Galatasaray Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı! İşte Fenerbahçe'nin teklifi

Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı! İşte Fenerbahçe'nin teklifi

28.03.2023 - 21:11 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Candaş Tolga'nın sunduğu Az Önce Konştum programına konuk oldu. Timur, Zaniolo'nun bonservisi ve Icardi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erden Timur, Fenerbahçe'nin Zaniolo için Roma'ya teklif ettiği rakamları duyurdu.

Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı İşte Fenerbahçenin teklifi

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konuğu oldu. Erden Timur son günlerde tartışma konusu olan Zaniolo transferinin mali detaylarını canlı yayında açıklarken Fenerbahçe'nin İtalyan yıldız için yaptığı resmi teklifi rakamlarla duyurdu.

Haberin Devamı

Erden Timur'un açıklamaları şu şekilde:

'LİGİ BİTİRTMEYİZ' AÇIKLAMASI

"Alanyaspır maçı sonraı ekrana çıkmak yanlıştı. Bu lig bu şekilde biter mi diye söyledik. Bizim tecrübesizliğimiz. Sinirle söylenen bir şeydi. Bir insanın sinirle bağırıp çağırmasını hiç değilse fikrini söylüyor şeklinde görürüm. Ondan sonra 3-4 kez maksadını aştığını söyledim. O günden sonra sadece Sivasspor maçı sonrası ekrana çıktım. Bazen birbirimizin insan olduğunu unutuyoruz. Naısl ki benim söylediğim maksadını aştıysa maksatlı bir şekilde de gündeme getiriliyor. Eşim sonrasında bana 'Kendini ekranda gördün mü? Damarların çıkmıştı" dedi. Beni sürekli izleyen Fenerbahçeli bir arkadaşımı aradım. O da bana bu sözü söylediğimi ifade etti. Bu işlerin sürdürülmesi maksatlı. İnsanın hissiyatını söylemesi çok doğru. Ama yanlış olduğunu ifade etmesi de çok doğru. Futbol yöneteciliğinde takımını herkes düşünse neden başkan veya yönetici olursun ya feda olmaya gelirsin ya da bilinmeye..."

Haberin Devamı

Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı İşte Fenerbahçenin teklifi

ZANIOLO TRANSFERİNİN DETAYLARI

"Transferin son günü hangi transferde sorun olur ona bakıyoruz. Bir futbolcuyu daha uygun transfer edebilmeniz için bir sorunsal olması gerekiyor. Zaniolo'nun sözleşmesinin bitmesine 1.5 sezon vardı. Bournemouth ile sözleşme görüşmeleri sürerken Zaniolo vazgeçti. Premier Lig'de düşmeye oynayan bir takımda oyunamak istemiyor. Böyle olunca Roma taraftarı Zaniolo'ya tepki gösteriyor ve Zaniolo Roma'yı terk ediyor. Biz de bu gibi durumları arıyorduk. Böyle olunca 6 ay oynamamış ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan futbolcudan 30 milyon Euro kazanılmayacaktı. Biz görüşmeler yaptık. Bir hafta sürdü görüşmeler. Zaniolo'nun sözleşmesindeki bonuslar... 526 bin euro, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak, Zaniolo'nun da bu maçların %50'sinde oynaması gerekiyor. Bunun tekrarlanması durumunda da aynı bonus. Çeyrek finale kalırsa yine 1 milyon, yarı finale kalırsa 1,5 gibi... Bu gibi, turnuva başarısına ve bu turnuvalarda Zaniolo'nun oynadığı maçların yüzdesine bağlı olarak bonuslar toplanırsa 30 milyon oluyor. Bonuslar çıkarılınca Galatasaray'a maliyeti 15 milyon Euro."

Haberin Devamı

Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı İşte Fenerbahçenin teklifi

"FENERBAHÇE, ICARDI TRANSFERİNDE DEVREYE GİRDİ"

"Bu memlekette bu işlerden bahsedince fasa fiso deniliyor. Benim bir derdim de topluma bunu anlatabilmek. Biz hiçbir rakip takımın transferine teklif vermedim. Icardi transferinde de yaşandı. Birçok transferde yaşandı. Icardi transferinde de Fenerbahçe devreye girdi. Burada da aynı şekilde oldu ve sonucunda biz aldık. Bunların belgeleri var. Efendilikten bunları çıkarmıyoruz bari ses etmeyin. Bir başarı varsa niye bunu kaşıyorsunuz. Bu haberlerin nasıl çıkartıldığını biliyorum. Menajerlerle ilişkileri olanlar bunları ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bir maç kaybediyoruz hemen haberler çıkmaya başlıyor. Mata ile Icardi kavga etti vs... Bunların hepsi yalan. Bugün bu programa çıkmamdaki amacım da bu haberleri yalanlamak. Bunları belge ile yalanladığınızda insanlar inanmıyor. Bunların üst üste oluyor olması tamamen bilinçli. Şampiyon olmak için bu yolların mübah değil."

Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı İşte Fenerbahçenin teklifi

FENERBAHÇE'NİN ZANOLO TEKLİFİ

Haberin Devamı

"Fenerbahçe'nin Zaniolo ve Icardi için yaptığı teklifin belgeleri var. Bizden daha çok para verdi Fenerbahçe... Biz 15 milyon Euro teklif ettik. Fenerbahçe ise 16 milyon Euro teklif etti. Fenerbahçe'nin teklifine göre Zaniolo 2 milyon Euro kesin bonus kazanıyor. Attığı her 10 golde 300 bin euro. Toplamda Fenerbahçe'nin teklifi 21 milyon... Kolay bonuslarla 21 milyon euro. Bonuslar hariç Fenerbahçe, Zaniolo için 16 milyon euro teklif etti. Fenerbahçe'nin istemediği oyuncuyu Galatasaray alıyor demelerine karşın bunları ortaya çıkarıyoruz. Fenerbahçe'nin Zaniolo'ya teklifi gerçekleşebilir bonuslarla 21 milyon Euro, Galatasaray'ın teklifi ise 17 milyon Euro..."

Erden Timur, Zaniolo ve Icardi gerçeklerini açıkladı İşte Fenerbahçenin teklifi

OFSAYTIMSI TARTIŞMALARI

"Sivasspor maçının görüntülerinin yayınlanmasını isteyen biziz. Tüm maçlar bağımsız olarak değerlendirilsin istedik. Yayıncı kuruluş görüntülerin değerlendirilmesi adına yaptığımız görüşmelerde astronomik bir rakam istedi. Sivasspor maçında 1-1 olduktan sonra 2-1 yaptık. O maçtan sonra defalarca Mecnun başkanla görüştüm."

Haberin Devamı

"CANLI YAYININ SONU NEREYE GİDECEK?"

"Biz Sivasspor maçı sonrası hata yapıldığını söyledik ama bariz kırmızı kart olan pozisyonun maçın devre arasında açıklama yapıldı. Bu kadar sert bir ifadeyle bu tartışma (Ali Koç'un Dursun Özbek'e canlı yayın teklifi) nereye gidecek. Kim bunun vebali ile uğraşacak? Ben sinirlendiğim bir an sonrası söylediğim söz sonrası defalarca özür diledim."

"MHK BAŞKANI MEDYAYA MÜDAHALE EDEMEZ"

"MHK başkanının basına müdahalesi ile ilgili konuda kulübümüz görüşünü bilrdirdi. Ben de o görüşteyim. Basın insanları denetler. Kamuoyu adına denetleme yapar. MHK ne olursa olsun canlı yayına müdahale edemez. Federasyona bu konuyu ilettik. Yüzde yüz haklı bile olsa MHK başkanı bir görüntüyü servis edemez. Biz hangi pozisyonunu gösterilip gösterilmediğini bile bilmiyoruz. Yabancı hakemi biz söyledik. Biz VAR hakemleri ve sahadaki hakemlerin bir kısmının yabancı olması gerektiğini söyleidk. Sonrasında kademeli olarak Türk hakemlerin görev almasını istedik."

"ESKİ YERLERİMİZİ GERİ ALDIK"

"Ali Sami Yen arazisinin yanındaki arazi zaten eskiden bize verilmişti. Eski Ali Sami Yen arazisinden alınan arazileri yeni stadımızın yanında vermişlerdi ama gitti gitti sadece stadın orası kalmıştı, aslında bize ait yerlerimizi geri aldık. Kulübün merkezi olacak, amatör branşların sahaları olacak, basketbol sahamız orada olacak, oyuncularımızın konaklayacağı yer olacak."

"OKAN BURUK ÇOK İYİ KALPLİ"

"Çok iyi kalpli, çok güzel gönlü var. 'Hayır' sözünü bile çok zor söyler Okan hoca. Futbol aklı müthiş. Geçen sene 13. bitirdiğimiz için zor bir ortamda çalışıyor, 14 maç kazandığı zaman bile eleştiriliyor. Çok çalışkan birisi."

Yazarlar