Fenerbahçe Daniel Güiza'dan yıllar sonra Fenerbahçe ve transfer itirafı! 'Aragones benim babam'

Daniel Güiza'dan yıllar sonra Fenerbahçe ve transfer itirafı! 'Aragones benim babam'

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İspanya 5. Lig ekiplerinden CD Rota'da futbol kariyerine devam eden Daniel Güiza suskunluğunu bozdu. 42 yaşındaki santrfor, Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Barcelona'nın kapısından döndüğünü itiraf etti. Daniel Güiza, Luis Aragones'i 'baba' olarak gördüğünü açıkladı.

Daniel Güizadan yıllar sonra Fenerbahçe ve transfer itirafı Aragones benim babam

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Daniel Güiza, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. 42 yaşındaki forvet, sarı-lacivertlilere transfer olmadan önce Barcelona'dan teklif aldığını duyurdu. Futbol hayatına İspanya 5. Lig ekiplerinden CD Rota'da devam eden Daniel Güiza, Luis Aragones hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Hayatı boyunca verdiği hiçbir karardan pişman olmadığını açıklayan Daniel Güiza, "Hiçbir şeyden pişman değilim, ne futbolda ne de futbol dışındaki bir şeyde. Her zaman istediğimi yaptım" dedi.

Daniel Güizadan yıllar sonra Fenerbahçe ve transfer itirafı Aragones benim babam

42 yaşında olmasına rağmen futbol kariyerini devam ettiren tecrübeli golcü, "Ben bir kişiyim. Antrenmana ilk gelen ve son giden biri olarak örnek olduğumu sanmıyorum. Soyunma odasında ünlü olmak gibi bir şey yok. En son çıkıyorum çünkü takım arkadaşlarımla şakalaşmayı seviyorum" diye konuştu.

Mütevazi bir aileden geldiğini dile getiren Daniel Güiza, futbola başladığı günleri şu sözlerle anlattı:

"Bir sandviçle sokağa çıktığımı ve yolda futbol oynadığımı hatırlıyorum. Bu şeyler çoktan kayboldu. Artık çocuklar sadece PlayStation oynamak istiyor. Sokakta çok şey öğrenirsin."

Haberin Devamı

Daniel Güizadan yıllar sonra Fenerbahçe ve transfer itirafı Aragones benim babam

Luis Aragones hakkında görüşlerini aktaran Daniel Güiza, "Luis Aragones benim babam, hatta büyükbabam. Kulübünde başarılı olan birini EURO2008'e götürecek cesareti vardı. Milli Takımı bir adım daha ileri götüren de buydu. Luis Aragones hakkında hiçbir söylemeyeceğim çünkü onu hatırladıkça hala duygusallaşıyorum. Onunla çok güzel anılarım var. Benim için çok özel bir insandı. Onun sayesinde kariyerimde bir sıçrama yaptım" açıklamasını yaptı.

42 yaşındaki futbolcu Barcelona'ya transferi hakkında çarpıcı bir itirafta bulundu. Daniel Güiza, La Liga devinin kendisiyle ilgilendiğini belirtti ve "Evet, Barcelona benimle ilgileniyordu. Onlarla imzalayabilirdim ama bazı oyuncularla ilgili bir şey oldu. Benimle rekabet etmek istediler mi, istemediler mi bilmiyorum. Ama kulüpte çok fazla gücü olan insanlar vardı ve beni istemediler" diye konuştu.

Barcelona'ya transferinin gerçekleşmemesinin ardından Fenerbahçe'ye imza attığını dile getiren Daniel Güiza, "Barcelona'ya imza atmadım ve ardından Fenerbahçe'ye gittim ve Luis Aragones ile yeniden çalıştım" dedi.

Haberin Devamı

Daniel Güizadan yıllar sonra Fenerbahçe ve transfer itirafı Aragones benim babam

Haberin Devamı

Rota'ya imza atmasının ardından transfer için paylaşılan fotoğrafa gelen yorumlara cevap veren Daniel Güiza, "Bu fotoğraf yanıltıcı. O fotoğraf öğleden sonra saat 4'te çekilmişti. Bu tür şeyler umurumda değil, beni hiç endişelendirmez" açıklamasını yaptı.

Daniel Güiza ayrıca profesyonel futbol kariyerine 45 yaşına kadar devam etmek istediğini açıkladı. Xerez altyapısında yetişen Daniel Güiza kariyeri boyunca Dos Hermanas, Mallorca B, Huelva, Barcelona B, Ciudad Murcia, Getafe, Mallorca, Fenerbahçe, Johor DT, Cerro Porteno, Cadiz, Sanluqueno ve UD Algaida formaları giydi.

Yazarlar