Basketbol EuroCup'ta final heyecanı! Türk Telekom'da hedef EuroLeague

EuroCup'ta final heyecanı! Türk Telekom'da hedef EuroLeague

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

7Days EuroCup finali bugün Türk Telekom ile Gran Canaria arasında oynanacak. Kazanan takım gelecek sezon THY Euroleague’de mücadele etme hakkı kazanacak.

EuroCupta final heyecanı Türk Telekomda hedef EuroLeague

Türk Telekom erkek basketbol takımı, 7Days EuroCup finalinde bugün TSİ 22.00’de Gran Canaria’nın karşısına çıkacak, mücadele TRT Spor*’dan canlı olarak yayınlanacak. Kanarya Adaları’nda Las Palmas kentindeki 11 bin kişi kapasiteli Gran Canaria Arena’da oynanacak karşılaşma için adaya giden kafilede, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türk Telekom Spor Kulübü Başkanı Yusuf Kıraç ve bazı yöneticiler yer aldı.

Haberin Devamı

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, “25 yıldır parkelerde yer alan ve önemli başarılara imza atan Türk Telekom Basketbol Takımımız şimdi Avrupa’da kupaya çok yakın. Takımımız, olağanüstü bir sezona imza atarken, Türk Telekom olarak, sporun her alanında değer üreten yaklaşımımızla sunduğumuz desteklerin başarıya ulaşmasını görmek bize gurur veriyor” dedi.

Türk Telekom, yarı finalde Ukrayna’nın Prometey takımını 76-74 yenerek finale yükselmişti. Baş antrenörlüğünü Erdem Can’ın yaptığı Türk Telekom Basketbol Takımı, bir dönem Galatasaray forması da giyen Sloven Jaka Lakovic’in başında bulunduğu rakibi karşısında Türkiye’ye 14’üncü Avrupa kupasını getirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Daha önce Koraç Kupası, FIBA Avrupa Kupası ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Türk Telekom, Avrupa arenasında tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek. 7Days EuroCup’ı kazanan takım, gelecek sezon doğrudan THY Euroleague’de yer alma hakkı kazanacak.

Yazarlar