Skorer Dünya Tekvando Şampiyonası'na rekor katılım

Dünya Tekvando Şampiyonası'na rekor katılım

30.04.2011 - 14:34 | Son Güncellenme:

.

Dünya Tekvando Şampiyonasına rekor katılım

Güney Kore’de yarın başlayacak Dünya Tekvando Şampiyonası’na rekor katılım olduğu öğrenildi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore’nin Gyeongju kentinde düzenlenen şampiyonaya 149 ülkeden 140 sporcunun katılacağını söyledi.

Şahin, Türkiye adına ilk gün bayanlarda Kadriye Selimoğlu, erkeklerde ise Fırat Pozan’ın tatamiye çıkacağı şampiyonada, bayanlar 49 kilo sporcusu Kadriye Selimoğlu’nun, Ürdünlü Dana Tavran ile karşılaşacağını, erkekler 58 kiloda Fırat Pozan’ın ise ilk turu maç yapmadan geçeceğini bildirdi. Bu dünya şampiyonasında bir ilkin de deneneceğini vurgulayan Ali Şahin, yarı final ve final müsabakalarının, bir gün sonra yapılacağını belirtti.

Şahin, sporcuların kuralarından memnun olduğuna değinerek, "Katılım çok olduğundan dengeli bir dağılım oldu. Güçlü ülkeler, birbirleriyle ilk turlarda karşılaşmayacak. Ancak zayıf ülke de kalmadı aslında. Çünkü, herkes iyi çalışıyor. Biz de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik" dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Ali Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Yönetim Kurulu ve üye ülkelerin, Gyeongju şehrinde yaptığı toplantıda, Türkiye’nin ön plana çıktığını, Mersin’e alınan Akdeniz Oyunları’na kişisel gayretleriyle tekvando branşının da eklenmesini sağlayan Federasyon Başkanı Metin Şahin’in, tüm delegelerce ayakta alkışlandığını bildirdi.

Şahin, WTF Başkanı Chungwong Choue’nin de Metin Şahin’e, tekvando ailesi adına teşekkür ettiğini kaydetti.

Yazarlar