UEFA Avrupa Ligi Çek gazeteci, Sparta Prag-Galatasaray maçının favorisini açıkladı

Çek gazeteci, Sparta Prag-Galatasaray maçının favorisini açıkladı

22.02.2024 - 08:39 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda bu gece TSİ 23.00'te Sparta Prag ile deplasmanda karşılaşacak. Zorlu rövanş öncesi Çek MF DNES Gazetesi muhabiri David Cermak, Fanatik'e değerlendirmelerde bulundu.

Çek gazeteci, Sparta Prag-Galatasaray maçının favorisini açıkladı

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Galatasaray 3-2'nin rövanşında Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka öncesi Çek MF DNES Gazetesi muhabiri David Cermak, oynanacak mücadeleyi yorumladı.

Haberin Devamı

İŞTE DAVİD CERMAK'IN SÖZLERİ:

"Rövanş öncesi Sparta Prag’da Ladislav Krejci, Veljko Birmancevic ve Matej Rynes’ın cezalı olmaları takım için büyük bir kayıp. Krejci takım kaptanı olarak hem saha içi hem de saha dışında çok iyi bir lider. Aynı zamanda Krejci, hava toplarında da inanılmaz bir yeteneğe sahip. Sparta özellikle duran top organizasyonlarında onu çok arayacaktır.

Birmancevic’in yokluğu da onlar için bir problem olacak. Çünkü Birmancevic an itibarıyla çok formdaydı ve bana göre de şu an Sparta’nın en iyi oyuncusu; yaratıcı, yetenekli ve bire bir pozisyonlarda kolayca adamını eksiltebiliyor. Açıkçası Sparta’nın ikinci maçta ihtiyaç duyacağı birçok şey, cezalı oyuncularda mevcuttu."

Çek gazeteci, Sparta Prag-Galatasaray maçının favorisini açıkladı

Sparta’nın son maçında Rynes’ı orta 4’lünün solunda oldukça beğendim. Ancak cezalı olduğu için muhtemelen Zeleny’nin (Son maçta oynamadı.) Rynes’ın yerine Galatasaray’a karşı 11’de olacağını düşünüyorum. Birmancevic’in yokluğunda bence Haraslin, Karabec’le birlikte öndeki üçlünün sağ ve solunda forma giyerler. Kaptan Krejci’nin yerine savunmada Panak’ın oynama şansı yüksek. Sparta’nın elbette 3-2 kaybettiği ilk maçın ardından atak oynaması gerekiyor ve bunu da yapacaklardır. Şuna yüzde 100 eminim ki, ilk dakikadan itibaren yüksek bir baskı ve yoğunlukla oynamaya çalışacaklar."

Haberin Devamı

'G.SARAY ÇOK TECRÜBELİ BİR TAKIM'

"Elbette Galatasaray çok tecrübeli bir takım. Bu yüzden akıllı hareket edip, rakip üzerine gelirken, doğru zamanı kovalayacaklardır. Bu eşleşmede Galatasaray’ı, yüzde 65 favori olarak görüyorum. Sparta’ya yüzde 35 şans tanıyorum. Daha önce tüm biletlerin satıldığından bahsetmiştim. Tribünlerde oldukça sıcak bir atmosfer olacak. Bu sezon Sparta seyircisi, geçmiş sezonların aksine çok daha tutkulu şekilde takımlarını destekliyorlar. Elbette İstanbul’daki gibi bir seyirci olamayacak."

Çek gazeteci, Sparta Prag-Galatasaray maçının favorisini açıkladı

'EĞER İLK GOLÜ ATARSA...'

"Çek ekibinin seyircisi, Galatasaray taraftarı gibi çok gürültü ya da çok fazla ıslık sesi çıkarmıyor. Elbette takımlarının arkasında olacaklar. Eğer ilk golü ev sahibi bulursa, stadın bambaşka bir havaya gireceğini ve Sparta’nın turu geçme şansının artacağına inanıyorum. Ama dediğim gibi, bana göre kağıt üzerinde favori, birçok açıdan Galatasaray."

Yazarlar