İngiltere Premier Lig Dikkat çeken kampanya! Norveç Başbakanı topu Mesut Özil’e pasladı...

Dikkat çeken kampanya! Norveç Başbakanı topu Mesut Özil’e pasladı...

07.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Norveç Başbakanı Erna Solberg küresel hedeflere erişmede Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan ‘Take The Ball’ (Topu Al) kampanyasında ilk pası Mesut Özil'e gönderdi.

İRFAN KURTULMUŞ / Kopenhag

Haberin Devamı

Norveç Başbakanı Erna Solberg küresel hedeflere erişmede Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan ‘Take The Ball’ (Topu Al) kampanyasında birlikte çalışmak üzere pası ilk önce Türk kökenli futbolcu Mesut Özil’e gönderdi. Başbakan Solberg videosunu twitter hesabından yayınladı.

Başbakan Solberg, “Topu alıyorum, çünkü derin endişedeyim. İnsanlar pandemi ve sonuçları yüzünden acı çekiyor” sözleriyle videoyu başlattı. Mesut Özil ise “Norveç Başbakanı Erna Solberg’e teşekkür ederim. Dünyayı güçlendirmek için bu meydan okumayı ve pası alıyorum. Birlikte bunu başaracağımızı umuyor ve sosyal adaletin sağlanması için katkıda bulunacağım. Hadi birlikte hedefe ulaşalım” mesajıyla destek verdi.
BM’nin bu kampanyası, politikacıların, sanatçıların, okul sınıflarının ve etkileyicilerin sürüdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak ile somut eylem çağrısı yapmak için ‘topu ele geçirmeleri’ anlamını taşıyor. 

Haberin Devamı

Dikkat çeken kampanya Norveç Başbakanı topu Mesut Özil’e pasladı...