Galatasaray Egemenlik bayramı!

Egemenlik bayramı!

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe 90 dakika savunma yaptığı derbiden galibiyet çıkardı, 4 sezon sonra TT Arena'da Galatasaray'ın bileğini bükmeyi başardı: 0-1

Egemenlik bayramı

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Ev sahibi Cim-Bom oyunun tamamında topa sahip oldu, ezeli rakibine ciddi bir üstünlük kurdu. Sarı-kırmızılı ekip net fırsatlar yakalasa da kaleci Volkan Demirel takımını ayakta tuttu. 90+1’de Josef de Souza sarı-lacivertli ekibi zafere uçurdu.

Türk Telekom Arena’da derbinin kazananı Fenerbahçe... Galatasaray kaçırdı, Fenerbahçe attı... Dünkü hikaye de bundan ibaretti.

Şampiyonlar Ligi ve 3.’lük için büyük önem taşıyan maç öyle çok pozisyonlu, heyecanlı değildi. Ancak her iki kulübedeki hocalar kıyaslandığında Dick Advocaat her bakımdan ağır bastı. Tudor tercihleri, değişiklikleri (özellikle Bruma’nın çıkması) ile ilk sınavında kaldı!

24’te maçta kaleyi bulan ilk şutlar Cim-Bom’dan geldi. Yasin ve devamında Sneijder’in şutlarında Volkan kalesinde devleşti. 27’de Selçuk İnan’la gole yaklaştı sarı-kırmızılılar. 49’da Selçuk İnan’ın frikiğinde top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

Zaten kısır olan derbi ikinci devre sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden oyunun birkaç kez durmasıyla daha da izlenmez bir hal aldı. Ama heyecan yine de doruklardaydı. İlk değişiklik 62’te Aatıf-Volkan hamlesiyle Advocaat’tan geldi. Tudor buna tribünlerin de tepkisini çeken Bruma-Rodrigues hamlesiyle yanıt verdi. 3 dakika sonra Rodrigues ile Cim-Bom pozisyona girdi. Sonra da iki hocadan Eren ve Sow kartları sahaya sürüldü.

90+1’de sağdan Şener’in ortasında Souza iyi yükselip kafayla konuk eki bi öne geçirdi. Kadıköy’deki sahnenin sanki bir benzeri yaşanıyordu. Kahramanlar da Şener ve Carole idi yine. Bu şokun ardından Galatasaray Semih’le eşitlik şansı buldu ama üst direk buna izin vermedi. Sonuçta atanın kazacanağı derbiyi Fenerbahçe kazandı.

Egemenlik bayramı

Yazarlar