Dünya Kupası Emiliano Martinez 20 bin sterlin ödedi, ABD askerlerinin kullandığı köpeği satın aldı

Emiliano Martinez 20 bin sterlin ödedi, ABD askerlerinin kullandığı köpeği satın aldı

01.01.2023 - 19:33 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nın şampiyonu Arjantin'in file bekçisi Emiliano Martinez, turnuva sonrası gündemi epey bir sallamıştı. Yaptığı hareketler ve Mbappe ile yaşadığı problemden sonra tekrar gündeme geldi.

Emiliano Martinez 20 bin sterlin ödedi, ABD askerlerinin kullandığı köpeği satın aldı

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, Fransa'yı seri penaltı atışlarında yenerek kupanın sahibi olmuştu. Arjantin'in file bekçisi Emiliano Martinez, yaptığı kurtarışlarla geceye damga vurmuştu. Daha sonrasında kupa töreninde yaptığı hareket ile gündeme gelen Martinez, öte yandan Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Kylian Mbappe ile yaşadığı sorunlarla da gündeme geldi. Şimdi ise Dünya Kupası'nda kazandığı altın madalyayı koruması için ABD askerlerinin ve SAS komandolarının savaşlarda kullandığı Malinois cinsi köpeği 20 bin sterlin karşılığında aldı.

Haberin Devamı

36 YIL SONRA ŞAMPİYON

Seri penaltı vuruşlarında rakibini 4-2 mağlup eden Arjantin Milli Takımı, 36 yıl sonrası Dünya Kupası'nın sahibi olurken, Arjantin cephesinde büyük bir sevinç yaşandı. Diğer yandan Fransa Milli Takımı adeta yıkıldı.

Emiliano Martinez 20 bin sterlin ödedi, ABD askerlerinin kullandığı köpeği satın aldı

MARTINEZ'İN SEVİNCİ OLAY OLDU

Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in tecrübeli file bekçisi Emiliano Martinez, müsabaka sonrası 'Altın Eldiven' ödülünün sahibi oldu. Ödülünü alan Martinez'in milyonların önünde yaptığı garip hareket sosyal medyada gündem oldu. Bunun yanında 30 yaşındaki kaleciye sert eleştiriler geldi.

SEBEBİNİ AÇIKLADI

30 yaşındaki eldiven yaşadığı sevincin sebebini anlattı. Tepki çeken hareketinin Fransa tribünlerine yönelik olduğunu belirten Emiliano Martinez, "Kutlamalarda o hareketi yaptım çünkü Fransız taraftarlar beni yuhaladı. Bunlar benim üstümde işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MARTINEZ'DEN MBAPPE'YE OYUNCAK GÖNDERMESİ

Arjantin Milli Takım kalecisi Emiliano Martinez, takım otobüsünde eğlendiği sırada Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin fotoğrafının olduğu bir oyuncak bebeği halka gösterdi. Bu olay sosyal medyada büyük tepki çekti.

Emiliano Martinez 20 bin sterlin ödedi, ABD askerlerinin kullandığı köpeği satın aldı

'MBAPPE İÇİN SAYGI DURUŞU'

Arjantin Milli Takımı'nın tecrübeli file bekçisi müsabakanın ardından soyunma odasında da rahat durmadı. Takım arkadaşlarının soyunma odasında dans ettiği sırada Emiliano Martinez sessizlik istedi ve "Mbappe için 1 dakikalık saygı duruşu" diye bağırdı. Tangocular bu sözlerin ardından kutlamalarına kaldığı yerden devam etti.

KORUMA KÖPEĞİ ALDI

The Sun'un haberine göre Emiliano Martinez, Dünya Kupası'nda kazandığı altın madalyayı koruması için ABD askerlerinin ve SAS komandolarının savaşlarda kullandığı Malinois cinsi köpeği 20 bin sterlin karşılığında aldı.

Malinois cinsi köpek, sadece altın madalyasını yakından takip etmekle kalmayacak, aynı zamanda eşi Amanda, oğlu Santi ve kızı Ava'nın koruyucusu olacak.

Emiliano Martinez 20 bin sterlin ödedi, ABD askerlerinin kullandığı köpeği satın aldı

KADROYA ALINMADI, GEREKÇE: YORGUNLUK

Arjantinli kaleci Aston Villa'nın Liverpool ile oynadığı mücadelede kadroda yer almadı. Martinez'in yorgunluk gerekçesiyle kadroda olmaması dikkat çekerken Villa sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

FEDERASYON FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ

L'Equipe'in haberine göre; Fransa Futbol Federasyonu, Emiliano Martinez'in hareketleri nedeniyle FIFA'ya şikayette bulundu. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Great'in Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia'ya Emiliano Martinez'in davranışlarıyla ilgili mektup yazdığı kaydedildi.