Galatasaray Dursun Özbek: Kabadayılık oyunlarına gelmem

Dursun Özbek: Kabadayılık oyunlarına gelmem

25.03.2023 - 11:24 | Son Güncellenme:

Galatasaray Spor Kulübü’nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi Haliç Salonu’nda düzenleniyor. Başkan Özbek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özbek, basketbol salonu için ise müjdeyi verdi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi Haliç Salonu’nda düzenleniyor. Genel Kurul'da, 2022 yılında görev yapan eski başkan Burak Elmas ile mevcut başkan Dursun Özbek dönemleri tek seferde oylanacağı kararı alındı.
Kulüp tüzüğüne göre iki dönemin mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibrası üyelerin oyuna sunulması gerekirken, Divan Kurulu eski Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'nun önerisiyle, iki dönemin tek seferde oylanması genel kurulda oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

ÖZBEK: 100 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİK
Kurulda konuşan Özbek şu ifadeleri kullandı:  "Bugüne kadar 100 tır dolusu insani yardım malzemesini bölgeye ilettik. Depremzedelerin bölgeden nakledilmesi için 25 otobüsü bunun için organize ettik. 1000 depremzedenin bölgeden ayrılmasını sağladık."

"Deprem sonrası bölgeye gittik. Öncelikli konteyner, devamında da kalıcı konut ihtiyacının çok önemli olduğunu gördük. Toplam 500 konteyner kentlerimizin üretimi hızla devam etmektedir. Bu kentleri Nef Vakfı iş birliği ile Maraş, Antep ve Adıyaman'da kuracağız. Beraberce 1000 konteyner olacak. 500'ü bizim tarafımızdan geri kalanı Nef Vakfı tarafından sağlanacak."

“Sezon başında planladığımız hedeflere doğru ilerliyoruz. Biz Haziran 2022 transfer döneminde 43 milyon Euro bonservis bedeli harcadık. Ödemesi 4-5 yıla yayılmış bir şekilde. Yaklaşık 15 milyon Euro oyuncu sattık. Bu dönemde 28 milyon Euro bonservis ücreti vererek yeni takım kurduk. Kurduğumuz kadro Avrupa’da mücadele etmek üzere seçilmiş, çok önemli bir takım. Bunu da ortaya koyduğu performansla izliyoruz. Maaş bütçesi 32 milyon Euro. Aynı geçmişte olduğu gibi. Amacımız elimizdeki imkanlarla futbol takımımızın kadronun kalitesini ve potansiyelini arttırmaktı. Bu da başardığımıza inanıyorum. Galatasaray’ın 1 TL’sini bile boşa gitmemesi için bizim sorumluluğumuz var. Okan hocamıza, ekibine ve futbolcularımıza güvenimiz tam. Tüm taraftarlarımızla birlikte, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında şampiyonluğa yürüyeceğiz"

Haberin Devamı

'MAYIS AYLARI BİZİMDİR'
"Okan Buruk'a, teknik ekibimize ve futbolcularımıza güveniyoruz. Galatasaray'ı tanıyan herkes bilir ki, mayıs ayları bizimdir. Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyonluğa yürüyeceğiz."

'KABADAYILIK GEÇEN NUMARALAR GELMEM'
"Çok dikkatli olmamız gereken konular var. Kulübümüz ve futbol takımının başarılı gidişatı bazılarının tadını kaçırmış durumda. Görüyoruz ki, her şeyi planlamışlar. Ama geçen sene ligi 13. sırada bitiren takımın bu sene bu başarıyı elde edebileceğini hesaplamamışlar. Galatasaray'ın gücünü hafife aldıkları için şimdi bizi saha dışına çekmeye, rekabeti aşağıya indirmeye çalışıyorlar. Küçük ayak oyunlarına, içinde kabadayılık geçen numaralara gelmem!

Haberin Devamı

"TFF'ye tavsiyem şu bizim doğruları söylememizden korkmayın kardeşim çünkü doğru ve adaletli olan her zaman kazanır. Türk futboluna herkes için adaleti doğruları söyleyerek getireceğiz."

"Bu akşam bir milli maç oynayacağız. Söyleyecek çok şey var. Çok doluyum, çok şey söylemek istiyorum ama akşam bir maç oynayacağız. Önemli bir rakiple oynayacağız. Dolayısıyla şu an için sessiz kalacağım ama PFDK'nın verdiği veya veremediği cezalarla ilgili kısa zamanda konuşacağım"

Dursun Özbek, basketbol salonu için üst kullanım hakkını aldıklarını duyurdu.