Galatasaray Engelleri aşkla aşıyor

Engelleri aşkla aşıyor

06.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'nin madalya umutlarından Yasmani Copello Escobar, eşi Elif ile birlikte Milliyet'e konuştu.

Engelleri aşkla aşıyor

ONUR DİNÇER - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Almanya’da bugün başlayacak dev organizasyonda 400 metre engellide koşacak olan Küba asıllı milli atlet, geçtiğimiz aylarda hayatını birleştirdiği eşiyle ilgili olarak “Başarımda onun büyük payı var. Bana hep destek oluyor” dedi.

Amsterdam’da iki yıl önce düzenlenen son Avrupa şampiyonasında, 400 metre engellide altın madalya kazanan Yasmani Copello Escobar, bugün Berlin’de başlayacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda da yine kürsünün ilk basamağına çıkmayı hedefliyor. Küba asıllı atlet, organizasyon öncesi son durumunu ve geçtiğimiz aylarda Türk bir kadınla evlenmesinin üzerindeki etkilerini anlattı.

Copello “Başarımda Elif’in büyük payı var. Bana hep destek oluyor Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Ancak itiraf etmem gerekir ki bana çok zor geliyor. Eşim bu konuda benim öğretmenim. Onun yardımlarıyla ilerletiyorum Türkçemi. Bazı konularda Küba ile Türkiye oldukça farklı olsa da bazı konularda ortaklaşıyor. Bir Türk kadınıyla evlenmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Zaten artık Türkiye’ye çoktan alıştım diyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Ailesinin Havana’da yaşadığını ve annesi ile uzak olmanın kendisi için kolay olmadığını aktaran Kübalı sprinter “Türkiye’ye geldiler ve burayı çok beğendiler. Tabii her anne çocuğunu yanında ister. Benim de onun yanında olmamı istiyor. Ama artık ben gidiyorum oraya, o geliyor Türkiye’ye böyle bir şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Ailenin en küçük çocuğuyum bir de…” diye konuştu.

Kültür alışverişi

Elif Copello Escobar ise şunları anlattı: “Evde bazen İspanyolca konuşuyoruz bazen Türkçe. Yasmani artık Türkçe konuşmaları çok iyi anlıyor ama konuşması aynı düzeyde değil. Benim de katkılarımla Türk kültürünü öğreniyor, ben de ondan Küba kültürünü öğreniyorum. Ayrıca İspanya’da konuşulan İspanyolca ile Küba’da konuşulan İspanyolca farklı. Ben de artık bir Kübalı gibi İspanyolca konuşuyorum. Yasmani bana, artık senden gizli bir şey konuşamıyoruz çünkü her şeyi anlıyorsun diyor.”

‘Hedefim altın’
Berlin’deki şampiyonada madalya için koşacağını ancak sırayla ilerleyeceğini belirten Yasmani “Berlin’deki yarışımı adım adım olarak görüyorum. Öncelikle önümde bir yarı final var. Bunu geçtikten sonra ordan finale kalmak hedefim. Ardından madalyayı düşünmem gerekiyor. 2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası’ndaki başarımı tekrarlamak istiyorum” şeklinde konuştu.
‘Arkadaşlık aşka dönüştü’
Elif Copello Escobar “Benim ilkokul arkadaşım, Yasmani’nin takım arkadaşı olan ortak bir dostumuz İspanyolca tercüme konusunda yardıma ihtiyaçları olduğunu belirterek benden yardım istedi. Biz de arkadaş olduk önce, sonra arkadaşlık aşka dönüştü” dedi.

Yazarlar