Galatasaray "Drogba'yı Aziz Yıldırım bile..."

"Drogba'yı Aziz Yıldırım bile..."

26.11.2013 - 09:49 | Son Güncellenme:

Usta gazeteci Hıncal Uluç Galatasaray'ın yıldızı Didier Drogba'ya ağır eleştirilerde bulundu.

Drogbayı Aziz Yıldırım bile...

İşte Uluç'un o sözleri;

Haberin Devamı

"Bu ultrAslan, bir vücut hareketinde, bir şut attığında, hele o şut bir de gol olursa 'En büyük Drogba, en büyük Sneijder' diye bağırıyor! Peki geri kalan 89 dakika bunlar ne oynuyorlar? İkisi beraber oynadığı zaman Galatasaray 89 dakika eksik oynuyor, 9 kişi oynuyor. Sneijder sahte de olsa koşuyor, işe yaramayan koşular yapıyor, Drogba onu da yapmıyor. Drogba'nın koştuğu falan yok. Hiçbir topa atak yapmıyor, hiçbir topu istemiyor, devamlı rakibin arkasında ayağına top bekliyor! Yani olabilecek en kötü futbolu oynuyor. Çare Drogba!! Fenerbahçe'nin çaresi oldu Drogba!.. Galatasaray'ı çökertmek için Aziz Yıldırım yapsaydı bu transferleri, utanır, yapmazdı. 'Bu kadarı fazla' derdi. Bunlar geldiğinden beri Galatasaray'ın burnu çöpten çıkmadı.

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen diyor ki; "Galatasaray, Drogba'nın çiftliği." İfade doğru da özne yanlış... Biz üniversitede okurken Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Kemal Kurdaş tarafından yeni kurulmuştu. ODTÜ öğrencileri de Kemal Kurdaş ile öğleden sonra ODTÜ'nün sahasında beraber basket maçı yaparlar; ondan sonra anfi tiyatro da toplandıkları zaman da dalga geçerlerdi. 'Kemal Kurdaş had a farm' diye... 'Old MacDonald had a farm'dan uyarlama... Bizdeki uyarlaması 'Ali Baba'nın bir çiftliği var' şeklinde... Yani tam Ünal Aysal'a göre... Ünal Aysal'ın bir çiftliği var, çiftliğinde Drogba'sı var, çiftliğinde Sneijder'i var. İşte Galatasaray bu hale gelir.

Drogba egoist, kendinden başka hiç kimseyi adam yerine koymayan ama seyirciyi tavlamayı çok iyi bilen, şovları çok iyi yapan bir kişi... Ne bileyim; Burak bir hata yaptığı zaman, Burak'a koşup onu teselli ediyor. 'Olur böyle vakalar' falan diyor ama kendisine değil de Burak'a pas atanı da doğduğuna pişman ediyor. Bakın Drogba oynadığı zaman Galatasaray'ın futboluna... Top kimin ayağındaysa kaleciden başlayarak, Drogba'yı aramaya başlıyorlar. Galatasaray savunulması en kolay takım, Drogba oynadığı zaman... 'Egemen, Drogba'ya nasıl yapıştı' deniyor. Ya lüzum yok! Drogba zaten kaçmıyor ki! Drogba zaten duruyor; sen de yanında duruyorsun. En rahat oyuncu... Rakip takımda, Drogba'yı marke eden en rahat oyuncudur"