Fenerbahçe "Dava biter, ben giderim"

"Dava biter, ben giderim"

28.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım hafta sonu yeniden seçilmesi halinde 'şike davası' kapandıktan sonra görevinden ayrılacağını açıkladı.

Dava biter, ben giderim

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı, adaylığını tekrarlayarak, herkesin kongreye girebileceğini söyledi, “Mahkeme lehimize karar verirse yine bırakacağım, aleyhimize verirse zaten kulüp üyeliğinden istifa ederim, böyle bir lekeyi taşımam. Tek derdim var Fenerbahçe’nin üzerindeki lekeyi kaldırmak” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, pazar günü yapılacak genel kurulda seçilmesi halinde yeniden yargılandıkları “futbolda şike” davasının sonucu ne olursa olsun görevinden ayrılacağını açıkladı. Şükrü Saracoğlu Stadı’nın 1907 salonunda basın toplantısı düzenleyen Başkan Yıldırım dün bazı gazetelerde yer alan ilan nedeniyle yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Yıldırım istifaya davet edildiği ilanda tehdide maruz kaldığını belirterek, “Bana ‘Rızan olmazsa, bırakmazsan, seni vururuz, vurdururuz’ diyorlar. Benim anladığım o. Görev yaptığım 17 senede kimseden korkmadım. Ben hiçbir şekilde siyasetin içinde olmadım. Burada padişahlık olmaz, demokrasi var. Tehditle kimseyi buradan gönderemezsiniz. Anlıyoruz ki bazı kişiler, korkak insanlar, isimlerini bile yazamıyorlar. Her söylediğim cümlenin arkasındayım, benim adım Aziz Yıldırım. Önce buraya isimlerini yazacaklar. 20 kişi toplanıyorlar ve bu metni yazıyorlar. Eğer kulüp için bir şeyler yapacaksanız, buna inanıyorsam ben zaten bugün çekilirim, bırakırım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İnanarak söylüyorum’

Aziz Yıldırım tek davasının Fenerbahçe’nin üzerine atılan lekenin mahkeme tarafından temizlenmesi olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “Mahkeme olumlu yönde karar verirse Fenerbahçe Kulübü ve biz temizlenmiş olacağız. Aksi olursa ki böyle olmaması gerektiğine inanarak söylüyorum bunu, o zaman ben zaten Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim, böyle bir lekeyi taşımam. Fenerbahçe’ye de benim üzerimden taşıtmam” ifadelerini kullandı.

Kartal’a destek

Başkan Aziz Yıldırım sezon başında kefil olduğu Teknik Direktör İsmail Kartal’a destek verdi. Kartal’a yine kefil olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Şampiyonluk kaçırdık. Benim suçlu. Ben 50 milyon dolar veya euro harcasaydım şampiyon olacaktım. Çok kıymetli mi olacaktım o zaman? Kulüp batak, Aziz Yıldırım büyük başkan. Ben bunu yapamam, Fenerbahçe’ye ihanet etmem” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘2011’de aynı ilan verildi’

Aziz Yıldırım büyük tepki gösterdiği ilanın, 2011 yılında da gazetelerde yer aldığını söyledi. Fenerbahçe Başkanı, “Bu kişileri kongrede rezil etmiştim. Fenerbahçe’yi bunların yöneteceğine inansam zaten ben bugün düşünmeden bırakırım. Sadece genel kurula hesap veririm. Üç tane bacaksıza hesap vermem. Öyle tehditlerden, bilmem nelerden korkacak adam değilim. Bunlar beni iyi tanımamışlar” dedi.

Sert ifadeler kullanan Yıldırım şöyle devam etti:

“Bunlar demokrasi saflarına gelmezlerse hesaplarını başka türlü de yaparız. Her şeyi yaparım, hiç korkmadan. Bunlar beni tehdit edemezler. Korkan bir insan olmadığım için hiçbir şeye boyun eğmem. Beni daha da hırslandırır, kamçılar. Gelir listelerini yaparlar, kürsüye çıkarlar. Mahkeme olumlu karar alırsa bütün hesaplaşmaları Avrupa’da ve Türkiye’de de yapacağız. Bu lekeyi kaldırdığım gün, 7 Temmuz veya tahminim bir mahkeme daha uzar, kongre kararı alırım. İsteyen gelir aday olur. Seçilirse kulübü yürütür ama gazeteye ilan verip de adlarını yazmayan korkak, ödlek ördekleri de kulübe yönetici yaptırmam, bunu bilsinler.”

Haberin Devamı

‘Belgü’yü aradım’

Gazete ilanını yazanın, yanında uzun yıllar çalışan bir kişi olduğunu bildiren Aziz Yıldırım, eski yönetici ve başkan adayı Hulusi Belgü’yü de aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu anlatarak, “Yürekleri yok. Hepsini kongreye bekliyorum. Kim istiyorsa aday olsun. Ben kimsenin adaylığını önlemiyorum” ifadesini kullandı.

‘Nerede failler?’

Bir grup taraftarın futbol takımına yönelik tepkilerini eleştiren Aziz Yıldırım, Galatasaray örneğini verdi. Başakşehir maçından sonra takım otobüsüne taş atılmasını değerlendiren Yıldırım, “Futbol takımı şampiyon oldu, olmadı. Galatasaray 13 sene olmadı.

Tutulan 100 adam gidip futbolculara hakaret ediyorlar, yumurta atıyorlar. Be şerefsizler, onların hepsini biliyorum tespit ettirdim, kanuni yoldan gereken her şeyi yapacağım. Bu çocuklar Rize’de kurşunlandı. Avrupa’da duydunuz mu bir takımın kurşunlandığını veya sporcusunun dövüldüğünü? Nerede failler? Bu gazeteye ilan verenler mi arkalarında acaba?

Haberin Devamı

Ankara’da şubemizi taşladılar. Yine mi bu ilanı verenler yaptı? Stattaki organizasyonlar, saha dışındaki GFB denen gruba destek olan bunlar mı acaba ki bunlar eminim” dedi.

‘Suçu kendimde arıyorum’

Aziz Yıldırım basın toplantısını duygusal bir konuşmayla bitirdi. Yıldırım, “Tribünde oturmayı istiyorum. Fenerbahçe yendiği zaman alkışlamak, yenildiği zaman üzülüp ama evime gidip hayatıma devam etmek istiyorum. Şu an öyle bir şey yapamıyorum. Hem üzülüyorum hem eve gidiyorum, üzüntüsü sabaha kadar devam ediyor. Kimseyi suçlamıyorum. Suçu kendimde arıyorum. ‘Neden başkanlık yapıyorsun? diye kendi kendime soruyorum” dedi. Bir hayli duygulandığı gözlenen Aziz Yıldırım soru almadan toplantıyı noktaladı.

Yıldırım’a yanıt

Aziz Yıldırım’ın basın toplantısında hedef aldığı F.Bahçe Kongre Üyesi Hulusi Belgü, Yıldırım’a cevap verdi.

Belgü, gazetelerde yer alan ilanda geçen ‘rıza’ kelimesinin kongrenin rızası anlamında kullanıldığını söyledi. F.Bahçe takım otobüsünün Samandıra’da taşlanması ile ilgili ithamlara da cevap veren Belgü, “Böyle bir şey olabilir mi? Takım otobüsünü taşlayanların Allah belasını versin” dedi. Hulusi Belgü, “Başkan telefonları açmadığımızı, bana ulaşamadığını söylüyor. Ama İlhan Ekşioğlu beni aradı ve konuştuk” ifadelerini kullandı.

Yazarlar