Galatasaray Ersun Yanal'dan Galatasaray uyarısı! Yıldız futbolcuyu eleştirdi: Enerjisi çok düşüktü

Ersun Yanal'dan Galatasaray uyarısı! Yıldız futbolcuyu eleştirdi: Enerjisi çok düşüktü

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ersun Yanal, Trendyol Süper Lig'in 1'inci haftasındaki Kayserispor maçını değerlendirdi. Ersun Yanal, müsabakanın ardından dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ersun Yanaldan Galatasaray uyarısı Yıldız futbolcuyu eleştirdi: Enerjisi çok düşüktü

Trendyol Süper Lig'in 1'inci haftasında Galatasaray'ın Kayserispor deplasmanından 0-0'lık beraberlikle ayrıldığı karşılaşmayı Ersun Yanal değerlendirdi. beIN Sports'ta konuşan Ersun Yanal, Kayserispor'un kısıtlı kadrosuna rağmen iyi mücadele ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kayserispor'un transfer yapmamasının da avantaj olduğunu belirten Ersun Yanal, "Kayserispor yapması gereken müdahaleyi oyunda açık açık ortaya koydu. Galatasaray'ın karşılık vereceği tempo önemliydi. Kayserispor, Galatasaray'a bu tempoyu yapmaya izin vermedi. Bazen transfer yapmamak da avantaj, takım bozulmuyor. Kayserispor için bence böyle bakabiliriz. Galatasaray'a zaman ve tempo vermediler" dedi.

Ersun Yanaldan Galatasaray uyarısı Yıldız futbolcuyu eleştirdi: Enerjisi çok düşüktü

Sezon başında takımların ritim yakalamasının zor olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, "Sezon başı ritmi yakalamak kolay değil. Galatasaray belki gol bulsa, oyunun durumu farklı olabilirdi. Mesela Hatayspor'un Pendikspor maçı öyle oldu. Gollerden sonra oyun başka yere gitti. Her geçen dakika Kayserispor'un direnci arttı, Galatasaray'ın direnci kırıldı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın oyununun bambaşka yerlere evrileceğini dile getiren Ersun Yanal, "Galatasaray gibi geç transfer yapmak ve bunları hemen oynatmak kolay değil. Bazen oyunun senaryosu tutmaz. Oyunun başlangıcı ile gidişatındaki senaryo çok başka olur. Bu daha ilk hafta, Galatasaray'ın oyun bambaşka yere evrilecektir" açıklamasını yaptı.

Ersun Yanaldan Galatasaray uyarısı Yıldız futbolcuyu eleştirdi: Enerjisi çok düşüktü

Lionel Messi'yi örnek gösteren Ersun Yanal, "Dünya Kupası'nda Fransa oynadığı bir maçta çok büyük performans göstermese bile, Kylian Mbappe çıktı ve skoru değiştirdi. Arjantin'de Lionel Messi hiçbir şey yapmıyor gibi görünürken, bir hareketiyle maçı alabiliyor" dedi.

Sarı-kırmızılılarda Sacha Boey'un enerjisinin çok düşük olduğunu belirten Ersun Yanal, "Forvet ve kanat oyuncuları çok önemli. Takımın temposunu kanat oyuncuları kazandırır. Sacha Boey'in de enerjisi çok düşüktü. Galatasaray'ın takım olarak enerjisi düşüktü. Kanat oyuncuları baskı yapamıyorsa, rakibi çıkarken zorlamalı ve hata yaptırmalısınız" açıklamasını yaptı.

Ersun Yanal son olarak, "Bu baskıyı yapamayınca, Galatasaray her seferinde kısa sürse bile geriye koşmak durumunda kaldı. Oyun soğudu ve Galatasaray yoruldu. Alan çok büyük, alanı küçültmek gerekiyor. Rakibi zayıf yakalamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.