NBA EuroLeague’de fikstür belli oldu! İlk hafta kıyamet kopacak

EuroLeague’de fikstür belli oldu! İlk hafta kıyamet kopacak

18.07.2023 - 12:26 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague'de 2023-2024 sezonunun fikstürü belli oldu. Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda Türkiye’yi Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes temsil ederken turnuvanın ilk haftası dev bir derbiye sahne olacak. İşte detaylar...

EuroLeague’de fikstür belli oldu İlk hafta kıyamet kopacak

2023-2024 THY EuroLeague’de normal sezonun fikstürü belli oldu. EuroLeague’den yapılan açıklamada yeni sezon ekim ayında oynanacak ilk hafta karşılaşmalarıyla başlayacak. Kulüpler bazında Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda Türkiye’yi Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes temsil edecek.

Haberin Devamı

Çift devreli lig usulü oynanacak sezonda 34 haftalık programın sonunda ilk 8 sıraya adını yazdıracak takımlar play-off’larda mücadele edecek. Play-off’ların ardından Dörtlü Final’e kalan takımlar bu sezon Almanya’nın başkenti Berlin’de kupaya sahip olmak için mücadele edecek.

İLK HAFTA DEV DERBİ 

EuroLeague'in ilk haftası dev bir derbiye sahne olacak. 6 Ekim Cuma günü Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos sahasında ezeli rakibi Olympiacos'u konuk edecek.

Sezon öncesinde Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas'ın Olympiacos'tan ayrılarak Panathinaikos'a imza atması büyük olay yaratmış ve iki ezeli rakibi karşı karşıya getirmişti. 

EuroLeague’de fikstür belli oldu İlk hafta kıyamet kopacak

Sezonun ilk hafta programı şu şekilde:

5 Ekim Perşembe:

  • Kızılyıldız-LDLC Asvel
  • Maccabi Playtika-Partizan
  • Virtus Segafredo-Zalgiris
  • Barcelona-Anadolu Efes
  • Bayern Munich-ALBA Berlin

6 Ekim Cuma:

  • Fenerbahçe Beko-EA7 Emporio Armani Milan
  • Panathinaikos-Olympiacos
  • Valencia-AS Monaco
  • Baskonia-Real Madrid

TÜRK DERBİLERİ

Haberin Devamı

Son üç sezonda iki kez mutlu sona ulaşan Anadolu Efes ile 2016-2017 sezonunda zafer elde eden Fenerbahçe Beko, sezonun ilk derbisine 17. haftada çıkacak. Karşılaşma 28 Aralık Perşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Sarı-lacivetliler ise rakibini 2024 yılında 5 Nisan Cuma günü 33. haftada Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ağırlayacak.

ERGİN ATAMAN TÜRK TAKIMLARIYLA MÜCADELE EDECEK

Anadolu Efes’ten ayrılarak Yunanistan takımı Panathinaikos ile sözleşme imzalayan Başantrenör Ergin Ataman, bu yıl hem eski takımıyla hem de Fenerbahçe Beko ile üst sıralar için yarışacak.

EuroLeague’de sezona Olympiacos ile oynayacağı Yunanistan derbisiyle başlayacak olan Panathinaikos, 3. haftada Fenerbahçe Beko’ya konuk olacak.
Ergin Atamanlı Panathinaikos, 12. haftada ise bu kez eski takımı Anadolu Efes ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Yazarlar