Fenerbahçe Ersun Yanal’dan geçer not!

Ersun Yanal’dan geçer not!

12.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Ersun Yanal, Antalya kampını iki etaba böldü; ilk olarak kondisyon ağırlıklı çalışılırken, son idmanlarda taktik konular üzerinden gidildi. Tecrübeli teknik adam ve teknik heyet sona gelinen kamp için geçer not verdi

Ersun Yanal’dan geçer not

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Antalya kampının artık sonuna gelindi. 5 Ocak’ta başlayan kamp çalışmaları yarın sona eriyor. İlk etapta kondisyon ağırlıklı olsa da son çalışmalar taktik ağırlıklı geçti. Teknik heyet bu çalışmalarda geçiş hücumları ve oyunları üzerinde durdu.

Savunmadan hücuma ve hücumdan savunmaya geçişler için ciddi mesai harcandı. Teknik heyet bu çalışmaları geçen sezon yapılan devre arası kampıyla kıyasladı. Arada olumlu anlamda ciddi bir fark söz konusu. Takımın bu geçiş hücumlarını yapma noktasında ciddi bir gelişim kaydettiği ortaya çıktı. Antalya kampında da yapılan çalışmalar sonucunda bu geçiş oyunlarının yanısıra duran top, yan, top set hücumları ve savunmada adam paylaşımı gibi birçok konu üzerinde çalışıldı. Ersun Yanal’ın üzerinde durduğu konuların başında da oyununun geriden kurulması geliyor. İlk yarıda kaleci Altay’dan oyunu kurmasını isteyen Yanal birçok kez bunun sıkıntısını çekmişti.

Bu nedenle de bazı maçlarda bu taktik rafa kalktı. Ancak Antalya’da bu çalışmalar devam etti. Hem kaleci Altay’dan hem de savunma oyuncularından oyunu geriden kurmalarını istedi ve bu yönde çalışmalar yapıldı.