Galatasaray Drogba’ya milli ödül

Drogba’ya milli ödül

04.10.2013 - 11:53 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası bileti için Senegal’in karşısına çıkacak Fildişi Sahili’nin kadrosu açıklandı. Juventus karşısında şov yapan Galatasaraylı futbolcu listede yer aldı

Drogba’ya milli ödül

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fildişi Sahili Milli Takımı’nda aday kadro açıklandı. 2014 Dünya Kupası’na katılabilmek için Senegal ile play off maçları oynayacak olan takımın 12 Ekim’deki kritik randevusu için çağrılan isimler belli oldu. Teknik Direktör Sabri Lamouchi, Galatasaray’ın süper yıldızı Didier Drogba’ya da kritik mücadele için davet gönderirken, golcü oyuncunun son Juventus maçındaki performansının kendisini çok mutlu ettiği ve Senegal maçı için umutlandırdığı bildirildi.
Sarı kırmızılıların bir diğer futbolcusu Emmanuel Eboue tercih edilmezken, Trabzonsporlu Sol Bamba ve Çaykur Rizesporlu Viera ve Gençlerbirliği’nden Gosso da davet alan isimler arasında yer aldılar. Durumu merakla beklenen bir diğer Trabzonsporlu Didier Zokora da açıklanan listede yar aldı. Zokora son milli takım kampında kaptanlığın Drogba’ya verilmesine bozularak oteli terk etmiş ve para cezasına çarptırılmıştı. Buna karşın deneyimli oyuncu kadroda yer aldı.

Haberin Devamı

Çizme'de Drogba sesleri

Karşılaşmayı anlatan spikerinden rakibin hocasına birçok kişinin peformansına övgüler yağdırdığı Drogba’nın, tüm İtalyan futbolseverleri büyülediği ortaya çıktı
Galatasaray'ın Juventus deplasmanından 1 puan ile dönmesinde büyük pay sahibi olan Didier Drogba Çizme'de büyük ses getirdi. İlerleyen yaşına karşın sarı kırmızılı ekibi bir çok maçta sırtlayan, Torino deplasmanında da bir gol bir asistle takımına hayat veren Fildişi Sahilli forvet, teknik direktör Mancini ve rakip takımın hocası Conte’nin beğenisini kazandı.
Maçı canlı yayınlayan Sky Sport kanalının spikeri, 35 yaşındaki forvetin golünün ardından, 'Drogba... Yine o, her zaman o' şeklinde ifadeler kullandı. Juventus taraftarları da oyuncunun başarılı performansını takdir ederken, bütün İtalyan futbolseverler de Aslan’ın tecrübeli golcüsüne övgüler yağdırdılar. Juventus-Galatasaray maçı ve ardından bu karşılaşma ile ilgili gelişmelere yer veren tüm haberlerde Fildişi Sahilli yıldız göklere çıkarıldı. İşte internet sitelerindeki haberlere okuyucuların rumuzlaryla birlikte yaptıkları yorumlar:

TUTTOSPORT
Sempresente: "Drogba'nın nasıl büyük bir forvet olduğunu anlamak için lütfen maçı bir kez daha izleyin. Chiellini gibi bir oyuncunun dün kafa vuramadığını, tüm hava toplarını bu adamın nasıl indirdiğini görün. Defans oyuncularını korkutarak hataya zorladı."
Alfajuve: Conte sen bir dahi değilsin! Sadece bir zeytin ağacı kütüğü gibi inatçı bir kafada ve kibir dolusun. Avrupa'daki büyük maçlar, kendinden geçmiş oyuncularla değil, Drogba gibi klas oyuncularla kazanılır.

LA GAZZETTA DELLO SPORT
Nicunicu: Süper bir golcü arıyorlardı... Geçtiğimiz sezon Drogba'yı alma şansları vardı. Llorente'yi aldılar ve şimdi üzgünler.
Member_826675: Drogba dokunduğu her topu altına çeviren büyük bir yıldız.

CORRIERE DELLO SPORT
Juvingalera: Didier Drogbaaaaaaaaaaaaa...
Vorangero: Ne gösteriydi ama! Stat Napoli karşıtı şarkılar söylerken Drogba herkesi sessizliğe gömdü. Sonra bir anda Juve öne geçti, aynı şarkılar tekrar yükselmeye başladı. Ama ardından bir şok daha geldi.

IL MESSAGGERO
gun et al: Drogba ne yaptı? Bir gol ve bir asistle noktayı koydu. Daha ne olsun?
maledizione: Drogba bir fenomen ve hala büyük bir oyuncu.

LA STAMPA
carletto23: Her takımın isteyeceği bir oyuncu. Tecrübesi ve fırsatçılığı ile gerçek bir yıldız.

Haberin Devamı

SPORT MEDIASET
Andycam66: Sadece bir tek şey söylemek istiyorum. Galatasaray Drogba için 12 milyon euro harcadı. Bizim Giovinco için harcadığımızın aynısı. Başka bir şey söylemeyeceğim.
Edo 87: 35 yaşındaki Drogba hala İtalya’nın büyük kulüplerinde forma giyebilir.