Turkish Airlines Euroleague Euroleague'de hesaplar karıştı! İşte Fenerbahçe Beko'nun play-off ihtimalleri

Euroleague'de hesaplar karıştı! İşte Fenerbahçe Beko'nun play-off ihtimalleri

09.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

THY Euroleague’de son haftaya gelinirken hesaplar karıştı. Fenerbahçe Beko’da hedef Kızılyıldız’ı yenip diğer sonuçlara bakmadan play-off biletini almak. Mağlubiyette ise sarı-lacivertlilerin kozu normal sezonu lider bitirmek isteyen Olympiakos olacak. Çünkü onlar, temsilcimizin en büyük rakiplerinden Baskonia ile karşılaşacak.

Euroleaguede hesaplar karıştı İşte Fenerbahçe Bekonun play-off ihtimalleri

THY Euroleague’de son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes’in hafta içindeki maçta yenerek ilk 8 umutlarını noktalayan Fenerbahçe Beko, önemli bir virajı kayıpsız dönerken, artık perşembe günü Kızılyıldız ile oynayacağı zorlu mücadele öncesi play-off hesapları yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Tabii ki hem sarı-lacivertli kulübün, hem de Türk basketbolseverlerin ilk düşüncesi Kızılyıldız’ı yenerek diğer maçların sonuçlarına bakmadan ilk 8 içinde kalmak. Fenerbahçe eğer bu mücadeleyi kazanırsa normal sezonu 5. sırada bitirecek ve yüksek ihtimalle Monaco ile eşleşecek. Bu seçenek herkesin iştahını kabartan bir eşleşme olacak. Çünkü temsilcimiz Monaco’yu iki karşılaşmada da mağlup etmeyi başarmıştı. Bu yüzden play-off etabında Fransız ekibin rakip olması halinde psikolojik üstünlük Fenerbahçe’de olacak.

Euroleaguede hesaplar karıştı İşte Fenerbahçe Bekonun play-off ihtimalleri

Bir yıl aradan sonra play-off etabına kalmak isteyen sarı-lacivertliler eğer Kızılyıldız’a kaybederse en büyük kozu normal sezonu lider bitirmek isteyen Olympiakos olacak. Yunan ekibinin son maçtaki rakibi, Fenerbahçe’nin play-off yolunda önündeki engellerden biri olan Baskonia... Bu sezonun formda takımı Olympiakos, Baskonia’yı yenerse bu sonuç temsilcimize de yarayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin diğer rakibi ise Zalgiris Kaunas... Onların son maçı ise bu sezon bekleneni veremeyen Bayern Münih ile. Zalgiris’in son karşılaşmasını kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, sarı-lacivertlilerin hesaplarında en kötü senaryo ise şu olacak.

Euroleaguede hesaplar karıştı İşte Fenerbahçe Bekonun play-off ihtimalleri

Eğer Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız’a kaybedip, Baskonia ve Zalgiris Kaunas’ın kazanması halinde üçlü averaja bakılacak ve sarı-lacivertliler rakiplerinden daha kötü olduğu için play-off dışında kalacak.