ING Basketbol Süper Ligi Evinin Aslanı!

Evinin Aslanı!

08.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

G.Saray Medical Park, Banvit karşısında final serisinin ikinci maçını da farklı kazandı, sahasında hata yapmadı. Art arda 24. galibiyetini elde eden sarı-kırmızılı ekip, 2-0 öne geçerek, 23 yıldır hasret kaldığı şampiyonluğa çok yaklaştı

Evinin Aslanı

Beko Basketbol Ligi final serisinin ikinci maçında Banvit’i 80-66 yenen Galatasaray Medical Park, durumu 2-0’a taşıdı, saha avantajını iyi kullandı.
Maça Galatasaray, Gordon’ın art arda penetreleri sonunda bulduğu sayılarla başlarken, Banvit rakibine Davis ile yanıt verdi, 4. dakika konuk takımın 10-9 üstünlüğüyle geçildi. Furkan’ın basketiyle öne geçen ev sahibi, Arroyo ve Ndong ile 8. dakikada 8 farkı (21-13) yakaladı, ancak ilk periyot 21-17 tamamlandı.
21-19 ile 2. çeyreğin başında farkı 2’ye indiren Banvit karşısında tempoyu yükselterek skor bulmaya başlayan sarı-kırmızılı ekip, Ender ve Cenk’in üçlükleriyle 17. dakikada skoru 38-27 yaptı. Ancak Banvit de rakibine aynı şekilde yanıt verdi, Simmons’ın son saniye üçlüğü, devrenin skorunu belirledi: 42-40.
Markoishvili farkı
Serkan’ın üçlüğüyle 43-43’te skora denge getiren Banvit’e karşı Markoishvili ile art arda 4 üçlük bulan Galatasaray, yeniden kontrolü ele alıp Furkan’ın sayılarıyla 17 sayılık farkı yakaladı, son çeyreğe de 68-51 galip girmeyi başardı.
Banvit, Lucas ile 70-60’da farkı 10 sayıya indirse de, daha fazlasına izin vermeyen Galatasaray Medical Park, rakibini 80-66 yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

Evinin Aslanı

Abdi İpekçi’de müthiş destek

Galatasaray taraftarı, final serisinin ilk yer yer boşluklar olan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun bu kez tamamını doldurdu. Yaklaşık 12 bin kişi, takımlarına karşılaşma boyunca müthiş bir destek verirken, zaman zaman cep telefonlarının ışıklarıyla renkli görüntüler de oluşturdu.

Şimdi sıra Bandırma’da

Saha avantajını iyi kullanan Galatasaray Medical Park’ın 2-0 öne geçtiği final serisinin 3. ve 4. maçları Banvit’in ev sahipliğinde oynanacak. 4 galibiyete ulaşan takımın mutlu sona ulaşacağı seride şampiyon Bandırma’da belli olmazsa, 7 maçlık serinin kalan bölümünde ev sahibi maç maç değişecek.