Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko, Olympiacos'a karşı pes etmedi! Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

Fenerbahçe Beko, Olympiacos'a karşı pes etmedi! Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

06.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague Play-Off serisi 4'üncü maçında Fenerbahçe Beko, Yunan temsilcisi Olympiacos ile karşı karşıya geldi. Her anı nefes kesen maçta Fenerbahçe Beko'nun gösterdiği performans dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli oyuncusu Dyshawn Pierre, maçta bulduğu üçlüklerle müsabakaya damgasını vurdu. Öte yandan Dimitris Itoudis taraftarla tartışırken, Olympiacos'ta Kostas Sloukas adeta yıkıldı.

Fenerbahçe Beko, Olympiacosa karşı pes etmedi Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

THY EuroLeague Play-Off 4. maçında Final Four'u hedefleyen Fenerbahçe Beko, normal sezonu lider olarak tamamlayan Olympiacos ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maçta Fenerbahçe Beko pes etmedi ve Dyshawn Pierre'in performansı maça damga vurdu. Bunun yanında Dimitris Itoudis taraftarla tartışırken, Olympiacos'un oyun kurucusu Kostas Sloukas adeta yıkıldı.

Haberin Devamı

WİLBEKİN KADRODA YERİNİ ALDI

Takımda Scottie Wilbekin ve Nemanja Bjelica idmanlara başlamıştı. Her iki oyuncunun kadroda yer alıp almayacağına teknik ekibin karar vereceği belirtilmişti ki Scottie Wilbekin maç kadrosunda kendine yer buldu. Devin Booker ise bu maçta forma giyemedi.

KOREOGRAFİ DÜZENLENDİ

Fenerbahçe taraftarları oynanan müsabakanın tüm biletlerini satın aldı. Karşılaşma öncesinde salonda yerini alan sarı-lacivertli taraftarlar koreografi yaparak takımına moral verdi.

Fenerbahçe Beko, Olympiacosa karşı pes etmedi Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

İLK PERİYOT FENERBAHÇE'NİN

Karşılaşmaya Isaiah Canaan'ın üçlüğü ile başlayan Olympiacos, 8:32 kala Sasha Vezenkov'un basketiyle de durumu 0-5 yaptı. Sonrasında Tyler Dorsey ve Nick Calathes ile sayılar bulan temsilcimiz, 6:56 kala Dyshawn Pierre'in de üçlüğüyle 7-5'lik üstünlüğü yakaladı. Kostas Papanikolaou'nun basketi durumu 7-7'ye getirirken Dyshawn Pierre'in iki, Tyler Dorsey'nin üç sayılık isabetleri ile 5:31 kala Fenerbahçe'nin 12-7'lik üstünlüğü vardı. Olympiacos'ta Thomas Walkup ve Moustapha Fall'un basketleri skoru 12-12'de eşitledi. Skor çeyreğin son bölümüne kadar dengede seyretti. 1:36 kala üç sayılık atış esnasında faul yapılan Marko Guduric, çizgiden 2/3 atınca skor 17-14 oldu. 1:29 kala Tarik Black'in basket faul isabeti 17-17 ile skoru yeniden eşitledi. 4 saniye kala Nick Calathes'in serbest atış çizgisinden 1/2 atmasıyla Fenerbahçe Beko, ilk periyodu 18-17 önde tamamladı.

Haberin Devamı

DEVREYE OLYMPİACOS ÖNDE GİRDİ

İkinci periyoda Johnathan Motley'nin sayılarıyla başlayan temsilcimiz, 7:04 kala 21-19 önde olan taraftı. 6:48 kala Shaquielle McKissic'in üçlüğü ve üzerine 6:02 kala Kostas Sloukas'ın basket faul isabeti Olympiacos'u 21-25'lik üstünlüğe taşıdı. Johnathan Motley'nin basketine Shaquielle McKissic'in verdiği karşılık ile son 5:29'luk bölüme 23-27 girildi. Sonrasında Carsen Edwards'ın etkinliği ile bir seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 2:22 kala 32-27 öndeydi. 1:35 kala Shaquielle McKissic'in iki sayılık, 1:09 kala Isaiah Canaan'ın üç sayılık isabeti skoru 32-32'de eşitledi. 31 saniye kala Joel Bolomboy'un serbest atış çizgisinden bulduğu isabetle konuk ekip, ilk yarıyı 32-33 önde kapattı.

Haberin Devamı

ITOUDİS TARAFTARLA TARTIŞTI

Karşılaşmanın ikinci periyodunun bitimine bir dakika kala skor 32-32'yken Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, sarı lacivertli taraftarlarla kısa süreli bir gerginlik yaşadı.

Itoudis, kendisine bench arkasındaki taraftardan gelen tepkilerden sonra benchi göstererek sert bir yanıt verdi.

Fenerbahçe Beko, Olympiacosa karşı pes etmedi Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

ÜÇÜNCÜ PERİYOT TEK FARKLA OLYMPİACOS'UN

Üçüncü çeyreğin başında Tyler Dorsey'nin iki sayılık isabeti, Fenerbahçe'yi 34-33 öne geçirdi. Thomas Walkup'ın iki sayılık isabetinin üzerine Moustapha Fall'un basket faul isabeti 8:07 kala Olympiacos'u 34-38 öne taşıdı. 6:15 kala Tyler Dorsey'nin basketine Thomas Walkup'ın üçlük ile verdiği cevap sonrası Olympiacos, 5:50 kala 38-43 ile farkı 5 sayıya çıkardı. 3:07 kala Isaiah Canaan'ın iki sayılık basketi, 44-49 ile aradaki farkı korudu. Çeyreğin son bölümünde Marko Guduric ve Johnathan Motley ile sayılar bulan temsilcimiz, üçüncü çeyreği 48-49 ile noktaladı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE KAZANDI VE SERİYİ EŞİTLEDİ

Son periyodun başında Nigel Hayes-Davis ile üst üste üçlük isabetleri bulan temsilcimiz, 8:47 kala 54-49'luk üstünlüğü yakaladı. 7:43 kala Johnathan Motley'nin Moustapha Fall'a verdiği karşılık sonucunda skor 56-51'di. Daha sonra bir seri yakalayan Olympiacos, 5:41 kala Shaquielle McKissic ile 56-58 öne geçti. 4:19 kala Shaquielle McKissic'in serbest atış çizgisinden isabetleri yine 59-60 ile Olympiacos'u öne taşıdı. Dyshawn Pierre'in 4:02 kala gelen üçlüğü 62-60 Fenerbahçe Beko'yu öne geçirirken 3:33 kala Moustapha Fall'un serbest atış çizgisinden isabeti durumu 62-61 yaptı. Nigel Hayes-Davis'in serbest atış çizgisinden isabetleri sonrası 2:42 kala Dyshawn Pierre'in üçlüğü skoru 67-61'e getirdi. Moustapha Fall'un iki sayılık basketine Dyshawn Pierre, 1:29 kala yine üçlükle cevap vererek durumu 70-63 yaptı. Shaquielle McKissic'in üçlüğüne 53 saniye kala bir kez daha Dyshawn Pierre yanıt verince durum 73-66 oldu. 43 saniye kala Shaquielle McKissic'in üçlüğü, sonrasında boş dönülen hücumlarla maçın skorunu 73-69 olarak belirledi.

Haberin Devamı

Alınan bu sonuçla Fenerbahçe Beko, Play-Off serisinde skoru 2-2'ye getirdi.

Fenerbahçe Beko, Olympiacosa karşı pes etmedi Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

PIERRE DAMGA VURDU

Fenerbahçe Beko'da maçın kazanılmasında en büyük pay sahibi isim, son bölümde üst üste bulduğu kritik üç sayılık isabetleriyle Dyshawn Pierre oldu. ABD'li oyuncu 17 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Tyler Dorsey de eski takımına karşı 16 sayıyla oynadı. Sarı-Lacivertlilerde Nigel Hayes-Davis de mücadeleyi 12 sayıyla tamamladı.

Olympiacos'ta Shaquielle McKissic, 18 dakika 25 saniye süte almasına rağmen ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Isaiah Canaan ve Moustapha Fall 12'şer sayıyla oynadılar.

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, Olympiakos galibiyeti sonrası açıklama yaptı.

Dimitris Itoudis yaptığı açıklamada, "Takımımı tebrik ediyorum. Sahaya giren oyuncular, sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyenler... Herkesi tebrik ediyorum. Olympiacos'u her çeyrekte 20 sayının altında tuttuk. Belki bir çeyrekte 26 sayı atmış olabilirler. Savunmada çok özel bir iş çıkarttık. Olympiacos yetenekli bir takım, 11 asistte kaldılar. Bizim nasıl maç çıkarttığımızı gösteriyor. İyi bir savunmaya sahipler. Taraftara ayrı bir parantez açmam lazım. Bize inanmaktan vazgeçmediler. Bu bir süreç. Bu seviyeye ait olduğumuzu kanıtladık. Kim olursa olsun mücadele edebileceğimizi gösterdik. Final maçı zor olacak elbette ama anı yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Başarılı çalıştırıcı, "Herkesi tebrik ediyorum, hem oyuncuları hem de taraftarları. Bize inanmaktan hiç vazgeçmediler. Kamera arakasında olan çok fazla şey var. Taraftarlar bazı şeylerin farkında, bazı şeylerin farkında değiller. Kapalı kapalı ardında ne yaparsan onun sonuncunda mükafatı alırsın. Kameraların olmadığı yerlerdeki çalışmaların sonucunda buradayız. Bu bir süreç. Aramızda çok fazla mücadele oluyor. Bu sürece inanmaya devam ediyoruz. Dahil olan herkes tebriği hak ediyor. 1. maçtan sonra da uzun bir seri olacağını biliyordum. Uzun bir seri bu. Anın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko, Olympiacosa karşı pes etmedi Dimitris Itoudis taraftarla tartıştı, Kostas Sloukas yıkıldı

Yazarlar