Galatasaray Denizli'den transfer açıklaması

Denizli'den transfer açıklaması

04.12.2015 - 22:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursaspor galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, “3-0 çok net bir skor ama oyunun karşılığı değil” dedi.

Denizliden transfer açıklaması

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 3-0 galip ayrılarak, ligde 3 maç sonra galibiyet sevinci yaşadı. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ”Kazanmak her zaman güzeldir ama bu akşam rakibe verdiğimiz pozisyonlar ve yapamadığımız pozisyonlar vardı. Bu akşamın birinci değerli kısmı futbolcularımın şu andaki kapasitelerini fizik olarak aşmalarıydı. Sıkıntılı bir süreci geride bırakıyoruz. Bugün kulübe gelişimin 7. günü ve 2. maçımız. Sıklıkla yaşadığımız maç döneminde çalışma programını uygulama şansı olmuyor. Bugün ne olursa olsun 3 puanı yukarıda bulunduğumuz yeri muhafaza etmek ve daha farklı yerlere gidebilmek için istiyorduk. Bu bir geçiş süreci. 3-0 çok net bir skor ama oyunun karşılığı değil. Birinci derecede değerlendirdiğim; futbolcularımın oyunun son bölümünde kendilerini aşan bir fizik kapasitesi ortaya koymaları. Bunları daha da iyiye götüreceğiz. Futbolda bazı şeyleri 3 günde değiştiremezseniz. Ben iyimser olarak 15-20 içerisinde bir süreç diyorum. Ondan sonra taşlar yerine oturmaya başlar. Skor bakımından güzel. Defansif ve ofansif manada kopuk yaşadığımız çok güzel parçalar var. Bu parçaları birbirine eklersek daha keyifli bir hale geliriz” dedi.
“SABRİ KONUSUNU İYİ ANLATAMADILAR HERHALDE”
Sözleşmesindeki otomatik uzama maddesi iptal edilen Sabri Sarıoğlu’na taraftarların maç içerisinde tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Denizli, “Sabri Sarıoğlu konusunda yanlış bilgilendirme var sanırım. Sabi bu camiadan yetişmiş bir oyuncu olarak geride bıraktığı yıllara yakışan bir davranış yaptı. Kulübün onunla ilgili düşüncelerini hiç tereddüt etmeden hayata geçirdi. Sabri’nin bu konuya bakış açısı bir tepki değil, alkışı hak edecek bir hareketti ama bunu iyi anlatamadılar herhalde. Taraftarlarımıza gelince; zaman zaman böyle yaşanmışlıklar hep oldu. Geriye dönük baktığımız zaman hata yapılan dönemler hep olmuştur ve olacaktır. Sabri'nin bu akşamki performansı bu koşullar dahilinde belki de takımın en ideal performansı olduğunu söyleyebilirim. Çok kolay değil. Böyle bir atmosferde oyuncunun ayakta kalması, mücadeleyi artırarak devam ettirmesi benim için son derece önemli ve özel. Ben Sabri’yi düşüncesinden ve bu akşamki performansından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.
“BELLİ YERLERDE SAYISAL OLARAK SIKINTI YAŞIYORUZ”
Devre arası için transfer ile ilgili yönetimle görüşme yapıp yapmadığının sorulması üzerine başarılı teknik adam, “Yönetimle çok sağlıklı bir konuşma imkanımız olmadı. Olsaydı da bir şey yapamazdık. Dışarıdan baktığımız zaman ‘şöyle bir ihtiyacı olabilir’ diye düşünebiliriz ama içeriden farklı bir durum olabiliyor. Belli yerlerde sayısal olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bütün devrenin sonuna kadar değerlendirmeleri yapıp, kafamızda uygulayabileceğimiz hadise varsa onu uygulayacağız” dedi.

Yazarlar