Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman'dan tarihi galibiyet! Yunanistan'da büyük övgü

Ergin Ataman'dan tarihi galibiyet! Yunanistan'da büyük övgü

01.03.2024 - 09:51 | Son Güncellenme:

EuroLeague'de Panathinaikos, deplasmanda Real Madrid'i 86-97 mağlup etti ve 11 yıl sonra Real Madrid deplasmanında galibiyet aldı. Yunan basını tecrübeli başantrenöre övgüler yağdırdı.

Ergin Atamandan tarihi galibiyet Yunanistanda büyük övgü

Real Madrid, Turkish Airlines EuroLeague'in 27'nci haftasında Panathinaikos ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Ergin Ataman'ın öğrencilerinin 97-86'lık üstünlüğüyle sona erdi.  Panathinaikos'ta 26 sayı üreten Mathias Lessort galibiyetin mimarı oldu. Bu sonucun ardından Panathinaikos, 17'nci kez parkeden galip ayrıldı. Real Madrid ise EuroLeague'de 3'üncü kez mağlup oldu. Real Madrid, Turkish Airlines EuroLeague'de bu sezon ilk iç saha mağlubiyetini yaşadı.

Haberin Devamı

11 YIL SONRA BİR İLK! ATAMAN'A ÖVGÜLER

Panathinaikos, Ergin Ataman yönetiminde 11 yıl sonra Real Madrid'i deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Galibiyetin ardından Yunan basını Ergin Ataman'a övgüler yağdırdı ve Panathinaikos'un Madrid deplasmanında çıktığı seviyenin inanılmaz boyutlara ulaştığını yazdı.

Ergin Atamandan tarihi galibiyet Yunanistanda büyük övgü

SDNA'da yer alan haberde "Madrid'de sultan Ataman! Panathinaikos koçunun örnek başantrenörlüğü" başlığı kullanıldı. Haberin detayında Panathinaikos'un Real Madrid deplasmanında inanılmaz bir seviyeye ulaştığı yazılarak "Panathinaikos kendi seviyesinde bir performansla Real Madrid'i deplasmanda da mağlup ederek Ataman'ın antrenmanlarda üzerinde çalıştığı her şeyi sahaya koydu." denildi.

Ergin Ataman'ın Real Madrid'e karşı sezonun en iyi koçluk performansını sergilediği belirtilen haberde "Panathinaikos'un performansı gelecek için bir gösterge niteliği taşırken, Ergin Ataman takımını galibiyet için tam da ihtiyaç duydukları şekilde sahaya sürdüğü için Panathinaikos'un Madrid'deki performansına büyük bir kredi verdi. Benç savaşını Chus Mateo'ya karşı açık farkla kazanan Türk koç, Panathinaikos için sezonun en iyi koçluk performansını sergiledi." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Ergin Atamandan tarihi galibiyet Yunanistanda büyük övgü

ERGİN ATAMAN: SLOUKAS BASKETBOLU OYNUYORUZ

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Real Madrid galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Ataman, Sloukas'a övgüler yağdırırken "Sıralamadaki yerimiz için çok önemli bir galibiyetti. Mükemmel bir basketbol oynadık. Kostas Sloukas'ın sakatlık döneminden sonra gösterdiği harika bir performanstı. Geri döndü ve onun tarzında basketbol oynuyoruz, oyunu kontrol ediyor, sayı atıyor, asist yapıyor. İyi savunma yaptık." dedi.

Uzun süredir takımla beraber olamadıklarını belirten Ataman "Oyuncular iki hafta boyunca tatildeydi. Onları göremedim çünkü ben de uzaktaydım. Dün Madrid'de buluştuk ve belki de böylesi daha iyi, belki de böyle yapmalı ve bir süre birbirimizi görmemeliyiz. Şaka yapıyorum. İyi bir maç oynadık, tebrikler." ifadelerini kullandı.

Ergin Atamandan tarihi galibiyet Yunanistanda büyük övgü

EUROLEAGUE: POL POZİSYONU İÇİN GİDİYORUZ

Haberin Devamı

Turkish Airlines EuroLeague'in resmi hesapları, Panathinaikos'un Real Madrid galibiyetinin ardından Ergin Ataman paylaşımında bulundu. Panathinaikos'un ligde adım adım zirveye yaklaştığına atıfta bulunan EuroLeague resmi hesabından "Pol pozisyonu için gidiyoruz" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapıldı.

Ergin Atamandan tarihi galibiyet Yunanistanda büyük övgü

OYUNCULARDAN ATAMAN'A TEZAHÜRAT: PROFESÖR

Panathinaikos'un deplasmanda 11 yıl aranın ardından Real Madrid'i yendiği karşılaşmanın sonrasında Panalı basketbolcular soyunma odasında Ergin Ataman'a "Profesör" tezahüratında bulundu.

Kostas Sloukas, takım arkadaşları Ergin Ataman'a tezahüratta bulunurken "İşte o" diyerek tecrübeli başantrenörü işaret etti.