Futbol Cavcav'dan F.Bahçe itirafı

Cavcav'dan F.Bahçe itirafı

19.03.2013 - 11:13 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, amatör futbol oynadığı dönemlerde Fenerbahçe'den gelen transfer teklifini un fabrikasından ayrılamadığı ve profesyonel olmak istemediği için reddettiğini söyledi.

Cavcavdan F.Bahçe itirafı

Gençlerbirliği ile Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (AASKF) birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Başkanı ve Genel Sekreteri Adnan Ersan, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu ile Ankara'da faaliyet gösteren 155'i futbol branşında olmak üzere 205 amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan İlhan Cavcav, kendisininde gençlik döneminde uzun yıllan futbol oynadığını ve amatör olarak futbola hizmet ettiğini söyledi. Uzun yıllar Ankara'da birçok amatör kulüpte top koşturduğunu ifade eden Cavcav, Fenerbehçe'den gelen transfer teklifini ise un fabrikası nedeniyle reddettiğini açıkladı. O yıllarda profosyenel olmasının fabrikadan ayrılması anlamına geldiğini ifade eden efsane başkan, fabrikanın hayatı açısından daha önemli olduğunu belirterek. ''Lisansım o yıllara Bahçeli Gençlikspor'da bulunuyordu. Forvet mevkisinde oynuyordum. Fenerbahçe ve Ankaragücü 4 bin lira transfer teklifinde bulundu. Fabrikada vezneden ayrılamadığım için kabul etmedim. Bahçelievler'de hocam beni PTT'ye karşı eski takımım olduğu için oynatmadı. Ben de hocama, futbolu bırakıyorum dedim. O günden sonra futbol oynamadım." dedi.

Haberin Devamı

AMATÖR KULÜPLER FUTBOLCULARINI BİZE TAVSİYE ETSİN

Kulüpleri bünyesinde çeşitli yaşlarda bin 200 sporcuya kucak açtıklarını dile getiren duayen başkan, Ankara'daki amatör kulüp başkanlarına birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "Profesyonel futbolcu anasından profesyonel doğmuyor. Çocukluktan başlıyor, amatör ve profesyonel oluyor. Kabiliyetli olan gençlerimizi Ankara dışında olan takımlara vereceğinize, el alem 3 lira veriyorsa biz 5 lira veririz. Bizden sonra gelecek kulüpler için amatör kulüplerle birlik ve beraberlik içinde olmalıyız." şeklinde konuştu.

ANKARA'NIN YENİ STADI ŞEHİR MERKEZİNDE OLMALI

Ankara'ya yeni bir stadyum yapılacağını hatırlatan Cavcav, yeni statyumun Etimesgut ilçesi sınırlarına yapılmasının düşünüldüğünü vurgulayarak, bu duruma karşı olduklarını dile getirdi. Türkiye'de birçok şehirde ve özellikle İstanbul'da stadyumların şehir merkezinde olduğunu ifade eden Başkan, şunları kaydetti, ''Eğer biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak, bugün Atatürk Kültür Merkezi'nin bulunduğu bölüm 357 dönüm. Bu alanın içerisinde Kenan Evren'in yapmış olduğu bazı alanlar var. Ankara'nın göbeğinde 357 dönüm bomboş. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştüm, stadı Eskişehir Yolu'na yapacaklarını belirtti. İstanbul'da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın stadı şehrin içinde. Hangi vilayete gidersen git, hepsi şehir içerisinde. Mamak, Kayaş, Temelli, Keçiören'den Eskişehir Yolu'na vatandaş nasıl gitsin. Ama birlik ve beraberlik içerisinde olursak konuyu Sayın Başbakanımıza ileterek, çözeriz."