İtalya Serie A Eljif Elmas'a Bundesliga kancası! 'Somut ilgisi olduğunu doğrulayabilirim'

Eljif Elmas'a Bundesliga kancası! 'Somut ilgisi olduğunu doğrulayabilirim'

12.10.2023 - 18:34 | Son Güncellenme:

Napoli'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Eljif Elmas, Bundesliga devinin radarına girdi. Kuzey Makedonyalı oyuncunun menajeri dev kulübün ilgisini doğruladı.

Eljif Elmasa Bundesliga kancası Somut ilgisi olduğunu doğrulayabilirim

Fenerbahçe'nin genç yaşta keşfettiği Eljif Elmas, sarı-lacivertlilerde gösterdiği performans sonrası Napoli ile anlaşmıştı. Genç orta saha Serie A devinde de dikkat çeken bir performansa imza attı.

Haberin Devamı

Napoli'nin geçtiğimiz sezon Serie A'da kazandığı şampiyonlukta Victor Osimhen ile birlikte başrol oynayan Eljif Elmas'ın menajeri açıklamalarda bulundu. Genç oyuncuya Bundesliga devinin talip olduğu aktarıldı.

İtalya basınına konuşan George Gardi, Carlo Ancelotti'nin Eljif Elmas'a özel ilgisinin bulunduğunu dile getirdi: "Eljif Elmas, Napoli'de beşinci sezonunu oynuyor, buna rağmen takımın en genç oyuncularından biri. Napoli'ye Giuntoli ve Carlo Ancelotti tarafından istenerek geldi ve Real Madrid maçından sonra Ancelotti, Eljif Elmas'ı özel olarak tekrar görmek istedi. Kuzey Makedonya Milli Takımı'nda 52 maça çıktı."

Eljif Elmasa Bundesliga kancası Somut ilgisi olduğunu doğrulayabilirim

Eljif Elmas'a RB Leipzig'in somut ilgisinin bulunduğunu belirten George Gardi, "Eljif, Avrupa'da büyük saygı görüyor ve bu yaz Premier Lig, Bundesliga ve La Liga'dan takımlar da dahil olmak üzere bir dizi Avrupa kulübü onun transferiyle ilgilendi. Adı geçen takımlar arasında Leipzig'in somut ilgisini doğrulayabilirim" dedi.

Haberin Devamı

Napoli'nin Kuzey Makedonyalı orta saha ile yeni sözleşme imzalamak istediğini dile getiren George Gardi, "Sözleşme yenileme konusunda ise yetkili kişiler babası ve benim. Napoli ile yeni sözleşme için anlaşmaya varmadan birkaç görüşme yaptık. Napoli için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anlamak için bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HENÜZ SKOR ÜRETEMEDİ

24 yaşındaki orta saha bu sezon Napoli'de 7 maça çıktı. Genç oyuncu bu süreçte herhangi bir skor katkısı yapamadı. Napoli ile sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek tecrübeli oyuncunun güncel piyasa değeri 26 milyon euro.

Kuzey Makedonya Milli Takımı'nda 52 maça çıkan tecrübeli orta saha, 12 gol sevinci yaşadı.

FENERBAHÇE'YE DEV BEDEL KAZANDIRDI

Eljif Elmas, Fenerbahçe'ye 16 milyon euro bonservis geliri kazandırarak Napoli'ye imza atmıştı. Genç yıldızın sözleşmesinde belirli bonus maddelerinin yer aldığı belirtilmişti. Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas'ın İtalyan Kulübü SSC Napoli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir. Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır."

Haberin Devamı

Yazarlar