Futbol Cristiano Ronaldo damgası! Lionel Messi şov yaptı

Cristiano Ronaldo damgası! Lionel Messi şov yaptı

19.01.2023 - 20:41 | Son Güncellenme:

Al Nassr ve Al Hilal'in karmasından oluşan Riyad All Star takımı özel maçta Paris Saint Germain ile karşı karşıya geldi. Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'a transfer olduktan sonra ilk kez bir maçta forma şansı buldu. Portekizli yıldız ile Lionel Messi uzun yıllar sonra tekrar karşı karşıya geldi.

Cristiano Ronaldo damgası Lionel Messi şov yaptı

Suudi Arabistan'da inanılmaz bir özel maç oynandı. Cristiano Ronaldo'nun takımı Al Nassr ile Al Hilal'in karmasından oluşan Riyad All Star, Paris Saint Germain'i konuk etti. Mücadele Kral Fahd Uluslararası Stadyumu'nda oynandı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo'nun damga vurduğu maçta Lionel Messi de forma giydi. Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo'nun uzun yıllar sonra karşı karşıya geldiği müsabakada dikkat çeken olaylar yaşandı. Paris Saint Germain'in Arjaninli yıldızı Lionel Messi nefes kesen maçta şov yaptı.

RONALDO'DAN RAMOS'A: KÜPENİ ÇIKAR

Müsabaka başlamadan önce Cristiano Ronaldo ile Sergio Ramos arasında dikkat çeken bir sohbet gerçekleşti. Cristiano Ronaldo, Real Madrid'den eski takım arkadaşını tünelde uyardı ve küpesini çıkarmasını istedi. Cristiano Ronaldo'nun bu talebini Sergio Ramos olumlu karşıladı ve küpesini çıkardı.

Cristiano Ronaldo damgası Lionel Messi şov yaptı

MESSI GOLLE BAŞLADI

Mücadelenin henüz 3'üncü dakikasında Lionel Messi gol perdesini açan isim oldu. Neymar'ın harika pasında savunmanın arkasına hareketlenen Lionel Messi, kalecinin kalesini terk ettiği pozisyonda tek vuruş yaptı. Lionel Messi'nin dokunduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo damgası Lionel Messi şov yaptı

RONALDO VURDU, NAVAS'TA KALDI

Karşılaşmanın 7'nci dakikasında Luiz Gustavo'nun ara pasında Cristiano Ronaldo savunmanın arkasına koşu yaptı. Topla birlikte ceza sahasına hareketlenen 37 yaşındaki yıldızın şutunda Keylor Navas rakibine gol izni vermedi.

PENALTI BEKLENTİSİ

Mücadelenin 23'üncü dakikasında Riyad All Star'ın atağında Martinez, sağdan savunmanın arkasına koşan Cristiano Ronaldo'ya doğru pasını gönderdi. Savunma araya girip meşin yuvarlağı kaleciye kazandırdı. Cristiano Ronaldo savunmadaki oyuncunun topa elle müdahalede bulunduğunu belirtti ve hakeme penaltı itirazında bulundu.

TOP AĞLARDA, BAYRAK HAVADA

Maçın 25'inci dakikasında orta sahanın sağ taç çizgisi üzerinde topu kontrol eden Lionel Messi, savunmanın arkasına koşu gösteren Kylian Mbappe'ye muazzam bir pas gönderdi. Topu kontrol eden Kylian Mbappe kaleciyi çalımlayıp topu ağlara gönderdi, ancak yardımcı hakem daha sonra ofsayt bayrağını kaldırdı.

PENALTI KARARI

Müsabakanın 32'nci dakikasında Riyad All Star takımının kazandığı duran topa Cristiano Ronaldo hareketlendi. Cristiano Ronaldo'nun kafa vuruşunu yapmak istediği pozisyonda Keylor Navas bir zamanlama hatası yaptı ve Cristiano Ronaldo'yu yumrukla yere düşürdü. Cristiano Ronaldo kötü bir şekilde yere düştü ve sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo damgası Lionel Messi şov yaptı

RONALDO FİLELERİ HAVALANDIRDI

All Star takımının kazandığı penaltıda topun başına Cristiano Ronaldo geçti. 37 yaşındaki Portekizli penaltıda hata yapmadı ve skoru dengeledi. Tüm tribünler Cristiano Ronaldo'ya destek verdi.

2018'DEN SONRA BİR İLK

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo yıllar sonra bir ilke imza attı. Arjantinli ve Portekizli süper yıldızlar, Mayıs 2018'deki El Clasico'nun ardından ilk kez aynı maçta gol atma başarısı gösterdi.

Cristiano Ronaldo damgası Lionel Messi şov yaptı

BERNAT ATILDI

Mücadelenin 39'uncu dakikasında rakibini az adamla yakalayan Riyad All Star takımında orta alanın hemen önünde Al Dawsari topla birlikte hareketlendi. Bernat'ın müdahalesiyle Al Dawsari yerde kaldı. Maçın hakemi Bernat'a doğrudan kırmızı kart gösterdi.

MARQUINHOS FİLELERİ SARSTI

Karşılaşmanın 43'üncü dakikasında sol kanatta Ruiz'in ortasında topla buluşan Kylian Mbappe, kale alanına doğru falsolu bir orta yaptı. Marquinhos sağ ayağının içiyle topun gelişine vurdu, meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu. Paris Saint Germain rakibi karşısında 2-1'lik üstünlük kurdu.

Haberin Devamı

VAR UYARDI, PENALTI KARARI! NEYMAR KAÇIRDI

Müsabakanın 45+1'inci dakikasında Neymar rakip ceza sahasında sol çaprazda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Paris Saint Germain cephesi penaltı bekledi. Oyunun durmasının ardından hakeme izleme tavsiyesi geldi, VAR monitöründe pozisyonu inceleyen maçın hakemi penaltı noktasını işaret etti.

Paris Saint Germain'in kazandığı penaltıda topun başına Neymar geçti. Yavaş yavaş topa doğru hareketlenen Neymar, sağ ayağının içiyle sağ köşeye çok zayıf bir vuruş yaptı. Kaleci Al Owais penaltıyı kurtardı.

RONALDO İLK YARIYI BİTİRDİ

Mücadelenin 45+6'ncı dakikasında Marega'nın sağdan penaltı noktasının önünde doğru yaptığı ortaya Cristiano Ronaldo yükselip kafayı vurdu, sağ direkten dönen top kale alanının soluna doğru açıldı. Topu takip eden Cristiano Ronaldo'nun yerden şutunda top bir kez daha ağlarla buluştu. Özel maçın ilk yarısı 2-2'lik beraberlikle noktalandı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo damgası Lionel Messi şov yaptı

RAMOS SAHNEDE

Müsabakanın 53'üncü dakikasında sol kanattan ışık hızıyla ceza sahasına giren Kylian Mbappe son çizgiye indi. Kylian Mbappe'nin pasında savunmadan ileri çıkan Sergio Ramos topa dokundu ve ağları havalandırdı. Sergio Ramos'un golüyle Paris Saint Germain rakibi karşısında bir kez daha üstünlük kurdu: 2-3.

HYUN-SOO SKORU DENGELEDİ

Mücadelenin 55'inci dakikasında Cristiano Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruşta Sergio Ramos son anda çizgi üzerinden topu çelme başarısı gösterdi. Riyad All Star'ın kazandığı köşe vuruşunda Martinez'in ortasında Hyun-Soo kafa vuruşunu yaptı. Kimsenin dokunamadığı meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu. Bu golle birlikte skor 3-3 oldu.

PENALTI KARARI

Karşılaşmanın 59'uncu dakikasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Mbappe penaltı noktasının hemen önündeki Messi'ye pasını aktardı. Lionel Messi'nin gelişine vuruşunda Al Bulayhi topu eliyle durdurdu. Müsabakanın hakemi penaltı noktasını işaret etti. Paris Saint Germain'in kazandığı penaltıda topun başına geçen Kylian Mbappe fileleri havalandırdı. Paris Saint Germain rakibi karşısında yeniden üstünlük kurdu.

RONALDO ÇIKTI, MESSI DE OYUNDAN ALINDI

Müsabakanın 63'üncü dakikasında Marcelo Gallardo, Cristiano Ronaldo'yu kenara aldı. Portekizli futbolcu kenara gelirken tribünlerde 'Messi' tezahüratları yükselmeye başladı. Paris Saint Germain Teknik Direktörü Christophe Galtier de bu hamlenin ardından Lionel Messi'yi kenara aldı.

EKITIKE FARKI AÇTI

Mücadelenin 78'inci dakikasında Paris Saint Germain'in hızlı atağında Gharbi orta saha çizgisinden rakip yarı alana doğru hızla hareketlenen Ekitike'ye aradan pasını gönderdi. Topla birlikte hızla ceza sahasına giren Ekitike'nin vuruşunda top ağlarla buluştu. Paris Saint Germain rakibi karşısında farkı ikiye yükseltti.

SON SÖZÜ TALISCA SÖYLEDİ

Heyecan dolu maçın 90+4'üncü dakikasında Anderason Talisca sahneye çıktı. Brezilyalı futbolcunun attığı golle birlikte maçın skoru belirlendi. Paris Saint Germain, Al Nassr ve Al Hilal karmasından oluşan rakibini 5-4'lük skorla mağlup etti.