Galatasaray "Ezip geçsin istiyorlar"

"Ezip geçsin istiyorlar"

24.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Dursun Özbek, Galatasaray'ın başarı çıtasını yükselttiğini ve bu nedenle taraftarın beklentisinin çoğaldığını söyledi.

Ezip geçsin istiyorlar

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların tepkisine değinen Galatasaray Başkanı Özbek, “Galatasaray başarı çıtasını çok yükseltti. Haklı olarak taraftarın beklentisi de, önüne çıkanı ezip geçsin şeklinde... Takım önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde tatmin edecek performansı yakalayacaktır” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena’da basın mensuplarıyla bir kahvaltı yaptı, burada Galatasaray hakkında merak edilenleri yanıtladı.

İlk olarak güncele değinerek taraftarın tepkileri ve Hamza Hamzaoğlu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Özbek, taraftardan öncelikli olarak kenetlenme istediklerini söyledi. Galatasaray’ın en büyük dayanağının taraftar olduğunu dile getiren Başkan Dursun Özbek, “Bütün sezonu tek bir maçla değerlendirmek yanlış olur. Taraftarın art niyetinin olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray başarı çıtasını çok yükseltti. Haklı olarak taraftarın beklentisi de, önüne çıkanı ezsin geçsin şeklinde... Biz de böyle istiyoruz. Bazen 75 dakika bastırıyorsunuz, top çizgiyi geçmiyor. Tepkiyle verilen mesajı iyi niyetli karşılıyoruz ve dikkate alıyoruz. Elbette bizim görevimiz taraftarı memnun edecek performansı ortaya koymak. Ama 4-5 maç oynadık, yeni takım kurduk. Uyum süreci var, Hamza hoca da bu uyumu sağladı, biraz sabır istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başarısı ortada

Trabzonspor maçının kazanılsa da, kaybedilse de bu kadar konuşulmaması gerektiğini ifade eden Dursun Özbek, “Hamza hoca takımın teknik patronu... Geçen seneki başarısı ortada. Hamza hocanın başarı-başarısızlığını ölçme zamanı değil. Kendisini başarılı buluyorum. Taraftar-yönetim kenetlenmeli. En okumuş, tahsilli dünyada eşine az rastlanır bir taraftar kitlemiz var” ifadesini kullandı.

Hamza Hoca’nın Galatasaray’a yakışan bir antrenör olduğuna da vurgu yapan Özbek, “Bu sezon sonuç itibariyle çok iyi başlayamadı. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde tatmin edecek performansı yakalayacaklar. Devamlı onunla görüşüyorum. Daha sezon başı, yeni bir takım kurduk. Devre arasına kadar performansı görelim, Hamza Hoca raporunu versin, gerekirse transfer yaparız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sistem bu

Türkiye’nin futbol ekonomisini, statların dolma kapasitesini ve sponsorlukları La Liga ile mukayese edildiğinde Türkiye’de oynayacak yıldız futbolcu kapasitesinin belli olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Ronaldo’yu Messi’yi Galatasaray’a getirmek hayal mi? Sneijder’in bonservisini hâlâ ödüyoruz. Sistem şu... Transferi yap, bonservisi 3-4 seneye yay. Galatasaray’ın gelir gider dengesine bakmak lazım. Rodriguez, Carole ve Denayer ligin yıldızları olacak. Taraftarın haklı tepkisini önemsiyorum ama biz el ele verirsek bu takım herkesi yanıltacak. Transfere çok para harcanmamasına rağmen finalde başarı çizgisi yakalayacak” yorumunda bulundu.

Orantısız güç!

Futbol takımında oyuncular arasında sıkıntı olduğu yönündeki soruyu espriyle yanıtlayan Dursun Özbek, “Podolski baltayı aldı, Burak makineli tüfeği aldı. Orada orantısız durum vardı. Siz onu yazmadınız. Sıkıntı falan yok” diye konuştu.

Burak Yılmaz’ın sakatlığının ardından tartışılan forvet sıkıntısına da farklı yaklaşan Başkan Özbek, “Sinan’ı (Gümüş) herkes beğeniyor. Yetenekli, yakışıklı bir oyuncu. ‘Sinan, Burak gibi beş tane gol atar’ demek yerine, ‘üç gol kaçırırsa ne olur?’ üzerine tartışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sneijder tamam

Şampiyonlar Ligi’nde 2. maçı Astana takımıyla yapacaklarına dikkati çeken Özbek, “Astana maçını çantada keklik olarak görmüyoruz. Uzak mesafeye gideceğiz. Saat farkı var ve kimsenin tanımadığı bir lig. Bizim için kırılma noktası” yorumunu yaptı.

Özbek, Sneijder ile büyük ölçüde anlaşma sağlandığını söylerken, Cenk Ergün de iki yıllık bir sözleşme planladıklarını belirtti.

‘Bizi affet demiyoruz’

UEFA ile yeniden masaya oturacaklarını hatırlatan Özbek, “Kulübü, istediğimiz çizgiye getirmeye çalıştığımızı UEFA’ya anlatacağız” dedi. Ergün de sağlam bir fatura ile karşı karşıya bulunduklarını anlattı, süre talep edeceklerini söyledi.

UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasına da değinen Dursun Özbek, 5 Ekim’de gidecek ekibin UEFA yetkililerini ikna etmeye çalışacağını söyledi. “UEFA’ya bizi affet” demediklerini dile getiren Özbek, “UEFA’ya bu seneki performansla ben artık ayağımı yorganıma göre uzattım diyorum. Bu sene 17 milyon dolar artı verdik diyorum. 3 sene için geldik, karar aldık, müsaade et sonra senin istediğin performansa geleceğim diyorum. Kulübü, istediğimiz çizgiye getirmeye çalıştığımızı UEFA’ya anlatacağız. Transfer yine yapabilirdik. Kendi şirketlerimize nasıl sahip çıkıyorsak, Galatasaray’a da öyle sahip çıkıyoruz. Artık Adili gibi oyunculara para vermeyeyim. 44-45 futbolcu olmasın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başkan Özbek ile birlikte kahvaltıda yer alan futbol direktörü Cenk Ergün de konuyla ilgili şunları söyledi:

“Zaman talebimiz olacak. Belli bir disipline girdiğimizi söyleyeceğiz. Karşılıklı diyalog başlayacak. Önümüzde sağlam fatura var. Ödememiz bekleniyor.”

Obama’nın bile hatası vardır

Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi ve kardeşi Mehmet Özbek’in görevlendirilmesiyle ilgili hata yapıp yapmadığı sorusuna Özbek, “Mehmet Özbek, Galatasaray üyesi, başarılı bir iş adamı. Florya’daki görevini tebliğ ettiğimizde danışmanımdı. Kime ne zararı var? Refik Arkan, İskender Baydar da danışmanım. Obama’nın, Merkel’in, Hollande’ın yaptığı hatayı ben de yapabilirim. Eğrisiyle, doğrusuyla geçmişte icraatlar yaptık. Hataların sırf başkanın üzerine yıkılmasını doğru bulmuyorum. Elbette üç aylık icraatlarımızda eksikler vardır. Obama’nın bile hatası vardır. Yaptığımız işlerden ders alıyoruz” diye yanıtladı.

Toplantıda yer alan Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek de, kendisine yönelik eleştirilere “Florya çiftlik” diyerek esprili bir yaklaşım getirdi.

Aysal çok mu tecrübeliydi?

Yönetim kurulunun tecrübesiz isimlerden oluştuğu yönündeki eleştiriye katılmadığını söyleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Ünal Aysal çok mu tecrübeliydi? Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak’ı gönderdi. Gözünün üzerinde kaşım var demek ve sataşmak için bana tecrübesiz diyorlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Ben hizmete geldim, başarıyı çok önemsiyorum. Başarısızlığı kabul etmiyorum” dedi.

Sponsor iki hafta sonra

Forma sponsorluğunda sadece göğüs reklamında eksik bulunduğunu hatırlatan Başkan Dursun Özbek, “İyi seviyeye getirmiştik. Ülkede huzurun bozulması, doların yükselmesi olumsuz etkiledi. Herkes seçimi bekleyelim durumuna girdi. Şu anki sponsorlukların getirisine bakınca geçen seneden kötü değiliz. Çabamız daha üst seviyeye gelmek... Göğse rastgele reklam alamayız. 2 hafta sonra netleşecek” diye konuştu.

Afrika’da GS futbol okulu

Dursun Özbek, Türk Hava Yolları ile bir proje başlattıklarını ve Güney Afrika’ya futbol okulları açtıklarını söyledi. Güney Afrika’nın futbolcu fabrikası olduğunu belirten Özbek, Nijer, Fildişi Sahili ve Senegal’de bu projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Favori takımlar Osmanlı ve Rize!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Şampiyonluk adayı olarak hangi rakibi görüyorsunuz?” sorusuna, “Osmanlı ve Rize en kuvvetli takımlar, 4-5 atıyorlar” diyerek espri yaptı.

Türk Telekom Arena’da Galatasaray’ı takip eden muhabirlerle bir araya gelen Başkan Dursun Özbek, kahvaltıda merak edilen sorulara yanıt verdi.

Ezip geçsin istiyorlar

Yazarlar