Voleybol Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Koung'a astronomik rakam! 34 yaşında imzaladı

Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Koung'a astronomik rakam! 34 yaşında imzaladı

21.06.2022 - 10:37 | Son Güncellenme:

Ülkemizde Fenerbahçe ile Eczacıbaşı'nda oynayan ve dünyanın en iyi kadın voleybolcuları arasında gösterilen 34 yaşındaki Güney Koreli Kim Yeon-Koung yüksek rakamlı bir sözleşmeye imza attı. Öte yandan Güney Koreli yıldızın Fenerbahçe günleri ve Aziz Yıldırım ile yaşadığı diyaloglar akıllara geldi.

Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Kounga astronomik rakam 34 yaşında imzaladı

Mayıs sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde bireysel eğitimini tamamladıktan sonra ülkesi Güney Kore'ye dönen Kim Yeon-Koung kariyeriyle ilgili kararını verdi. Avrupa'ya döneceği de konuşulan Güney Koreli yıldız ülkesinin takımı Heungkuk Life Pink Spiders'a transfer oldu. Güney Koreli smaçörün kazanacağı rakam dikkat çekti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE YILDILAŞTI
Wongok ortaokulu ve Suwon Hanil lise takımlarında yer aldıktan sonra profesyonel kariyerine 2005 yılında Cheonan Heungkuk Life Pink Spiders'ta başlayan Yeon Koung Kim, bir dönem JT Marvelous forması giydikten sonra Türkiye'nin yolunu tuttu.

2011 yılında Fenerbahçe'nin kadrosuna katılan yıldız smaçör, oyunu ve sempatik tavırlarıyla sarı lacivertli taraftarın sevgilisi oldu. Türkiye'deki ikinci döneminde ise Eczacıbaşı forması giyen Kim, kendisinden beklenilen performansı burada da sergiledi.

Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Kounga astronomik rakam 34 yaşında imzaladı

Kim Yeon-Koung'un hakeme Türkçe itiraz

1.6 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
Son olarak Çin Voleybol Ligi ekiplerinden Shanghai Bright Ubest'te oynayan Güney Koreli yıldız, ayrıca sosyal medyaya da aktif olarak içerik üretiyor. Kim'in Instagram'da 1.6, YouTube kanalında ise yaklaşık 1.3 milyon takipçisi bulunuyor.

Haberin Devamı

TRANSFER RESMEN AÇIKLANDI
Heungkuk Life Pink Spiders resmi açıklama ile Kim Yeon-Koung ile yapılan anlaşmayı açıkladı. Profesyonel kariyerine başladığı Pink Spiders'a dönen Kim Yeon-Koung'un sözleşmesinin değerine vurgu yapıldı.

Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Kounga astronomik rakam 34 yaşında imzaladı

YILLIK 550 BİN DOLAR
Buna göre 34 yaşındaki yıldız isim bonuslarla birlikte yıllık 700 milyon won yani yaklaşık 550 bin dolar kazanacak.

"DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"
"Incheon'da pembe üniforma giyen taraftarlarla tanıştığım için mutluyum. Bunu dört gözle bekliyorum. Takım arkadaşlarımla iyi hazırlanmak ve taraftarlara keyif verecek voleybol oynamak istiyorum."

Kulüpten yapılan açıklamada; "Geri dönen Kim Yeon-kyung'u içtenlikle karşılıyoruz. Kim Yeon-Koung'un dönüşünün sadece kulübümüz üzerinde değil, aynı zamanda Kore profesyonel voleybolunun gelişimi üzerinde de olumlu bir etkisi olacağına eminiz. Kulüp düzeyinde destek sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacağız.” ifadeleri kullanıldı.

AZİZ YILDIRIM İLE EVLİLİK DİYALOĞU
Türkiye'de oynarken Güney Koreli yıldız ile Aziz Yıldırım'ın 'evlilik' diyalogları damga vurmuştu.

Fenerbahçe kadın voleybol takımının 2016 yılındaki sponsorluk töreninde Başkan Aziz Yıldırım Kim'e, 'Seni artık evlendirelim' dedi. Kim de cevap olarak 'Başkan evlenirim ama uzun biri olsun' deyince Yıldırım, 'Avrupa Ligi maçında anons yaptıracağım gel bu işi bitirelim artık' cevabını vermişti.

Haberin Devamı

Bu diyalogların ardından karşılıklı gülüşmelerin yaşandığı törende bu kez Kim, Aziz Yıldırım'a takılmıştı. Başkanın göbeğini tutarak kilo aldığını söyleyen Güney Koreli voleybolcu herkesi kahkaya boğarak törenin neşe kaynağı olmuştu

Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Kounga astronomik rakam 34 yaşında imzaladı

"STATTAN ANONS YAPTIRAYIM"
2017 yılında Fenerbahçe Grundig'in 20 günde 2 kupa kazanmasının ardından voleybolcular Balıkesirspor maçı öncesi Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda şampiyonluk turu atmıştı. Aziz Yıldırım, Koung'a espirili şekilde, "Sen daha evlenmeyi düşünmüyor musun?" sorusunu yöneltti.

Güney Koreli voleybolcu ise "Hayır başkanım" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine Yıldırım, "İstersen statta anons yaptırayım, sana buradan bin tane talip çıkar" deyince Güney Koreli gülmüştü.

Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Kounga astronomik rakam 34 yaşında imzaladı

"BAŞKAN EVLENMEM İÇİN BİRİNİ BULACAK"
Kim, 2017 yılında ise Türkiye'de oynarken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın, kendisini Türkiye'de evlendirmek istediği yönündeki şakalarının hatırlatılması üzerine, esprili bir şekilde, "Türkiye'de 6 yıldır yaşıyorum. Bu konu hep konuşuluyor ama ben sadece bekliyorum. Bilmiyorum. Umarım başkan evlenmem için yakında birini bulacak. Bakalım göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı

Haberin Devamı

Yazarlar