İngiltere Premier Lig Erling Haaland'dan Lionel Messi vurgusu! 'Tarihin en iyi oyuncusu'

Erling Haaland'dan Lionel Messi vurgusu! 'Tarihin en iyi oyuncusu'

05.03.2024 - 18:08 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Kopenhag'ı konuk edecek Manchester City'de Erling Haaland açıklamalarda bulundu. Norveçli forvet, Lionel Messi ile ilgili soruyu cevapladı.

Erling Haalanddan Lionel Messi vurgusu Tarihin en iyi oyuncusu

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, Kopenhag ile oynayacakları müsabaka öncesi konuştu. Norveçli santrfor, basın toplantısında Lionel Messi ile ilgili soruya cevap verdi.

Haberin Devamı

"Ballon d'Or ödülünü kazanmak için Messi'nin emekli mi olması lazım" sorusuna Erling Haaland, "Bilmiyorum, bu iyi bir soru. Lionel Messi tarihin en iyi oyuncusu. O yüzden bu ödülleri alması lazım" cevabını verdi.

Manchester City'de mutlu olduğunu belirten Erling Haaland, "Burada gerçekten çok mutluyum. Özellikle çevremdeki insanlarla: Yöneticiler, teknik ekip, yönetim kurulu. Gerçekten mutluyum. Bunu şimdi söylersem muhtemelen büyük bir manşet olur. Geleceğin ne getireceğini asla bilemezsiniz ama şu an için burada çok mutluyum" diye konuştu.

23 yaşındaki santrfor bu sezon Manchester City'de 31 maça çıktı. Genç futbolcu bu müsabakalarda 28 kez rakip fileleri havalandırdı. Erling Haaland aynı dönemde 6 asist üretti.

Haberin Devamı

Erling Haaland'ın Manchester City ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Norveçli forvetin güncel piyasa değeri 180 milyon euro.

Bryne altyapısında yetişen Erling Haaland daha sonra Molde, RB Salzburg ve Borussia Dortmund'da oynadı. Manchester City, genç forveti 2022-2023 sezonu başında 60 milyon euro karşılığında renklerine bağladı.

Erling Haaland, Norveç Milli Takımı'nda 29 müsabakada şans buldu. 23 yaşındaki forvet bu karşılaşmalarda 27 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar