Turkish Airlines Euroleague Euroleague'de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes için hüzün haftası

Euroleague'de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes için hüzün haftası

19.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Euroleague’in 29. haftasında temsilcilerimiz sevinemedi. Aslında hafta Anadolu Efes’in erteleme maçında Real Madrid’i devirmesiyle güzel başlamıştı, ancak lacivert-beyazlı ekip sahasında Partizan karşısında, ilk 4 yarışındaki Fenerbahçe Beko ise Valencia deplasmanında mağlubiyetten kurtulamadı.

Euroleaguede Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes için hüzün haftası

Turkish Airlines Euroleague’de 29. hafta geride kaldı, temsilcilerimiz haftayı 2 yenilgi ile tamamladı.
Aslında Anadolu Efes için yine çift maç haftası gibiydi, salı günü erteleme maçında ilk rakibi Real Madrid’di temsilcimizin ve İspanyollar karşısında müthiş bir 3. çeyrek oynayarak farklı öne geçmiş, son çeyrek krizini yine yaşamaktan kurtulamayarak 17 sayıdan üstünlüğü rakibine vermişti, neyse ki maç sonunu çok iyi oynayan Larkin’in hayati üçlüğü ile kazanmayı bilmişti.

Haberin Devamı

Bu maçın kırılma maçı olmasını, Efes’in Singleton’dan da katkı aldığını görünce, yeniden şampiyon takım ruhu kazanmasını ve bundan sonrasının daha kolay olmasını ummuştuk, buna inanmıştık ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Partizan maçından sonra ‘keşke Real Madrid’e kaybetseydik de bu maçı kazansaydık’ diye düşündük, çünkü direkt rakibimiz olan Partizan karşısında ilk çeyrekteki olağanüstü performansın ardından tek kelimeyle ‘döküldük’.

İki maçta da kaybetti

Maça fırtına gibi başlamış, daha ilk çeyrekte 17 farkı yakalamıştı temsilcimiz ama sonunu getiremedi. Her şeye rağmen önde girdiği son çeyrekte tam 34 sayı yiyerek farklı kaybetti, play-off için umutlarını biraz daha tüketti. Anadolu Efes bu sonucun ardından 8. sıradaki Baskonia’nın 1 galibiyet gerisinde kaldı ancak rakibine iki maçta da yenildiği için bunu 2 galibiyet gibi düşünmek gerekecek.

Haberin Devamı

Kalan 5 haftada işler çok zor olacak. Çünkü Efes’in 2 kez yendiği Zalgiris de temsilcimizin 1 galibiyet üzerinde, Valencia ise bizim gibi 14 galibiyette. Bu takımlar arasından son bileti almak için kazanmanın dışında biraz da şans gerekecek.

Elinden kaçırdı

Play-off riski bulunmasa da çeyrek finale saha avantajını alarak girmenin planlarını yapan Fenerbahçe Beko, kazanması durumunda çok önemli bir virajı döneceği maçta Valencia’ya son saniye basketiyle yenildi. Pierre’in sakatlığının canımızı sıkacağını biliyorduk ama özellikle Valencia gibi tempolu bir takım karşısında bu fazlasıyla hissedildi.

Rakibe verilen ribauntlar, savunma zaafları yenilginin nedenlerindendi. Fenerbahçe Beko için performansı her zaman çok belirleyici olan Calathes ne yazık ki bu maçta da beklentilerin çok gerisindeydi. Buna rağmen çift hanelerden geri dönmeyi başardı temsilcimiz, son çeyrekte Guduric’e, Biberovic de eşlik etti hücumda, bitime 11 saniye kala Sırp yıldızın üçlüğü maça denge getirdi.

Ancak son topu savunamamak, daha da önemlisi, kaçan atış sonrası rakibine yine hücum ribauntu şansı tanımak, gecemizi berbat etti. Aslında son topu savunacakken hem Motley’in hem Wilbekin’in, yani uzun ve kısa pozisyonlarında takımın en iyi savunmacıları diyebileceğimiz ikilinin kenarda olması da bana biraz ilginç geldi.

Haberin Devamı

Biberovic hücumda top seçimlerini daha doğru yaparsa önemli bir isim olabilir ama savunmada bu yanlışlarına devam etmemeli. Itoudis, Pierre’in yerine fiziksel olarak yenilmemek için onu bu takıma monte etmeye çalıştı, hücumda istediğini aldı ama kalıcı olabilmesi için genç oyuncunun mutlaka müdafa tarafında da söz sahibi olması lazım.

Fenerbahçe Beko, bu yenilgi ile Monaco’nun gerisinde kaldı. Aslında Monaco’yu 2 maçta da yenmiş olması önemli bir avantaj ve kalan 6 maçında rakibi yakalaması lazım temsilcimizin, saha avantajı çeyrek finalde mutlaka bizde olmalı...

Shane Larkin'den şaşırtan mesaj

Anadolu Efes’in yıldız ismi Shane Larkin, Real Madrid maçının yıldızı olurken, Partizan karşısında beklentilerin çok uzağındaydı. Larkin maç sonunda sosyal medyadan kendisine gelen bir mesaja tepki gösterirken, Coach Ergin Ataman’ı suçladı.

Sezonun en önemli maçında 22 dakika süre aldığını ve maçın son anlarında sahada olmadığını belirten Larkin, buna anlam veremediğini yazdı. Ancak bir gerçek var ki, Larkin maça benchte başlamıştı ve Anadolu Efes bu anlarda çok büyük bir fark yakalamıştı. Rakibin geri dönüş anlarında ise sahadaydı ve onun oynadığı dakikalarda Partizan, Efes’e 13 sayı fark attı!

Haberin Devamı

Fenerbahçe için çift maç haftası

Fenerbahçe Beko için bu hafta çift maç haftası olarak geçecek. Deprem felaketi sırasında ertelenen Milano maçı, salı günü Ülker Arena’da oynanacak, temsilcimiz ardından cuma günü de Zalgiris’i ağırlayacak. Bu haftayı 2’de 2 ile geçmek Fenerbahçe Beko’nun ilk 4 umutlarını tekrar güçlendirirken, Zalgiris Kaunas karşısında alınacak bir galibiyet, diğer temsilcimiz Anadolu Efes’in de işine yarayacak.

Fenerbahçe Beko’nun kalan maçları

Armani Milano
Zalgiris Kaunas
Real Madrid (D)
Baskonia (D)
Anadolu Efes
Kızılyıldız (D)

Armani Milano’ya, Musa ‘dur’ dedi

Çok kötü başladığı sezonda arka arkaya 6 galibiyet alarak play-off yarışına katılan Armani Milano’ya Real Madrid ‘dur’ dedi, Anadolu Efes ile oynadığı erteleme maçını kaybettikten sonra sahasında İtalyan rakibini ağırlayan İspanyollar, liderlik şanslarının devamı için çok önemli bir galibiyet elde etti.

Haberin Devamı

Baştan sona büyük bir mücadelenin yaşandığı, farkın hiç açılmadığı maçta Real Madrid adına Musa 27 sayı ile yıldızlaşırken, Tavares 17, Yabusele ile Hezonja da 12’şer sayıyla öne çıktı. Dzanan Musa, 27 sayısının yanısıra 5 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalma ile 38 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu (MVP) olmayı başardı.

Euroleague’de 6 maçlık galibiyet serisini noktalamak durumunda kalan Milano, 28 maçta 12 galibiyette kaldı ve play-off şansını mucizelere bıraktı.

Mike James yine rahat duramadı

Gittiği her kulüpte disiplin problemleriyle gündeme çıkan ve bu nedenle antrenörleriyle hep sorun yaşayan Mike James, Monaco’da da kadro dışı bırakıldı. Yıldız oyuncunun Panathinaikos ile karşılaştıkları maçtan sonra eski takım arkadaşı Bacon ile partiye gittiği ve bu nedenle bir gün sonraki idmana gelemediği, kararın da bu nedenle alındığı iddia edildi. Kadro dışı kararında ‘geçici süre’ ibaresine yer verilirken, yıldız oyuncunun tutumuna göre kararın gözden geçirileceği öğrenildi.

Almanya’da derbi Alba Berlin’in

Euroleague’de iki Alman ekibin buluşmasında deplasmanda oynayan Alba Berlin kazandı. Alba Berlin son iki maçta kaybettiği Bayern Münih’e karşı bu kez büyük bir mücadele örneği ortaya koydu ve maçın son saniyelerine geride girse de bitime 1 saniye kala Wetzell’den gelen basketle kazanmayı bildi.

Yine Vezenkov

THY Euroleague’de bu sezon 29. hafta sonunda liderlik koltuğunda oturan Olimpiakos, Zalgiris Kaunas karşısında çok zorlansa da kazanmayı başarırken, başrolde, sezonun en formda ismi Sasha Vezenkov vardı. 25 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma ile zorlu mücadeleyi noktalayan yıldız oyuncu, bitime 6 saniye kala çok zor bir atışı sayıya çevirerek, takımını 74-72’lik galibiyete taşıyan isim olmadu.