Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Grup birinciliğini garantiledikten sonra Tanjevic, Çin maçında hafif sakatlığı olan Kerem Tunçeri ve dört maçta çok dakika alan Ersan, Kerem Gönlüm ve Ömer Onan’ı dinlendirdi.
Sahaya Sinan, Cenk, Oğuz, Ömer Aşık ve Hidayet beşi ile başlayan A Milli Takımımız, daha oyunun başında sert savunmasını uygulayarak Çinli oyuncuların pota ile ilişkilerini kesti. Tüm maç boyunca en göze batıcı hareketler, bloklarımız, sert savunmamız ve bu turnuvada en üst düzeye çıkardığımız top paylaşımıydı.
Şu anda grup birincisi olarak ikinci tura çıktık. Bundan sonraki hedefimiz eleme maçında rakibimiz Fransa’yı saf dışı bırakarak ilk sıralar için yolumuza devam etmek.
Beş gün boyunca takımımız hiç kimsenin beklemediği derecede mücadele ederek Ankaralı sporseverlere basketbol resitali sundu. Her maçta tüm oyuncularımız savunmada harikalar yaratırken hücumda bir gün Ömer, bir gün Hidayet, bir gün Ersan diğer günler de Semih, Kerem’i çıkartarak rakiplerimizi şaşırttık.
Sakatlıklar dolayısıyla oyun kurucu bölgesinde sıkıntılar yaşayacağımızı sanıyorduk. Ancak Kerem ve Ender ile bu bölgede hiç zorlanmadan set düzenimizi kurabildik. Alan savunmasında ve adam adama müdafada kısa oyuncularımızın riskli açılımlarına karşı pota dibinde Ömer Aşık, Semih, Kerem Gönlüm ve Oğuz’la rakip oyuncuların sayı yollarını tamamen kapattık. Ersan, Hido ve Ömer’le de takımımız sayı ihtiyacını giderince şampiyonun en önemli takımlarından biri olduğumuz ortaya çıktı.
Tüm grup maçlarına baktığımda Dünya Şampiyonası’nın en renkli takımının Türkiye olduğunu görüyorum. Ve şundan da emimin; oyuncularımız sakatlıklar yaşamazsa basketbol tarihimizin en iyi derecesi bizi bekliyor.