Dünyadan Futbol EURO 2024'ün ev sahibi Almanya'nın acınası durumu! Nagelsmann'dan oyuncusuna: Yere yat

EURO 2024'ün ev sahibi Almanya'nın acınası durumu! Nagelsmann'dan oyuncusuna: Yere yat

23.11.2023 - 13:50 | Son Güncellenme:

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak olan Almanya, Avusturya ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Avusturya'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçta Panzerler'in hocası Nagelsmann'ın Kevin Trapp'a verdiği taktik çok sert eleştiri aldı. Avusturya basını Almanya'nın durumunu 'Acınası' olarak nitelendirdi.

EURO 2024ün ev sahibi Almanyanın acınası durumu Nagelsmanndan oyuncusuna: Yere yat

Dünya futbolunun en büyük ekollerinden Almanya tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Berlin'de A Milli Takım'a 3-2 kaybeden Almanya, önceki gün hazırlık maçında Avusturya'ya 2-0 kaybetti. Alman basını Nagelsmann ve oyuncuları yerden yere vururken Panzerler'in hocası Nagelsmann'ın Kevin Trapp'e verdiği taktik Avusturya basınında çok sert eleştirdi. Avusturya basını Almanya'ın durumunu 'Acınası' olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

EURO 2024ün ev sahibi Almanyanın acınası durumu Nagelsmanndan oyuncusuna: Yere yat

NAGELSMANN'DAN OLAY TAKTİK: YERE YAT

Almanya'nın Avusturya ile oynadığı hazırlık maçında Leroy Sane'nin 49. dakikada kırmızı kart görmesinin ardından Julian Nagelsmann oyuncu değişikliği yaptı. Brandt'in yerine Henrichs'i oyuna dahil eden Nagelsmann bu değişikliği yapmak için kalecisi Kevin Trapp'e yere yatması yönünde uyarıda bulundu.

Bu uyarının ardından Trapp için sağlık ekibi oyuna dahil oldu. Bu esnada Nagelsmann'ın Thomas Müller ile saha içi taktiğini konuştuğu anlar dikkatlerden kaçmadı ve Julian Brandt'in yerine Benjamin Henrichs oyuna dahil edildi.

EURO 2024ün ev sahibi Almanyanın acınası durumu Nagelsmanndan oyuncusuna: Yere yat

AVUSTURYA'DAN NAGELSMANN'A SERT TEPKİ

Avusturya medyası, Julian Nagelsmann'ı Salı gecesi oynadıkları karşılaşma sırasında kaleci Kevin Trapp'a sakatlanmış gibi davranmasını söylemekle suçladı.

Haberin Devamı

Maçı yayınlayan Avusturyalı yayıncı kuruluş ORF, iddia edilen olayı mercek altına aldı.  83 yaşındaki Avusturyalı eski futbolcu Herbert Prohaska Nagelsmann'ı eleştirerek şunları söyledi:

Bu hareket acınası. Bu tüm Almanya için zayıf bir durum. Bunu yapamazsınız. Bir antrenör olarak kısa sürede bilgi verebilmeniz gerekir.

Yorumcu Thomas Konig ise şunları ekledi: 'İşte bu acınası bir durum... Alman milli takımı olarak bunu yapamazsınız!

EURO 2024ün ev sahibi Almanyanın acınası durumu Nagelsmanndan oyuncusuna: Yere yat

NAGELSMANN VE TRAPP KONUŞMAYI REDDETTİ

Almanya'dan Bild, tartışılan olay sonrası Nagelsmann ve Kevin Trapp ile konuşmak istedi fakat iki isim de konuşmayı reddetti. Nagelsmann Alman gazetelerinden de eleştiri aldı ve Heute gazetesi şöyle yazdı: Atletik olmayan Nagelsmann sakatlık numarası yapıyor.


Yazarlar