŞARIRSIN'

'ÇALIRSAN BAŞARIRSIN'

23.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivasspor maçında kadroya alınmadığı için hocası ile arası açılan ve Kasımpaşa karşılaşmasında da tribünde oturan Senegalli yıldız ile özel bir toplantı yapan Yanal, “Sen gördüğüm en yetenekli oyunculardan birisin. Bu formayı yeniden giymenin tek yolu çalışmak. İstersen bu işin üstesinden gelirsin” dedi

ÇALIRSAN BAŞARIRSIN

SENAD?OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe, farklı Elazığspor galibiyetinden çok Moussa Sow’un gösterdiği performansın mutluluğunu yaşıyor.
Sivasspor maçında kadroya girmediği için attığı twit yüzünden hocasıyla arası açılan, Kasımpaşa karşılaşmasında da tribünde oturan Senegalli oyuncu ile Teknik Direktör Ersun Yanal’ın geçtiğimiz hafta içinde yaptığı özel görüşmenin bir hayli etkili olduğu öğrenildi.
Yanal’ın, Sow’a, “Sen gördüğüm en yetenekli oyunculardan birisin. Ancak bu formayı giymenin tek yolu, çalışmak, çalışmak, çalışmak. Eğer çalışırsan başarırsın. İstersen bu işin üstesinden gelirsin. Benim hiçbir oyuncumla özel bir problemim olamaz. Önyargılı değilim. İyi olduğunda tekrar forma senin, bunun unutma” dediği, hocasını dikkatle dinleyen golcü oyuncunun da performansını artırmak için söz verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İki kilometrelik fark
Toplantı sonrası yardımcı antrenör İsmail Kartal’ın, Sow ile özel olarak ilgilendiği, ikilinin antrenmanların dışında da çalıştığı bildirildi. Son hafta bir hayli gayretli ve istekli olan Senegalli yıldızın, Elazığspor maçındaki verileri büyük farklılık gösterdi. İlk hafta oynanan Konyaspor maçında etkisiz kalan ve 9300 metre mesafe kateden Sow, Elazığspor karşılaşmasında üç gol atıp, koşuda 11.000 metre mesafeyi geçti. Golcü oyuncu, takımın en çok koşan isimlerinden biri olan Meireles başta olmak üzere Webo, Cristian, Egemen ve Alves’i geride bırakmayı başardı.

Avrupa’da Sow yankısı

Moussa Sow’un attığı üç gol Avrupa’da da yankı uyandırdı. Özellikle Fransız basını büyük ilgi gösterdiği yıldız oyuncu için “Fenerbahçe’de parladı” başlıklarını kullandı. Brezilya’da Esportes’in de yer verdiği Sow haberinde, “Fenerbahçe’ye 12. puanı getirdi” dendi. Almanya’da yayın yapan Ligablatt.de sitesi ise “Türkiye’de en iyi forvet olduğunu ispatladı” yazısını yazdı. İspanyol Marca’da da “Sow Fenerbahçe’yi sürükledi” başlığı atıldı.

Kocaman’ı geçti

Ersun Yanal, geçen sezonun aynı dönemine göre gol ve puan olarak eski Teknik Direktör Aykut Kocaman’ı geride bıraktı. 2012-13 sezonunun ilk beş haftasında sadece 6 gol atabilen sarı-lacivertliler bu sezon aynı dönem içinde 15 kez rakip fileleri havalandırdı. Geçen sezon 9 puan toplayan Fenerbahçe, Yanal ile birlikte 12 puan toplamayı başardı.

Haberin Devamı

Önce tebrik sonra izin

Teknik Direktör Ersun Yanal, Elazığspor maçının devre arasında top kayıpları nedeniyle oyuncularına bir hayli sert çıktı, ikinci yarıdaki futboldan ise memnun kaldı. Farklı galibiyetten dolayı oyuncularını kutlayan tecrübeli çalıştırıcı ardından ekibine iki gün izin verdi.