Futbol Eskişehirspor'un efsane kalecisi Sinan Alağaç kabri başında anıldı

Eskişehirspor'un efsane kalecisi Sinan Alağaç kabri başında anıldı

24.11.2023 - 16:56 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp krizi neticesinde genç yaşta yaşamını yitiren Eskişehirsporlu milli kaleci Sinan Alağaç, ölümünün 38. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Eskişehirsporun efsane kalecisi Sinan Alağaç kabri başında anıldı

Esentepe Mezarlığı'nda düzenlenen anmaya Tepebaşı Belediyesi Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Ahmet Bingöl, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (EASKF) Başkanı Sadri Atam, Alağaç Ailesi, merhum sporcunun yakınları, sporseverler, Sinan Alağaç Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Anmada, Sinan Alağaç'ın örnek kişiliği üzerinde durularak, genç sporcuların onu kendisine örnek alması gerektiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

“Esas ölüm, öldükten sonra anılmamaktır”
Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) ortaklaşa düzenlediği anmada konuşan Başkan Ataç, “38 yıldır kısa bir yaşantıdan sonra 38'inci anma töreni manidar tabi ki. Bu anmada diğer kaybettiğimiz futbolcu kardeşlerimizi hep birlikte anıyoruz. Sinan ile çok özel ilişkilerimiz vardı. Çok severdim. Ama hayatın ne getireceği belli değil. Esas ölüm, öldükten sonra anılmamaktır. Bundan sonra üzüntümüzü değil de karakterini sporculuktaki efendiliğini anlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Anılmaya devam edecek”
TÜFAD Başkanı Ahmet Bingöl, “Sinan çok kısa yaşam sürecine sığdırdığı beyefendiliğiyle yaşamını noktaladı. İyi sporcu olunabilir, iyi insan olunabilir, yetenekli olunabilir ama insanı unutturmayan en önemli özellik karakteridir. Sinan da karakteri ile 38 yıldır anılmayı hak ediyor, anılmaya da devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

“Sinan’ın şahsında sonsuzluğa intikal eden tüm sporcularımızı anıyoruz”
Sinan Alağaç’ın ablası Saime Alağaç ise, “Her yıl büyük emekler veriyorsunuz, teşekkür ederiz. 38'inci yılda artık Sinan’ın şahsında tüm Eskişehirspor’a emek vermiş, sonsuzluğa intikal etmiş sporcularımızın da anma günü. Onları da saygıyla anıyoruz. Bugün sembolik bir anma günü. Bu anma törenine katkılarınız hepimiz için çok önemli. Çok teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Sinan Alağaç'ın kabri başında dua okundu ve karanfiller bırakıldı.