ING Basketbol Süper Ligi Ergin Ataman'ın yerine Yunan koç iddiası! İstanbul'a geldi

Ergin Ataman'ın yerine Yunan koç iddiası! İstanbul'a geldi

06.05.2023 - 18:21 | Son Güncellenme:

Panathinaikos ile anlaşan Ergin Ataman'ın yerine yeni antrenör arayan Anadolu Efes'in listesindeki Yunan başantrenör İstanbul'a geldi.

Ergin Atamanın yerine Yunan koç iddiası İstanbula geldi

Turkish Airlines Euroleague'de bu sezon play-off bileti alamayan Anadolu Efes'te Ergin Ataman sezon sonunda takımdan ayrılma kararı almıştı. Lacivert-beyazlılardan ayrılması beklenen Ergin Ataman'ın Panathinaikos ile ön protokol imzaladığı öğrenilmişti.

Haberin Devamı

Yıllar sonra Ergin Ataman ile vedalaşmaya hazırlanan Anadolu Efes'te kurmaylar yeni başantrenör arayışlarına hız verdi. Lacivert-beyazlıların bu doğrultuda gündemine gelen Yunan çalıştırıcıyı İstanbul'a getirdiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

MONACO MAÇI SONRASI VEDA ETMİŞTİ

Anadolu Efes'in Turkish Airlines Euroleague'de oynadığı Monaco maçının ardından konuşan Ergin Ataman veda mesajı vermişti. Tecrübeli başantrenör açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Net bir kararımız yok ama bu sezon çok yıprandık. Sporda geçmişte yapılanları tarih yazacaktır ama bugün açısından başarısızız. Onun için belki de sezon sonunda herkes için bir değişim gerekebilir. Buna birlikte karar veririz. Anadolu Efes'te sadece profesyonel olarak görev yapmadım. Belki de 20 yılım geçti. Ben gitsem de burası benim ailem. Geçmişte de gittim, döndüm. Şu an için net bir karar yok ama bir değişim ihtiyacı görünüyor gibi."

Haberin Devamı

Ergin Atamanın yerine Yunan koç iddiası İstanbula geldi

BAŞKAN PAYLAŞIM YAPTI

Anadolu Efes'ten ayrılması beklenen Ergin Ataman için flaş bir paylaşım gelmişti. Yunanistan ekibi Panathinaikos'ta Başkan Dimitris Giannakopoulos, sosyal medya hesabından Ergin Ataman'ın yer aldığı bir fotoğraf paylaşmıştı.

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos paylaşımında "Hoş geldin" ifadelerini kullanmıştı.

Ergin Atamanın yerine Yunan koç iddiası İstanbula geldi

ANADOLU EFES'TEN IOANNIS SFAIROPOULOS HAMLESİ

Ergin Ataman'ın yerine yeni başantrenör arayan Anadolu Efes'ten sürpriz bir hamle geldiği iddia edildi. Ajansspor'un haberine göre; Ioannis Sfairopoulos, İstanbul'a geldi. Euroleague'de daha önce Olympiacos ve Maccabi Tel Aviv'i çalıştıran 56 yaşındaki koçun Anadolu Efes ile bir görüşme gerçekleştirmesinin beklendiği kaydedildi.

Anadolu Efes'in Pablo Laso ve Xavi Pasqual'dan aldığı olumsuz yanıtlar sonrası Ioannis Sfairopoulos'u gündemine dahil ettiği aktarıldı.

Ergin Atamanın yerine Yunan koç iddiası İstanbula geldi

BİR ADAY DAHA VAR

Aanadolu Efes'in başantrenörlük pozisyonu için gündemindeki diğer koçların Bayern Münih'ten ayrılacak olan Andrea Trinchieri olduğu vurgulandı.

SFAIROPOULOS'UN KARİYERİ

Ioannis Sfairopoulos, Olympiacos'u çalıştırdığı dönemde iki kez Euroleague finaline çıkma başarısı gösterdi. 2015'teki finalde Real Madrid'e yenilen Ioannis Sfairopoulos'un öğrencileri, 2017'de ise Fenerbahçe'ye karşı kupaya uzanamadı.

Haberin Devamı

Olympiacos macerası sona eren Ioannis Sfairopoulos daha sonra Maccabi Tel Aviv ile anlaşma sağladı. İsrail temsilcisinde 3 şampiyonluk yaşayan Yunan başantrenör, Euroleague'de başarısız bir performans sergiledi.

Yazarlar