Galatasaray Dindar'dan flaş iddia! Arda Turan, G.Saray'a...

Dindar'dan flaş iddia! Arda Turan, G.Saray'a...

09.01.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV yayınında Sarı-Kırmızılıların gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Arda Turan'ın Başakşehir'le prensipte anlaşmaya varmasını yorumlayan Dindar, "Arda, Başakşehir'i seçerek G.Saray için kendisine koridor oluşturdu. Başakşehir formasıyla sergileyeceği performansla G.Saray'a doğru koridor açmayı hedefliyor. Oynamak için geliyor" şeklinde konuştu.

Dindardan flaş iddia Arda Turan, G.Saraya...

Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV yayınında Neslihan Ablay'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir'in milli oyuncu Arda Turan'la prensip anlaşmasına varmasını değerlendiren Dindar, "Arda sonuçta G.Saray'la özdeşleşmiş bir oyuncu. Arda, Başakşehir'i seçerek G.Saray için kendisine koridor oluşturdu. Başakşehir formasıyla sergileyeceği performansla G.Saray'a doğru koridor açmayı hedefliyor. Oynamak için geliyor. Lucescu "Oynamalısın" demiştir. Sisteme adapte olabileceği bir takıma gidiyor" yorumunu yaptı.

'Fatih Terim, Florya'nın anahtarını aldı'

Dindar'ın açıklamaları şöyle: "Başkan Özbek yarın seçim startını veriyor. Taraftarlar transfer bekliyor ama, camianın iç gündemi seçim. Seçimde sürpriz olur mu? Olmaz. Mustafa Cengiz'in alacağı oy potansiyeli ortada. Çok fazla rekabetin ön planda olmadığı, sonucu belli olan seçim bizi bekliyor. İki başkan adayı Divan Kurulu'nda üyelere çalışmalarını anlatacaklar, vaatlerini sıralayacaklar. Başkan transfer konusunda topu Terim'e bıraktı. Terim'in Florya'nın anahtarını aldığını söyleyebiliriz. Basketbolda taraftarlar başarısızlığa tepkili.

Haberin Devamı

'Oktay Mahmuti'ye resmi teklif götürüldü'

Bu saatten sonra G.Saray kamuoyu basketbolla alakalı kaygılar taşıyor. Basketbolda iki isim var: Burçin Aslan, Ural Aküzüm. Bu iki yöneticiden biri basketbolun başına geliyor. G.Saray kulübü, Oktay Mahmuti'ye teklifini iletti. Mahmuti düşünmek için süre istedi. Bu açıkçası beni şaşırttı. Bugün muhtemelen kararını iletecek. G.Saray kötü bir takım. Kadro mühendisliği iyi yapılmadı. Düşük bütçelerle Türkiye'de şampiyon olan takımları biliyoruz. Mahmuti olmazsa Ahmet Çakı gündeme gelecek. G.Saray'ın basketbolda yeni bir yapılanmaya ihtiyacı var. Basketbolda bütçe varsa başarı geliyor. Ona göre oyuncular alıyorsunuz. Futbolda 400 milyon euroluk bütçe ile Şampiyonlar Ligi'ni alacağınızın garantisi yok. Mahmuti görevi kabul ederse hareketlenme bekliyorum.

'Terim, Evra'nın üstünü çizdi'

Sol bek şu an G.Saray'ın olmazsa olmazı. Herkesin gönlünden geçen isim Asamoah. Ama gelen haberler çok pozitif değil. Juventus kulübüyle aradaki problemler devam ediyor. Juve eski oyuncusunu geri getiremiyor. G.Saray'ın zamanı da yok. Evra bugün itibarıyla gündemde yok. Fatih hoca üstünü çizdi. Terim, çeşitli nedenlerden ama yaşından, ama maç eksikliğinden istemedi. Yapılan transfer sürpriz isim olabilir. Hiç ismini duymadığımız oyuncu da olabilir. Terim, yardımcısı Ümit Davala'ya Uğur Çiftçi'yi izletti. Hakan Balta'nın kadroda yer alacağını söyleyelim. Sol bek transferinin ligin ilk maçına yetişeceğini düşünmüyorum. Fatih Terim, Bernard tarzı oyuncuları sever. Ofansif yönü olması nedeniyle kulağa hoş geliyor. Ama sadece iş istemekle olmuyor. Ekonomik özgürlüğe de sahip olmalısınız. Gündemde yok diyemem, masaya geldi. Sol bek sorunu çözüldükten sonra bu gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

'Emre Mor, G.Saray'a gelmek istiyor'

Emre Mor, G.Saray'a gelmek istiyor. Menajeri vasıtasıyla bunu iletti. Gurbetçi oyuncuların Terim'e bakış açısı pozitif. Ozan Tufan'ı F.Bahçe'nin bırakmayacağını düşünüyorum. İstenilen bonservisi kulüpler vermez. Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor ve Cengiz Ünder gibi oyuncular Terim'le çalışmak ister. G.Saray, Hakan Çalhanoğlu'nu alırsa 10 numara etkisi yaratır. Emre Mor'a G.Saray'ın ve Türk futbolunun ihtiyacı var. Dortmund'da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Celta'da fazla şans bulamıyor. İspanyol kulübünün vereceği karar önemli. Cengiz Ünder zor gibi görünüyor. G.Saray'a kiralanması mantıklı gelmiyor. Kaan Ayhan'ın da tercihi önemli. Önceliği Bundesliga'da oynamak. G.Saray bir sol bek bir de ön tarafa transfer yapacak. Hocanın düşündüğü profil, Emre Mor değil.

Haberin Devamı

'Kale için Çağlar'ın adı geçiyor'

Wilfried Bony olmaz. Eski Bony olsa tamam ama. Gomis-Bony birbirine yakın oyuncular. Yedek kaleci olarak Karabükspor'un kalesini koruyan Çağlar'ın adı geçiyor. Carasso gönderilip kontenjan açmak hedefleniyor.

'Arda, G.Saray'a doğru koridor açmayı hedefliyor'

Arda Turan transferi Başakşehir için hayırlı olsun. Arda sonuçta G.Saray'la özdeşleşmiş bir oyuncu. Arda, Başakşehir'i seçerek G.Saray için kendisine koridor oluşturdu. Başakşehir formasıyla sergileyeceği performansla G.Saray'a doğru koridor açmayı hedefliyor. Oynamak için geliyor. Lucescu "Oynamalısın" demiştir. Sisteme adapte olabileceği bir takıma gidiyor. Arda ve Başakşehir açısından bir kumardır. Arda Premier Lig'e gitseydi bizim için daha iyi olurdu. Türkiye Ligi açısından Arda bir değerdir. Futbolumuza değer katacaktır. Arap sermayesi bizim ülkeye girebilir. Bu konuda çok da tutucu olmamak lazım. Günümüz endüstriyel futbolunda bu gerçekle yüzleşmeliyiz. Bu anormal rakamların döndüğü dünyada Başakşehir modeli satılsın. Onlar şirket mantığı ile bakıyorlar. Türkiye'de 4 büyüklerin 7 milyar TL borcu var. Herkes dikkat etmek zorunda."

Haberin Devamı