Milli Takım "Dostluk kazandırdı"

"Dostluk kazandırdı"

22.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan’da düzenlenen Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde İspanya’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Ay-Yıldızlılar’da, başantrenör Erhan Toker, kazandıkları başarının iyi bir takım olmaları sayesinde geldiğini belirtti. Erhan Toker, “Dostluk başarıyı getiren etken oldu” dedi.

Dostluk kazandırdı

Yunanistan’ın Girit Adası’nda düzenlenen Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda İspanya’yı finalde 65-57 yenerek şampiyon olan Ay-Yıldızlılar’da elde edilen başarının mutluluğu yaşanıyor. Takımın başantrenörü Erhan Toker, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, zaferlerinin takım çalışması sayesinde geldiğini vurguladı. Oyuncular dışında teknik, idari, sağlık, medya ve diğer çalışanların yoğun mesai harcadığını hatırlatarak şampiyonluğu anlattı.

Haberin Devamı

Takım içerisindeki arkadaşlık ve dostluğun başarıyı getiren birinci etken olduğunu kaydeden Toker, “Oyuncuların hepsi birbirleriyle çok iyi arkadaşlar ve birlikte basketbol oynamaktan da büyük mutluluk duyuyorlar. Biz de bu durumdan ve onlarla olmaktan çok mutluyuz” dedi. Teknik konulara da değinen tecrübeli hoca, “Takımda hücum kapasitemiz çok yüksek ve iyi savunma yapmamız durumunda her takıma üstünlük sağlayacağımızı biliyorduk. Özellikle iyi savunma sonrasında hızlı hücumlardan bulduğumuz sayılar bizim işimizi çok kolaylaştırdı” değerlendirmesinde bulundu.

‘Emek harcadık’

Kupa boyunca ortaya koydukları emeklerinin karşılığını şampiyonlukla taçlandırdıklarını belirten başarılı antrenör, “Hem oyuncular hem de biz çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çünkü çok çalıştık ve çok da iyi hazırlandık. Bunun sonucunda da bu emeğimiz şampiyonlukla taçlandığı için çok mutluyuz. İlk kez ümitler kategorisinde şampiyonluk yaşadığımız için de ayrıca bir mutluluk yaşıyoruz” görüşlerini aktardı.

Haberin Devamı

Gül’den tebrik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa şampiyonu olan Ümit Milli Basketbol Takımı’nı kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdullah Gül, Ümit Milli Basketbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonu olması dolayısıyla, Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e bir telgraf göndererek, bu tarihi başarıya imza atan sporculara ve teknik kadroya tebriklerini iletti.

Demirel’den özel kutlama

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Avrupa şampiyonu olan Ümit Milli Erkek Takımı’nı yayınladığı mesajla özel olarak tebrik etti. Demirel, yetişmekte olan jenerasyonların Türkiye’ye birçok alanda altın madalyalar kazandıracağını belirterek “Tüm sporcularımız, teknik kadromuz, koçlarımız, ailelerini ve kulüplerini kutluyorum. 3 senedir yıldızlar, gençler ve ümitler şampiyonalarını kazanmamız, Türk basketbolunun ne kadar önemli bir altyapıya sahip olduğunun kanıtıdır” dedi.

Harika seri

Avrupa Şampiyonası’nda çıktığı 10 maçta 9 galibiyet alan Ümit Milliler gösterdikleri performansla dikkat çekti. İlk turda C Grubu’nda yer alan milliler, Hırvatistan, İtalya, Karadağ ve Çek Cumhuriyeti’ni mağlup ederek ikinci tura yükselmişti. 2. turda F Grubu’nda yer alan Ay-Yıldızlılar, Polonya ve İsrail’i geçerken sadece Fransa’ya kaybetti. Ümit Milli Takım, çeyrek finalde Litvanya’yı 79-65, yarı finalde ise
Sırbistan’ı 66-53 yendi. Türkiye, finalde de İspanya’yı 65-57 devirdi.

Yazarlar