Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maça müthiş başladık. Ömer Onan, Yunan oyuncu Spanoulis’e baskı uygulayarak rakibin oyun kurmasını engelledi. Oyunun başından itibaren hücumda da Ersan’la sayılar bularak ilk çeyreği önde bitirdik.
İkinci çeyrekte Yunanlılar oyuna çok asıldı. Bourousis ile arka arkaya sayılar atarak oyuna ortak olmaya çalıştılar. Ancak Tanjevic’in ikinci yarıda oyuna sürdüğü savunma beşi sahne aldı. Ersan sayılarını atmaya devam etti ve devreyi 41-39 önde kapadık.
Üçüncü çeyrekte o alışılmış olan alan savunmasını mükemmel yaptık. Pota altında Ömer Aşık, Semih ve Kerem Gönlüm’le iyice sertleştik. Yunanlılar iyice şaşkına döndü, oyun düzenlerinin dışına çıktılar ve isabetsiz atışlar yaptılar.
Ersan da hiç hız kesmedi ve müthiş oyununa durmadan devam edince farkı giderek açıp 18 sayıya çıkardık.
Son çeyrekte ise rakibimizin üzerimize gelmesini akıllı varyasyonlarla önledik. Kerem Tunçeri’nin yorulup oyun dışı kalması ve Ender’in oyuna girmesi bile oyun düzenimizi bozmadı. 35 senedir yenemediğimiz Yunanlılar’ı seyircimizin de desteğiyle Ankara Salonu’nun parkelerine gömdük. Grubumuzda neredeyse birinci olmayı garantiledik.
Bu maçın kahramanı Ersan olmak ile birlikte Kerem önderliğinde tüm oyuncuları gösterdiği gayret ve inanılmaz savunmaları nedeniyle kutlamak gerekir. Ayrıca ay-yıldızlı ekibimizin hücumdaki paylaşımcı olma isteği belki de bizi şampiyonluğa götürecek. Ama bence hedefimizi bu grubun arkasından oynayacağımız tek eleme maçına çevirmeliyiz çünkü bu maçı mutlak kazanmamız gerekiyor.