E-Spor Elon Musk'ın Dota 2 macerası

Elon Musk'ın Dota 2 macerası

02.07.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

Elon Musk tarafından geliştirilen yapay zeka OpenAl, Dota 2 sahnesine tekrar dönüyor.

Elon Muskın Dota 2 macerası

Zübeyr Bozkurt / Skorer

Haberin Devamı

2017 yılında Elon Musk'ın Dota 2 için geliştirdiği yapay zeka OpenAl, en iyi Dota 2 oyuncularını birebir maçlarda yenmeyi başarmıştı. Yapay zekanın hızlı öğrenme yeteneği sayesinde oyuna geride gibi başlasa bile hızlı bir şekilde rakiplerine üstünlük kurabilmesi onu şimdilik yenilmez yapıyor. 2017 yılında Dota 2 oyuncularından Danil "Dendi" Ishutin ile 1v1 maç yapan OpenAl, en iyi oyuncular arasında gösterilen rakibi Dendi'yi 2 defa yenme başarısını gösterdi. Maç sonrasında Danil "Dendi" Ishutin yaptığı açıklamada "Bot tıpkı bir insan gibi hissediyor ve tepki veriyor" demişti.

Dota 2 normal şartlarda 5v5 oynanan bir moba oyun türü, ve Elon Musk'ın yapay zekası OpelAl bu sefer 1v1 değil de 5v5 için sahneye çıkacak. 2017'de zaten yapay zekanın geliştirileceğini ve 5v5 maçlar için tekrar sahneye çıkarılacağını açıklayan Elon Musk, görünen o ki dediğini yaptı ve yapay zekayı daha da geliştirdi.

Haberin Devamı

The International 2018 Dota 2 turnuvasında göreceğimiz yapay zeka robotu OpenAl bakalım dünyanın en iyi oyuncularına karşı takım oyununda nasıl bir performans sergileyecek.