Galatasaray El Pais’ten Terim analizi

El Pais’ten Terim analizi

01.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Real Madrid-Galatasaray maçı öncesi İspanya’da Galatasaray rüzgârı esiyor. Sarı-kırmızılı yıldızlardan sonra Fatih Terim de ülke basınında geniş yer buldu.

El Pais’ten Terim analizi

MEHMET ÇİFTÇİ

Haberin Devamı

İspanya’nın dünyaca ünlü fikir gazetesi El Pais tam sayfa Terim analizi yayımladı. “Korkusuz İmparator” başlıklı yazıda, Fatih Terim’in, Türkiye’nin futboldaki yaşayan efsanesi olduğu kaydedildi.
Terim’in takımını maçlara hazırlarken özel metotlar kullandığı belirtilen analizde, “Fatih Terim hem babacan hem de otoriter olmayı başarabilen bir teknik direktör. Ayrıca oyuncularına hitap yönü çok kuvvetli. Futbolcular sahaya çıkarken onlara tek tek, ‘Allah yardımcınız olsun’ diyor. Duygunun futbolda ne kadar önemli olduğunu en iyi bilen teknik adamlardan” ifadeleri kullanıldı.

El Pais, İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque’nin Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde Fatih Terim için kullandığı bir cümleyi de hatırlattı. Terim’i değerlendiren Bosque, “O bana karakteri ile ünlü Sırp futbolcu ve teknik adam Vujadin Boskov’u andırıyor” demişti. Analizde Terim’in ofansif futbolu çok seven bir hoca olduğu da belirtilerek, “Terim, futbolu cesur kişilerin oyunu olarak algılıyor ” yorumu yapıldı.