Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1'in 7. yarışı İtalya Imola Grand Prix'de koşuldu. Max Verstappen, pole pozisyonunda başladığı yarışı birinci bitirdi. Yavaş tempoyla başlayan yarış son anda hız kazansa da Verstappen, hata yapmadı. İtalya'da Ferrari üçüncü sırada kendine yer buldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın yedinci yarışı İtalya Imola Grand Prix'de gerçekleşti. Oldukça sakin başlayan yarış, son 10 turda Redbull pilotu Max Verstappen ve McLaren pilotu Lando Norris arasında kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Saniyelerin konuşulduğu yarışta, Redbull pilotu, McLaren sürücüsüne fırsat vermedi ve birinciliğini korudu. Hollandalı pilot, İtalya'da kazanmasının ardından 59. zaferini elde etti. Miami yarışında birinci olan Lando Norris, İtalya'da ikinci sırada yer aldı. Üçüncülüğü kazanan Ferrari pilotu Charles Leclerc ise İtalya'da Tifosilerin gönlünü almayı başardı.

Haberin Devamı

Formula 1 İtalyada zafer Verstappenin oldu Sainz imaj değişikliğine gitti

55.TURDA YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Williams pilotu Alex Albon'u İtalya'da şanssızlıklar peşini bırakmadı. Sağ tekerleğinde sorun yaşayan Alex Albon 55.turda yarıştan çekildi.

GÜNÜN SÜRÜCÜSÜ

Yarışı ikinci sırada tamamlayan ama son turlarda Hollandalı pilotu zorlayan Norris günün sürücüsü seçildi.

Formula 1 İtalyada zafer Verstappenin oldu Sainz imaj değişikliğine gitti

İŞTE İLK 10

İtalya yarışında ilk 10'da yer alıp puan kazanan pilotlar şöyle oldu; Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc, Oscar Piastri, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, George Russell, Sergio Perez, Lance Stroll, Yuki Tsunoda

Formula 1 İtalyada zafer Verstappenin oldu Sainz imaj değişikliğine gitti

IMOLA'DA NELER OLDU?

Carlos Sainz imaj değiştirdi: 2025 yılında hangi takımda yarışacağı belli olmayan ama bu sezon tüm yarışlara damga vuran Carlos Sainz imaj değişikliğine gitti.

Leclerc ve Hamilton, İtalya'yı birlikte selamladı: Carlos Sainz'ın seneye hangi takımda yarışacağı belli olmasa da Mercedes pilotu Lewis Hamilton seneye kırmızılar için ter dökecek. Tifosilerin altın çocuğu Leclerc ile Hamilton bu yıl İtalya'yı birlikte selamlayarak gelecek sezonun ön izlemesini yaptılar.

Sergio Perez: Redbull'un deneyimli pilotu Sergio Perez, bu sezon ilk kez ilk 10'un içerisinde yer almayarak yarışa başladı. Meksikalı pilot yarışı 8. olarak bitirdi.

Haberin Devamı

Daniel Ricciardo: Padoğun güler yüzlü, eğlenceli ve deneyimli pilotu olan Daniel Ricciardo, bu sezon yarışa ilk kez ilk 10'da başladı. Fakat umduğunu bulamayan Ricciardo yarışı 13. bitirdi.

Formula 1 İtalyada zafer Verstappenin oldu Sainz imaj değişikliğine gitti

Sebastian Vettel, Senna için yer aldı: 2022 sezonunun sonunda emekli olan Alman pilot Sebastian Vettel, efsane pilot Ayrton Senna için sürücü koltuğuna oturdu.