İtalya Serie A Cristiano Ronaldo zammı

Cristiano Ronaldo zammı

31.07.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonun en büyük transferi olarak kayıtlara geçen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, İtalya Serie A'da ekonomik gelişmeleri de etkiledi.

Cristiano Ronaldo zammı

Cristiano Ronaldo’nun Juventus’a katılmasıyla beraber İtalyan kulüpleri harekete geçti. Ligin 3. haftasında Torino kulübünü ağırlayacak Parma, yüzde 600’lük bir zam getirdi, en ucuz bilet fiyatı 25 eurodan 178 euroya yükseldi.

Haberin Devamı

Juventus’un kadrosuna kattığı Cristiano Ronaldo, her geçen gün etkisini hissettirmeye devam ediyor. Portekizli yıldızın İtalya’ya transferi özellikle ekonomik gelişmeleri de etkiledi.

Juventus’un Ronaldo’yu alması sonrası İtalya Serie A’da bulunan kulüpler bilet fiyatlarına ciddi bir zam yaptı. Tuttosport’ta yer alan haberde, bilet fiyatlarının yaklaşık yüzde 600’lük bir artış gösterdiği belirtildi.

İtalya’da Juventus’u sahasında ağırlayacak kulüplerin yeni bilet politikası ciddi bir etki bırakacak. İlk ciddi örnek de Parma’dan geldi.

Ligin 3. haftasında Torino ekibini ve doğal olarak Ronaldo’yu konuk edecek olan Parma, yüzde 600’lük zam yaptı. Buna göre de en ucuz bilet 25 euro iken bir anda 178 euroya yükseldi.

Haberin Devamı

Ayrıca bu karşılaşma için normalde 60, 70, 100 ve 150 euro olan koltuklar 199, 233, 386 ve 450 euroya çıkarıldı. Geçen sezon 199 euro olan kombine bilet fiyatlarının ardından şu an sadece Juventus ve Ronaldo’ya karşı yapılacak lig maçında en ucuz bilet 178 euroyu gördü.

İtalya’da birçok kulübün de Ronaldo ve Juventus’a karşı yapılacak lig karşılaşmalarında benzer şekilde bilet fiyatlarında zam uygulayacağı aktarıldı.

Real Madrid’de bir ilk

Yaz transfer döneminde Cristiano Ronaldo’yu Juventus’a satan Real Madrid bir ilki daha yaşayacak. Eflatun-beyazlılar tam 18 sene sonra ilk kez Ballon d’Or kazanmış bir oyuncusu olmadan sezona başlayacak. 2000-01 sezonundan bu yana Ballon d’Or ödüllü oyuncularla sezonu açan Real Madrid, sırasıyla; Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Owen, Cannavaro, Kaka ve Cristiano Ronaldo gibi isimlere sahip idi.

Tatil bitti!

Juventus’ta merakla beklenen Ronaldo kavuşması da resmen gerçekleşti. Dünya Kupası sonrası tatilde olan Portekizli futbolcu, tatilini sonlandırdı ve özel jetle İtalya’ya geldi. Torino’ya inen 33 yaşındaki futbolcu, ilk antrenmanına da çıktı.

Cristiano Ronaldo zammı





Yazarlar