Fenerbahçe Canlı yayında transferi açıkladı: "Fenerbahçe'ye gelmeye hazır"

Canlı yayında transferi açıkladı: "Fenerbahçe'ye gelmeye hazır"

20.06.2022 - 13:13 | Son Güncellenme:

Lincoln ve Bruma gibi önemli isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları son hızıyla sürüyor. Sarı Lacivertliler, Jesus'un isteği doğrultusunda alternatif isimlere yönelmeye başladı.

Yeni sezona Jorge Jesus önderliğinde iddialı bir şekilde giriş yapmaya hazırlanan Fenerbahçe transfer sezonuna da hızlı bir giriş yaptı. Santa Clara'dan Lincoln Henrqiue'yi bonservisiyle ve PSV Eindhoven'dan Portekizli Bruma'yı ise satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna katan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un istekleri doğrultusunda alternatif isimlere yönelecek.

Haberin Devamı

Sarı Lacivertlilerde birçok oyuncuyla da yolların ayrılması bekelniyor. Özellikle Samatta, Lemos, Caulker ve Meyer gibi kiralık oyuncularla ilgili son karar kampta verilecek. Kampın ardından bu oyuncularla yolların ayrılması bekleniyor.  Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer TV canlı yayınında Fenerbahçe'nin transfer gündemi, Mesut Özil ve takımdan ayrılacak olan isimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde;

"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU"

"Fenerbahçe cephesinden baktığımız İsmail Kartal ile yaşadığı gerginlik ve ağzından çıkan sözler nedeniyle kadro dışı kaldı. Ardından Jesus'a bunlar söylendi. Jesus da teknik veya taktik açıdan Mesut'a yer vermey düşünmüyor. Mesut şunu anladı artık dönüşü olmadığını net şekilde açıkladı. Jesus açıklanmadan önce kariyerini Fenerbahçe'de devam ettirmek istediğini ifade etmişti. Mesut Özil ile alakalı daha önce söylediğimiz konular devam ediyor. Mesut cephesinden baktığımızda ise şöyle bir kırgınlığı var. Fenerbahçe'ye gelirken bazı teklifler vardı MLS'ten. Daha iyi teklifler olmasına rağmen Fenerbahçe'ye gelmişti. Mesut mutlaka "Benim etrafıma kadro kurmayacaksanız ce kadro dışı bırakacaksınız neden beni aldınız?" diye düşünüyordur. Soyunma odasında İsmail hocaya bazı ifadeler kullandı. Bu konuda Mesut'a af çıkmadı. Mesut'un maliyeti ve gözden çıkarılmasının üzerine bir de soyunma odasında böyle bir olay yaşandı. İsmail hovayla soyunmda odasında, İsmail Kartal'la da soyunma odasında sıkıntılar yaşadı. Sonrasında ise 'Aslolan Fenerbahçe' şeklinde bir twit atmıştı. Mesut sadece bu eylemlerinden dolayı değil zaten gözden çıakrılmıştı. Bardağı taşıran son damla oldu."

Haberin Devamı

Canlı yayında transferi açıkladı: Fenerbahçeye gelmeye hazır

"JESUS, MESUT'U DÜŞÜNMÜYOR"

"Mesut buraya gelmeden de yatırım yapabilirdi. Mesut, Endonezya'ya yatırım yapıyor orada ticaret yapıyor. Mesut'un cephesinden de bakmaya çalışıyorum. Ne zamanki babasıyla yollarını ayırdı daha özgür karar vermeye başladı. Vatan hasreti doğdu Mesut'ta ve evlendikten sonra ocuklarının Türkiye'de büyümesini istedi. Mesut'a Fenerbahçe'ye gelmeden önce daha iyi teklifler vardı. Bir olayın tek tarafı yok. İki tarafın da doğru ve yanlışları var. İş artık teknik karara geldi. Yönetim affetse de hoca Mesut'u düşünmüyor. Mesut'u az izlememize üzüldüm."

Haberin Devamı

"ÜZÜCÜ BİR SON OLDU"

"Takibi bırakması anlık bir olay. Yarın yeniden takip edebilir. Erkut Söğüt'ün açıklamalarının bir blöf olmadığını düşünüyorum. Mesut'un yanlışları var o sözleri hocana söylemeyeceksin. Ama Fenerbahçe'nin de yanlışları var. Bugün Mesut Özil'i kadrona katıyorsan onun etrafına takım kuracak teknik adamı getirecektin ama getiremedin. Mesut'u aldığın zaman onun çevresine bir oyun kurman gerekiyor. Mesut'tan verim alamazsan her şeyi tartışılır. Mesut buraya nasıl olsa oynarım düşüncesiyle geldi. Üzücü bir son oldu."

Canlı yayında transferi açıkladı: Fenerbahçeye gelmeye hazır

"KIM MIN JAE İÇİN RESMİ TEKLİF YOK"

"Kim Min Jae ile ilgili bir Jesus umudu var. Jesus'un gelmesiyle önemli bir teknik adamla çalışması Kim'in daha çok kendini geliştirmesi ve kendini Avrupa'da daha çok gösterme fırsatını bulabilir. Marcao, UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansı sebebiyle bazı teklifler alıyor. Kim de Avrupa'da kendini gösterebilirse o da büyük teklifler alabiir. İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu ama Avrupa hedefinin olduğunu söylüyor. Kendisini çok tatmin etmeyen teklifler gelmezse 1 yıl daha kalmak istiyor. Şu an Kim min Jae için kulübe gelen resmi bir teklif yok. Çıkış maddesi var ama tam belli olmamakla birlikte 20 milyon Euro civarında. Sen Kim Min Jae'yi istiyorsun ama 20 vermek istemiyorsundur 15-16 milyon euro teklif edebilirsin ama şu an böyle bir durum yok. Herhangi bir diyalog olmamış. Ben Kim'in gitme ihtimalini yüksek bulsam da iyi bir teklif olmazsa kalabileceğini ayrıca Jesus'la kendini daha çok gösterebileceğini de düşünüyorum."

Haberin Devamı

Canlı yayında transferi açıkladı: Fenerbahçeye gelmeye hazır

"YERLİ SOL BEK ARAYIŞI VAR"

"Marcelo ile ilgili gündemde olduğunu anladım ama sonrasında bir gelişme olmadı. Sol bek için ilk tercihin yerli bir sol bek olduğunu duydum. Eğer yerli bir sol bek transfer edilirse Ferdi'yi sol önde de kullanabilir hoca. Böylelikle Ferdi kendi mevkisinde oynayabilir."

Haberin Devamı

"ABDÜLKERİM İÇİN EN İYİ TEKLİF GALATASARAY'DAN"

"Abdülkerim Bardakcı transferinde Fenerbahçe'nin teklifi Beşiktaş'ın teklifinden daha iyiydi fakat ardından Galatasaray devreye girdi. Şu an en iyi teklifin Galatasaray'dan olduğu belirtiliyor. Oyuncunun ilk 11'de oynamak istediğini biliyoruz. Fenerbahçe'de Kim ve Serdar oynuyor. Galatasaray'da Marcao'nun gitme ihtimali var. Beşiktaş'ta Vida ayrıldı. Abdülkerim oynayabileceği bir takıma gitmek istiyor."

Canlı yayında transferi açıkladı: Fenerbahçeye gelmeye hazır

"JESUS'UN ACİL İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ"

"Jesus gelir gelmez iki acil transfer istedi. biri Lincoln'ün bölgesi diğeri de Bruma'nın bölgesine. Bunlar en acil transferlerdi ve transferler yapıldı. Hoca hazırlık maçlarında bazı oyuncuları görmek istiyor. Samatta, Meyer, Caulker ve Lemos gibi oyuncuları görmek istiyor. Bu oyuncuların hangilerini kazanabilecekleri konusunda bir görüşme oldu. Caulker geldiğinde çok iyi bir transferdi şimdi mi kötü oldu? Samatta'yı Fatih Terim istemişti ardından Fenerbahçe'de mi kötü mü oldu. Frey'e kötü oyuncu dediler gitti gol makinesine dönüştü. Yarın veya sonraki gün bir transfer gelebilir. Biraz daha güvenli ve sakin bir şekilde ilerleyecek Fenerbahçe..."

"ERTUĞRUL TAŞKIRAN, FENERBAHÇE'YE GELMEYE HAZIR"

"Forvet transferi öncelik değil. Kamptan sonra belli olacak. Jesus golcü transferinden önce oyun sistemini oturtmak istiyor. Buna daha çok önem veriyor. Kaleci olarak Ertuğrul ismi ön plana çıkıyor. Fenerbahçe'ye gelmeye hazır ama bir bonservis bedeli var. Trabzonspor da düşünüyor. Trabzonspor'un da Ertuğrul'a bir ilgisi var. Yine de Ertuğrul ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kasımpaşa ile ilgili sorun çözülürse bu transfer gerçekleşebilir."

Canlı yayında transferi açıkladı: Fenerbahçeye gelmeye hazır

"CARVALHO'NUN MAAŞI YÜKSEK ALTERNATİF İSİMLERE BAKILIYOR"

"Semedo transferiyle ilgili bir şey duymadım. Eksik bir şey söylemeyelim. Carvalho'nun maaşı çok yüksek alternatif isimlere bakılıyor. O bölge de Crespo da var. Acele edilmeyecek."