Galatasaray "Elveda Galatasaray"

"Elveda Galatasaray"

03.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile bugün son maçına çıkacak olan Lukas Podolski, teknik adam olarak bir gün sarı-kırmızılılara gelebileceğini söyledi.

Elveda Galatasaray

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Birçok yerde çalıştığını ancak burasının kendisi için biraz daha özel olduğunu belirten Alman futbolcu, tek eksiklerinin şampiyonluk yaşayamamak olduğunu ifade etti. Podolski, istatistiklere bakıldığında da kendini başarılı gördüğünü dile getirdi.

Galatasaray’ın Japon kulübü Vissel Kobe’ye sattığı Lukas Podolski, dün veda etti. Son basın toplantısını gerçekleştiren Alman futbolcunun sözlerinden satır başları şöyle:

- Bugün (dün) son basın toplantım. Yarın (bugün) da son maçıma çıkacağım. Güzel bir şey ancak içimde hüzün var. Şunu söylemekte fayda var, taraftar ve kulübü her zaman kalbimde taşıyacağım.

- Her gittiğim yerde elimden geleni yaparım. Bir bütün olmak isterim. Bu Galatasaray’da çok iyi işledi.

Haberin Devamı

- Türkiye’ye kolay adapte oldum. Çünkü Köln’den geliyorum. Orada 100 bin Türk yaşıyor. Türk toplumuyla kimyam da tuttu.

- Hoş geldin demek kolay, veda demek de normal. Çok iyi bir iki yıl geçirdim. 3 tane kupa kazandık. Şampiyon olamamak bizi üzdü. Sporun içerisinde de bu var. Sürekli başarı olsa, spor yapmazdık.

- Japonya’dan sonra hayatın ne getireceğini bilmiyorum. Galatasaray’a dair şunu söyleyeyim, bir çok yerde oynadım ama burası biraz daha özel oldu. Futbol sonrasında bir fırsat olursa, genç takım antrenörlüğü, teknik direktörlük olsun isterim.

‘Tatile geleceğim’

- Kendi performanslarımı değerlendiremem. Bunu başkalarının yapması gerekir. Saha içi ve dışından memnunum. Ayrıca insanlar istatistiklere baksınlar. Orasının başarılı durduğunu düşünüyorum.

- (Bonservisiyle ilgili olarak ne düşünüyor?) Bu benim konum değil. Kulüplerin kararıdır. İki yıl önce Arsenal’dan 2.5 milyon euroya geldim, 2 yıl oynadım ve 2.6 milyon euroya gidiyorum. Normal olduğunu düşünüyorum.

- (Galatasaray’da eksik olan neydi?) Ben teknik adam değilim, yönetici değilim. Sezon bittikten sonra bu analizler yapılacaktır. Doğru analizler yapılıp, şampiyonluk için savaşan bir takım kurulacaktır.

- Alt yapıya önem verilmeli. Her sene vahşi bir şekilde şampiyonluk için baskı yaratılmaktansa, daha dengeli gitmek lazım.

Haberin Devamı

- Baklava yerken, tavla oynarken yaptığım paylaşımları mutlu olduğum için attım. Ben demiyorum ki süperstarım, evde oturmam gerekir. Ben hayatı sokakta yaşamayı seven birisiyim.

- Türkiye’deki anılar beni pozitif etkiledi. Tatile her zaman geleceğim.

‘Leipzig doğru bir adım olur’

Podolski, “Bruma, Bundesliga’da başarılı olur mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Çok büyük potansiyeli olan bir oyuncu. Top ayağına geldiği zaman çok tehlikeli. Bu sezon çok iyi bir performans sergiledi. Bilmiyorum transfer oldu mu ama Leipzig onun için doğru bir adım olur. Galatasaray için de iyi bir durum... Her zaman almak değil, bazı zamanlarda satmak, gelir sağlamakta kulüp için iyi olur” dedi.

Podolski’nin karnesi

Maç: 74
Gol: 34
Asist: 15
İsabetli Şut: 77
İsabetli Şut / Gol Oranı: %44
Sarı Kart: 16
Kırmızı Kart: 0

Yazarlar