Voleybol Melissa Vargas güneş gibi parladı! Şampiyonlukta başrolü oynadı

Melissa Vargas güneş gibi parladı! Şampiyonlukta başrolü oynadı

18.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları zafere uzanırken Melissa Vargas’ın üstün performansı da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın çabalarıyla ay-yıldızlı formayı seçen yıldız isim şampiyonlukta farkını gösterdi.

Melissa Vargas güneş gibi parladı Şampiyonlukta başrolü oynadı

Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1’lik skorla devirerek tarihi bir şampiyonluk kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımızda çok özel bir isim adeta güneş gibi parladı. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize büyük bir mutluluk yaşatan Filenin Sultanları’nın kadrosunda Melissa Vargas performansı, yeteneği ve takıma kattığı enerjiyle dikkat çeken isimlerden oldu.

ABD’de elde ettiğimiz unutulmaz şampiyonlukta gösterdiği performans ve finalde Çin’e karşı ürettiği 26 sayıyla mücadeleye damgasını vuran 23 yaşındaki başarılı sporcu tarih yazdı.

Haberin Devamı



Aslında bu tarihi başarının gelişine bakmak için Melissa Vargas’ın ülkesi Küba yerine Türkiye’yi tercih etmesini irdelemek gerekiyor. 2018 yılında tam Sırbistan devreye girmişken ve resmi işler tamamlanmak üzereyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın gayretleriyle ay-yıldızlı formamıza kazandırılan Vargas, Çin’e karşı finalde tarihi bir performans gösterdi. Türk vatandaşlığına geçtiğinde de nüfus cüzdanı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen Vargas, Türkiye’yi adeta vatanı gibi benimsedi.

Melissa Vargas güneş gibi parladı Şampiyonlukta başrolü oynadı


Vargas’ın Küba ile 7 sene önce yaşadığı sorunlarda da hep Türkiye’nin ve kulübü Fenerbahçe’nin desteği vardı. 2016 yılında yaşadığı bir omuz sakatlığının ardından ameliyat oldu. Ancak Küba Voleybol Federasyonu, Vargas ve ailesine tepki gösterdi. Hatta iş hukuki anlaşmazlığa kadar gitti, iki taraf davalık oldu. Gelinen noktada Küba Voleybol Federasyonu, 2018 yılında Vargas’a tam 4 yıl ceza verdi.

O esnada Fenerbahçe’de oynayan ve Türkiye’de son derece başarılı bir performans sergileyen Vargas, ülkemize de adapte olmuştu. 2021 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımımız’da oynamak istediğini resmen bildirdi. 2 senelik prosedür ve vatandaşlık süreçlerinden sonra 2023’le beraber Vargas da ay-yıldızlı formamıza katıldı. Kısa sürede kalitesini ve hünerlerini sergileyen genç voleybolcu, Milletler Ligi’ne damgasını vurdu. ABD’de İtalya, ABD ve Çin’e karşı aldığımız tarihi galibiyetlerde Melissa Vargas ismi hep en ön sırada geldi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

‘MALATYA’DAN SELAMLAR’

Haberin Devamı

Türk vatandaşlığına geçen Melissa Vargas, saha içinde başarısı kadar saha dışındaki sıcakkanlılığıyla da öne çıkıyor. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a çok saygı duyan Vargas, bu sebeple memleketinin de hep Malatya olduğunu söylüyor. Hatta sosyal medyada sıkça yer alan ‘Öncelikle kayısı diyarı Malatya’dan selamlar’ diyerek dikkat çekiyor, yüzleri güldürüyor.

EN İYİSİ OLDU

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın şampiyonluğunda çok önemli katkısı olan Melissa Vargas, turnuvanın en değerli oyuncusu yani MVP’si seçildi. Vargas aynı zamanda ‘En iyi pasör çaprazı’ ödülüne de layık görüldü. Öte yandan Rüya Takım’da A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan toplamda 3 oyuncu yer aldı. Zehra Güneş, Milletler Ligi’nde en iyi 1’inci orta oyuncu oldu. Gizem Örge, en iyi libero seçildi.

Melissa Vargas güneş gibi parladı Şampiyonlukta başrolü oynadı

‘ERİK DALI’ İLGİ ÇEKTİ

Şampiyonluğun ardından Voleybol Federasyonu Başkaenı Akif Üstündağ ile Başantrenör Santerelli’nin, “Erik dalı” oynaması büyük sükse yarattı. Organizasyonu üstlenen şirketin, Türkiye’nin maçları için bir “playdisc” hazırladığı, burada Erik Dalı dışında 10. Yıl Marşı’nın, Tarkan’ın “Bir oluruz yolunda” parçasının ve Eypio’nun, Naim Süleymanoğlu filmi için hazırladığı şarkının bulunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

EFSANE KAPTAN EDA ERDEM DÜNDAR

Ülke sporunun tarihe geçen başarılarında Eda Erdem Dündar ismi hep altın harflerle yazıyor. Beşiktaş altyapısından yetişen, 2005 yılından bu yana A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile, 2008 yılından bu yana da Fenerbahçe forması ile tarihi başarılara imza atan efsane kaptan, Milletler Ligi şampiyonluğu ile bir kez daha adından söz ettirdi. 36 yaşındaki efsane sporcu, kariyeri boyunca kaptan olarak hem Türkiye formasıyla hem de Fenerbahçe’de unutulmaz işler başardı.

A Milli Takımımızın kaptanı, Milletler Ligi şampiyonluğunun haricinde 2009’da Avrupa 2.’liği, 2010 Avrupa Kadınlar Ligi 2.’liği, 2011 Avrupa Kadınlar Ligi 2.’liği, 2012’de Londra Olimpiyatları’na katılım, 2015 Avrupa Şampiyonası 4.’lüğü, 2017 Avrupa Şampiyonası 3.’lüğü, 2020 Tokyo Olimpiyatları Kıta Elemeleri Birinciliği ve en iyi orta oyuncu ödülü, 2021 Avrupa 3.’lüğü ve en iyi orta oyuncu ödülü gibi birbirinden değerli başarılar elde etti. Fenerbahçe’nin de efsane sporcularından olan Eda Erdem Dündar, sarı-lacivertli formayla 6 lig şampiyonluğu, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 CEV Kupası kazandı.

Melissa Vargas güneş gibi parladı Şampiyonlukta başrolü oynadı

ALKIŞLAR ŞAMPİYONLARA

Milletler Ligi şampiyonluğu sosyal medyada dünün öne çıkan başlıklarından oldu. Bir çok farklı hashtag altında kullanıcılar konuyla ilgili paylaşımlar gerçekleştirdi. Voleybol Milli Takımı’nın oyuncuları da kendi hesaplarından duygularını aktardı, bu paylaşımlar da büyük etkileşim aldı.

Kaptan Eda Erdem Dündar’ın tweet serisi 3 milyonun üzerinde görüntüleme ve 150 bine yakın beğeni alırken, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu şampiyonluk; zorluklar karşısında dimdik duran, güçlü ve azimli Türk kadınlarına armağan olsun’ paylaşımı büyük ilgi topladı.

Ebrar Karakurt’un twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımların her biri de 3 milyon üzerinde görüntülemeye ulaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini alıntıladığı “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksı sözü ile “Boynumda bana yargı yükleyenlerin utançlarından yapılma mücevherler yani altın madalya” şeklindeki iki paylaşımı 400 bine yakın beğenildi.

Zehra Güneş instagram hesabından kupayı kaldırdıkları anın fotoğrafı eşliğinde şampiyonluk sevincini yansıttı. İngilizce yazmayı tercih eden yıldız voleybolcunun ‘Altın rüyası gerçek oldu’ mesajı 200 binden fazla beğenildi. İlkin Aydın’ın ‘Şampiyon Türkiye, dünyanın en büyüğü’ mesajlı instagram paylaşımı da 40 bin beğeniye ulaştı.

Melissa Vargas güneş gibi parladı Şampiyonlukta başrolü oynadı

‘TÜRKİYE PIRIL PIRIL PARLADI’

Türkiye’nin FIVB Milletler Ligi’nde şampiyon olması, dünya basının da ilgisini çekti. İşte şampiyonlukla ilgili yazılanlar:

GLOBO (Brezilya): Eylülde olimpiyat elemelerinde Brezilya’nın rakibi olacak Türkiye, Milletler Ligi Şampiyonu oldu. Küba asıllı oyuncusu Melissa Vargas turnuvaya damga vurdu, en iyi oyuncu oldu.

SKY (İtalya): Türkiye’den tarihi şampiyonluk. Santarelli’nin takımı, Milletler Ligi’ni kazandı, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın favorilerinden bir tanesi olduğunu gösterdi.

BLİC (Sırbistan): Santarelli altını nasıl kazanacağını biliyor. Türkiye finalde müthiş bir performans sergiledi, bloklarda etkiliydiler, servislerde fark yarattılar ve tarihindeki ilk şampiyonluğu elde ettiler.

SOUTH CHİNA MORNİNG (Çin): Vargas bir kez daha durdurulamaz bir performans sergiledi. Finalde Türkiye’ye yenilse de, 6 kişilik rüya takımın yarısı Çinli oyunculardan seçildi ve Çin bu turnuvadaki en iyi performansını segiledi.

VOLLEYBALL MAG (ABD): Türkiye, Çin’i yenerek 2023 Voleybol Milletler Ligi’ni kazandı. Rakibini üstün bir oyunla mağlup ettiği karşılaşmada Vargas performansıyla öne çıkan isimdi.

VOLLEYBALL WORLD (Uluslararası): Voleybol aşığı Türkiye en büyük zaferinin tadını çıkardı. Türkiye pırıl pırıl parladı ve Milletler Ligi’nde ilk altın madalyasını kazandı.