Futbol Colin Kazım Richards'a ırkçı çirkinlik!

Colin Kazım Richards'a ırkçı çirkinlik!

01.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Championship ekiplerinden Derby County forması giyen Colin Kazım Richards, Nottingham Forest maçı sonrası ırkçı saldırıya uğradı ve büyük bir destekle karşılaştı.

Colin Kazım Richardsa ırkçı çirkinlik

İngiltere’de Championship ekiplerinden Derby County forması giyen Colin Kazım Richards, Nottingham Forest maçı sonrası ırkçı saldırıya uğradı ve büyük bir destekle karşılaştı.
Maç sonrası, sosyal medya üzerinden Colin Kazım’a, Pakistanlılar için çok kötü bir tabir olan “Paki” ifadeler kullanıldı. Bu durum kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Türk oyuncu, durumdan çok etkilenen çocuklarının “neden” diye sorması ve bu olayı kendilerine açıklayamamasından dolayı son derece üzgün olduğunu belirtti.
Türkiye Futbol Federasyonu’na ait Milli Takımlar resmi Twitter hesabından yapılan, “Toplamda 43 defa milli formamızı giyen Kazım Kazım’a yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yanındayız” paylaşımını alıntılayan deneyimli futbolcu, “Türk olmaktan ve Ay-Yıldızlı bayrağımdan her zaman gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim...” diye yazdı.
Derby County Kulübü’nden yapılan açıklamada da şu iadeler kullanıldı:
“Yaşananlardan tiksinti duyuyoruz. Sporda veya toplum içinde ırkçılığa yer yoktur. Derby County, ayrımcılık ve ön yargılı hareketlere yönelik sıfır tolerans politikası yürütmektedir. Irkçılık içerikli mesajlar, yaptırımların uygulanması amacıyla ilgili makamlara gönderildi. Sosyal medyada ırkçılık, ne yazık ki her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Bireyler, hesaplarının ardına kolayca saklanabiliyor. Bu durum, böyle gitmemeli. Her zaman yanındayız Kazım.”

Haberin Devamı

‘Yanındayız’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ırkçı saldırıyla karşılaşan Colin Kazım için destek mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, “Irkçılığın karşısında, @ColinKazim’ın yanındayız! #NoToRacism” ifadesini paylaştı.