Skorer Eskişehirspor: Hakan Şükür ve Rivaldo ile görüşmelerimiz sürüyor

Eskişehirspor: Hakan Şükür ve Rivaldo ile görüşmelerimiz sürüyor

03.06.2008 - 19:16 | Son Güncellenme:

.

Eskişehirspor: Hakan Şükür ve Rivaldo ile görüşmelerimiz sürüyor

Türkcell Süper Lig’in yeni takımlarından Eskişehirspor’da tek liste halinde yapılan kongrede, eski başkanlardan Halil Ünal başkan seçildi.
         Gar Düğün Salonu’nda yapılan kongrede Necat Banaz, Kaya Bilge, Suat Alpargu ve Mehmet Akdoğan’dan kurulu divan oluşturuldu. Raporların okunmasının ardından söz alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Nebi Hatipoğlu, 2 yıl önce göreve geldiğini anımsatarak, verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini kaydetti.
         Sezonun çok sıkıntılı geçtiğini ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu:
         "İçerde ve dışarda birçok olumsuzlukla karşılaştık. Acımasızca eleştirildik. Her şeye rağmen takımı Süper Lig’e çıkardık. Tesisleşme ve kurumsallaşma yolunda verdiğimiz sözleri tuttuk. Şampiyonluğun nasıl geldiğini anlatsam buradaki herkes ağlar. Misyonumu tamamladığım için tekrar aday olmadım. Eskişehirspor’u desteklemeye devam edeceğim."
         Bilecik’in Bozüyük ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu da, Eskişehirspor’un sadece Eskişehir’in değil tüm Anadolu’nun takımı olduğunu belirterek, "Hangi ligde olursa olsun her zaman Eskişehirspor’un yanında olduk. Kimse yokken biz takımın yanındaydık. Eskişehirspor’dan başka hiçbir takımı tutmadık. Eskişehirspor’a destek vermeye hazırız. Eskişehir’deki belediyelerin vereceği desteğin iki katını vermeye taahhüt ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

 "YARINDAN İTİBAREN YILDIZ TRANSFERLER YAPACAĞIZ"
         Kongrede tek aday olan Halil Ünal da, Nebi Hatipoğlu’nun iyi bir takım ve tesis bıraktığını belirterek, başta Maliye Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı ve taraftar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
         Eskişehirspor’un Türkcell Süper Lig’e renk katacağını anlatan Ünal, şöyle devam etti:
         "Efsane Eskişehirspor uyandı. Es-Es, Süper Lig’in süper takımı olacak. Yarından itibaren yıldız transferler yapacağız. Hakan Şükür, Rivaldo ve Bülent Uygun ile görüşmelerimiz devam ediyor. Rıza Çalımbay ile görüştük. İddialı bir takım oluşturacağız. Alt yapıya çok önem vereceğiz. Mevcut takımdan 11 futbolcu kalacak. Takıma 15 oyuncu takviyesi yapacağız. Herkesin izlemekten zevk alacağı bir takım kuracağız."
         Konuşmaların ardından seçimde Halil Ünal, başkan seçildi. Ünal’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
         Erdoğan Tekgöz, Mesut Hoşcan, Rıza Zeydan, Hakkı Sağır, Ayhan Can, Şaban Ali Ocakçı, Ömer Çetintaş, Abdullah Baykul, Murat Çetintaş, İrfan
 Topaloğlu, Ahmet Yalçın, Mulla Şahbaz, Ramazan Yanar, Cem Güven, Mehmet Akman, Veysel Koçak, Gültekin Güvensoy, Ekrem Birsen, Harun Adıgüzel, Ünsal Gündoğan, Erdal Şahbaz, İbrahim Ceylan, İsmail Hakkı Civelek, Ayşe Fert Dökmeci, Saffet Çelen, Dündar Ünlü, İbrahim Büyükkıdan, Mustafa Sakallı, Ahmet Sivri, Mustafa Şeker, İsmail Ilgaz ve Firuz Karık
         Kongreye Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, eski başkanlar Ali Çelikoğlu, Aydın Begiter ve Zeki Ünal katıldı.
         Bu arada yeni yapılan tesislere başkanlığı bırakan Nebi Hatipoğlu’nun ismi verildi.