Dünya Kupası Dünya Kupası'nda Enner Valencia'dan gol şov! Sedye ile sahadan çıktı

Dünya Kupası'nda Enner Valencia'dan gol şov! Sedye ile sahadan çıktı

25.11.2022 - 20:52 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nda Ekvador ile Hollanda karşı karşıya geldi. Turnuvaya rüya bir başlangıç yapan Enner Valencia kaldığı yerden performansını devam ettirdi ve Hollanda maçına da damga vurdu. Öte yandan sakatlanan Valencia sahadan sedye ile çıktı.

Dünya Kupasında Enner Valenciadan gol şov Sedye ile sahadan çıktı

2022 Katar Dünya Kupası'na rüya bir başlangıç yapan Enner Valencia fırtına gibi esmeye devam ediyor. Fenerbahçeli yıldız, Hollanda maçını yine boş geçmedi.

Haberin Devamı

KATAR MAÇIN YILDIZLAŞTI
2022 Katar Dünya Kupası'nın açılış maçında Katar ile Ekvador karşı karşıya geldi. 14. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Enner Valencia, kaleci Saad Al Sheeb tarafından düşürüldü. Hakem Daniele Orsato penaltı noktasını gösterdi. Valencia, 15. dakikada kendisine yapılan faulde penaltı atışını kullandı ve topu ağlara gönderek Dünya Kupası'nın ilk golünü attı. Ekvador'un ikinci golünü de Enner Valencia kaydetti. Yıldız oyuncu şık bir kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. Ekvador, Valencia'nın golleriyle Katar'ı 2-0 mağlup etti.

ÖVGÜLER YAĞDI
Enner Valencia'nın Katar karşısında attığı 2 golle Ekvador'u zafere taşıması dünyanın gündemine oturdu. Avrupa'dan Güney Amerika'ya kadar birçok basın kuruluşu Enner Valencia'yı manşetlerine taşıdı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında Enner Valenciadan gol şov Sedye ile sahadan çıktı

FENERBAHÇE'DEN RONALDO VE MESSI DETAYLI PAYLAŞIM
Fenerbahçe Kulübü, Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki ilk golünü atan Enner Valencia için bir paylaşımda bulundu. Fenerbahçe Kulübü, Messi ve Ronaldo'nun satranç temalı reklam paylaşımına göndermede bulundu. Fenerbahçe'nin paylaşımında Ronaldo ve Messi'nin hemen yanında Enner Valencia'nın fotoğrafı kullanıldı.

HOLLANDA GOLÜ ERKEN BULDU
Dünya Kupası'nda Ekvador grubundaki ikinci maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Mücadelede Enner Valencia yine fark yaratan isim oldu. Müsabakada ilk golü 6. dakikada Hollanda adına Gakpo kaydetti.

Dünya Kupasında Enner Valenciadan gol şov Sedye ile sahadan çıktı

ESTUPINAN'IN GOLÜ OFSAYTA TAKILDI
Maçın 32. dakikasında Valencia'nın müthiş şutunda Noppert gole izin vermedi. Ekvador'da Estupinan 45+3. dakikada beraberlik golünü attı. Hull Cityli yıldız gol için sevinse de pozisyonda ofsayt bayrağı havaya kalktı.

VALENCIA YİNE YAZDI
Fenerbahçeli yıldız 49. dakikada sahneye çıktı. Valencia'nın golü skoru 1-1'e getirdi. Fenerbahçeli yıldız 2. maçında 3. golüne imza attı ve gol krallığında zirvede yer aldı. Fenerbahçe kulübü o anları "Valencia gollerine devam ediyor." ifadeleriyle paylaştı.

EKVADOR'U SIRTLADI
Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda attığı son altı golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde ülkesi adına altı gollük seri yakalayan dördüncü isim oldu.

Haberin Devamı

SEDYE İLE ÇIKTI
Ekvador'da Enner Valencia, 89. dakikada sakatlık geçirmesinin ardından sedyeyle oyundan çıktı. Maçın ardından konuşan yıldız isim: "Milli takımdaki bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Uzun süredir birlikte oynuyoruz. Ekvador'dan buraya kadar gelen taraftarlarımıza teşekkür ederim. Fenerbahçe'ye de çok selamlarımı gönderiyorum, desteklediğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. 79. dakikada Beşiktaşlı futbolcu Weghorst Hollanda'da oyuna dahil oldu. Hollandalı yıldız ilk maçta forma giymemişti.

Dünya Kupasında Enner Valenciadan gol şov Sedye ile sahadan çıktı

FENERBAHÇE'DE SÖZLEŞME HAZIRLIĞI
Fenerbahçe yönetimi de, yılda 1.5 milyon Euro para kazanan Enner Valencia'nın sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. Kanarya, Ekvadorlu golcü oyuncuya 1+1 yıllık yeni sözleşme teklifi hazırladı.

Öte yandan, sarı-lacivertli takımla olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam eden 33 yaşındaki oyuncu, çıktığı 90 maçta 41 gol ve 14 asist kaydetti.

Haberin Devamı