Fenerbahçe Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe'nin şampiyon kadınları

Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe'nin şampiyon kadınları

13.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen 2022-2023 sezonunda tüm branşlarda zirve hedefi koyan Fenerbahçe’de büyük bir gurur yaşandı. Kadın basketbol ve kadın voleybol takımları bu özel sezonda şampiyonluklara ulaştı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçenin şampiyon kadınları

Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız bu dönemde Fenerbahçe’de özel bir heyecan yaşanıyor. Sadece futbolda değil, yarıştığı tüm branşlarda zirve hedefi koyan ve bu anlamlı sezonda kupalara talip olan sarı-lacivertliler, kadın takımlarıyla büyük bir gurur yaşadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de kadın basketbol takımı ve kadın voleybol takımı, şampiyonluklara ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Kadın basketbol takımı Fenerbahçe Alagöz Holding, Süper Lig ve Euroleague’de zirveye çıkmayı başardı. Özellikle yıllardır beklenen Euroleague zaferinin tam da Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi sarı-lacivertli camiayı ayrıca memnun etti.

Kadın voleybol takımı Fenerbahçe Opet ise Şampiyonlar Kupası ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde şampiyonluklara erişti, Kupa Voley’de final oynadı. CEV Şampiyonlar Ligi’nde de yarı finale yükselen sarı-lacivertliler, camialarına heyecanlı bir sezon yaşattı.

Hem kadın basketbol hem de kadın voleybolda gelen bu başarının ardından büyük bir gurur yaşayan Başkan Ali Koç, voleybol şampiyonluğu sonrası, “Herkesin çok büyük emeği geçti. Bu sene gelecek her kupa çok özel. Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları, Fenerbahçe’nin kızları kupayı aldı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

19 KUPA KAZANILDI

Fenerbahçe’de Haziran 2018’den bu yana başkanlık koltuğunda oturan Ali Koç, futbol dışı branşlarda çok ciddi bir başarı yakaladı. Kadın ve erkek basketbol, kadın ve erkek voleybol, tekerlekli sandalye basketbol takımı gibi takım sporlarında Ali Koç döneminde 19 kupa kazanıldı. Erkek basketbolda 2 lig, 2 Türkiye Kupası, Euroleague’de 1 Final Four başarıları geldi. Kadın basketbolda 4 lig, 1 Euroleague, 1 Cumhurbaşkanlığı, 2 Türkiye Kupası kazanıldı. Erkek voleybolda 1 lig, 1 Kupa Voley, 1 Şampiyonlar Kupası alındı. Kadın voleybolda 1 lig ve 1 Şampiyonlar Kupası elde edildi. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı Ali Koç döneminde faaliyete geçti ve kısa sürede 1 lig şampiyonluğu ile 1 EuroCup 2 kaldırıldı.

Yazarlar