Fenerbahçe Celal Umut Eren yazdı: Fenerbahçe'de forvetsizliğin faturası

Celal Umut Eren yazdı: Fenerbahçe'de forvetsizliğin faturası

28.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dile kolay 14 yıldır Şampiyonlar Ligi’nde gruplara uzak olan Fenerbahçe artık şeytanın bacağını kırmak istiyordu ama olmadı. Adeta forvetsizlik sarı-lacivertlileri turdan etti.

Celal Umut Eren yazdı: Fenerbahçede forvetsizliğin faturası

İlk maçtaki 0-0’lık beraberlik ve Kadıköy’deki müthiş atmosferin etkisiyle Dinamo Kiev’e karşı mutlak galibiyet arayan sarı-lacivertliler, topa hakim başladı maça.
Jorge Jesus ve Mircea Lucescu gibi iki çok tecrübeli teknik direktörün adeta satranç mücadelesi gibi geçti bu eşleşme. İkisi de taktik hamleleriyle öne çıktı. İkisi de hep temkinli ve saygılı yaklaştı.
Taraftar desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler henüz 1’de ilk fırsatı yakaladı, kornerde seken topta Rossi kale önünde vurdu, yandan dışarı çıktı.
20’de kazanılan frikikte İrfan Can çok şık bir şut çıkardı fakat top yan direkten geri geldi. 22’de İrfan Can’ın derin pasına hareketlenen King son vuruşu kötü yapsa da topu yakalayan Valencia gole yaklaştı, kaleci Buschcan izin vermedi.
İlk yarıdaki gibi ikinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe’de 46’da Valencia soldan iyi geldi, içeri kat edip vurdu, ağları bulamadı.
47’de de Ferdi’nin ara topunda King şık bir pas çıkardı ama Rossi bitiremedi. İkinci yarıda yakalanan ivme, İsmail’in kırmızısıyla bir anda tersine döndü. Dinamo Kiev ilk ciddi atağında da golü buldu. 57’de Kedziora kale önünde Buyalsky’yi gördü, skor 1-0 oldu.
69’da gayretleriyle penaltıyı alan Valencia, beyaz noktada çok kötü vurunca herkes yıkıldı. 78’de Szalai’nin kafa vuruşunda harika kurtaran Bushchan, 89’da bu kez boşa çıkınca Szalai affetmedi: 1-1
Uzayan maçta bu kez ipler Dinamo Kiev’in eline geçti, 92’de Altay kurtardı, 98 ve 102’de direkten dönen toplar Fenerbahçe’yi rahatlattı. Ancak 114’te soldan gelişen Dinamo Kiev atağında arka direkte Karavev 2-1’i buldu. 118’de Serdar’ın kafasında Bushschan köşeden çıkarınca umutlar bitti.

Haberin Devamı