Skorer Dünya Ralli Şampiyonasının Gebze ayağı iptal edildi

Dünya Ralli Şampiyonasının Gebze ayağı iptal edildi

18.04.2010 - 13:16 | Son Güncellenme:

.

Dünya Ralli Şampiyonasının Gebze ayağı iptal edildi

Dünya'nın en önemli motorsporları organizasyonlarından bir tanesi olan World Rally Championship'in (WRC) Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yapılacak Deniz ve Mudarlı etaplarındaki yarışlar dün gece ki yağmur yağışının ardından yol şartlarında oluşan bozulma nedeniyle iptal edildi.

Dünya'nın sayılı organizasyonları arasında yer alan ve Sebastien Loeb, Kimi Raikkonen, Peter Solberg, Mikko Hirvonen, Gigi Galli gibi dünyaca ünlü birçok pilotun katıldığı WRC Türkiye Rallisi'nin 18 ve 19. etapları olarak geçilmesi planlanan Gebze'de özel olarak hazırlanan Deniz 1 ve Mudarlı 1 etaplarında sorun yaşandı. Dün gece yağan yağmur nedeniyle yol üzerinde oluşan değişim ve pilotların güvenliği gerekçesiyle iptal edildi.

Yabancı rakiplerin bile zorlanacağı etaplarda kıyasıya mücadeleler yaşandığını söyleyen WRC pilotlarından Emre Yurdakul, "Dünya şampiyonasının bu yıl İstanbul'da olması çok iyi oldu. Gerçekten çok fazla seyirci var. Yurtdışından da çok gelen oldu. Daha önceki yapılan Antalya yarışlarından daha farklı. Etaplar çok hızlı. Yabancı rakiplerin bile zorlanacağı türden etaplar bulunuyor. Bizim için de yarış biraz şanssız başladı. Yarışma başından beri 3 lastik patlattık. Yaklaşık 8-9 dakika kaybettik ama, şuan genel klasmanda 23. durumdayız" dedi.

Yazarlar