Diğer Dünya Kupası'nda şampiyon Mete Gazoz

Dünya Kupası'nda şampiyon Mete Gazoz

07.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli okçumuz, Hyundai Okçuluk Dünya Kupası’nda takımlarda elde ettiği ikinciliğin ve olimpiyat kotasının ardından bireyselde de fırtına gibi esti. Klasik Yay finalinde Eric Peters’i yenen Mete Gazoz, mutlu sona ulaşmasının yanında Paris’e bir bilet daha aldı.

Dünya Kupasında şampiyon Mete Gazoz

Almanya’nın Berlin kentinde dün sona eren Hyundai Okçuluk Dünya Kupası’nda Mete Gazoz fırtınası esti. Olimpiyat şampiyonu unvanlı sporcumuz Erkekler Klasik Yay finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters’i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Altın madalyayı kapan milli okçumuz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na da kota almayı başardı.

Haberin Devamı

Berlin’de dün madalya mücadelesine çeyrek finalde başlayan Mete Gazoz, önce Şili’li rakibi Ricardo Soto’yu 6-2, yarı finalde ise Brezilyalı Marcus D’almeida’yı 7-3 ile eleyerek final biletini kaptı. İlk sette Mete hedefi hiç 10’dan vuramayınca 28-27 kaybetti. Milli okçumuz ikinci sette fırtına gibi esti, üç kez 10 atıp durumu 2-2’ye getirdi. Üçüncü seti de 28-24 alan Mete durumu 4-2’ye getirerek avantaj elde etti. Peters 4. seti alıp finali son sete taşısa da milli okçumuz hata yapmadı, rakibini 6-4 yenerek dünya şampiyonu olmayı başardı.

Finalin ardından büyük mutluluk yaşayan sporcumuz, kendisi ile özdeşleşen sevincini de yaptı. Şampiyonluğu değerlendiren şampiyon okçumuz, “Berlin’i çok sevdiğimi daha önce de söylemiştim. Artık daha çok seviyorum. Takımın lideri olmak da benim için çok önemli. Takım olarak aldığımız kota da çok önemliydi benim için. Dünya’daki en iyi okçu bendim, hala öyle devam ettiğim için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonada daha önce Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan takımımızla da ikinci sırayı alarak, olimpiyat biletini kapmıştık.

İLKİ BAŞARDI

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarısıyla tarihe geçti. Aynı zamanda Dünya Şampiyonası’nda finale çıkan ilk Türk okçu olurken, Dünya Şampiyonu unvanını alarak büyük başarı elde etti. Öte yandan zorlu müsabakalar sonunda Kanadalı Eric Peters gümüş, Brezilyalı Marcus D’Almeida ise bronz madalya kazandı.

ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şampiyonu olan Milli Okçu Mete Gazoz’u tebrik etti. Twitter hesabından mesaj yayınlayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da mesajında, “Okçuluk Dünya Şampiyonası finalinde ülkemize altın madalya kazandıran milli sporcumuz Mete Gazoz’u canıgönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar